avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Activitate mareboys

Activitate mareboys

Răspuns la discuția Suma compensatorie
Si daca apartamentul este ipotecat la banca pentru imprumut?
In urma unui proces de partaj asupra unui apartament cumparat cu prima sotie, am obtinut apartamentul si obligat de instanta sa ii platesc sotiei o sulta corespunzatoare partii ei de apartament. Pentru a plati acea sulta am facut un imprumut la banca impreuna cu cea de a doua sotie. Acum a doua sotie s-a despartit de mine pentru ca vrea sa isi cumpere un apartament doar pentru ea si imi cere sa ii dau jumatate din banii platiti pana acum la banca ( rata + dobanda la imprumut) si sa preiau eu singur contractul de imprumut (mentionez ca nu a mai vrut sa puna bani la rata de aproape un an inainte de divort). As vrea sa stiu ce se va intampla daca instanta ii v-a da dreptate si va hotari sa ii dau banii inapoi iar eu nu am de unde sa ii dau acei bani tinand cont ca voi ramane si cu rata la banca?
Răspuns la discuția Durata concediu de odihna anual
E cam greu sa aiba 12 luni de cm, ii trebuie o hotarare de la comisie, dar da, are dreptul la co. doar pe perioada concediului de crestere a copilului nu beneficiaza de co.
este chiar indicat sa discute cu martorii sai
Răspuns la discuția Imprumut
Revin din nou asupra acestui subiect pentru ca acum am ajuns sa ne despartim si acest lucru este singurul asupra caruia nu ne intelegem. Amandoi am consultat avocati, diferiti, si am primit fiecare raspunsuri convenabile lui: mie mi s-a spus ca nu primeste nimic deoarece apartamentul este al meu iar ea si fiul sau s-au folosit de spatiul respectiv la fel ca si mine iar ratele la imprumut sunt platite pe numele meu, iar ei i s-a spus ca are dreptul sa primeasca jumatate din rata platita cu tot cu dobanda (mentinez ca din imprumut au fost platiti 5000 euro dar cu tot cu dobanda am platit 14000 euro), De asemenea mentionez ca imprumutul a fost facut in timpul vechiului cod civil, Imi poate spune cineva daca are dreptul legal sa isi primeasca toti cei 7000 euro inapoi ca si cum si iar fi strans la banca? A trecut cineva prin situatia asta, cum a hotarat instanta? Multumesc.
Discuție Bunuri comune
Revin cu o intrebare, din pacate din nou neplacuta. Intre mine si sotia mea exista de ceva timp niste neintelegeri si mereu ma ameninta ca pleaca de la mine insa nici unul din noi nu a intentat actiunea de divort. Problema este ca vrea sa vanda bunurile din casa fara ca eu sa fiu de acord. Care este modalitatea legala de a o impiedica sa vanda ceva din casa, tinand cont ca eu am un serviciu si nu pot sta sa pazesc casa mereu? Mentionez ca apartamentul este proprietatea mea nu comuna. Multumesc.
Răspuns la discuția Imprumut
Pai asta e problema. Creditul a fost cerut de mine, ea a venit ca si coimprumutant, girarea facanduse cu casa mamei. In cazul in care eu decedez, ea nu mai plateste nimic la banca pentru ca exista o polita de asigurare de viata pe numele meu. Daca noi nu platim, mama isi pierde casa. Deci pentru ea nu exista nici un risc. Insa considera ca fiind casatorita cu mine ea a platit in mod egal rate la banca si acum vrea inapoi toti banii platiti de ea, cu dobanda cu tot. Am facut un imprumut de 35.000 euro din care mai sunt de platit 30.000. Insa cu tot cu dobanzi am platit 14.ooo euro. Ea doreste jumatate din acesti bani. Ii poate obtine, instanta ii poate da acesti bani in conditiile in care ea a locuit in apartamentul meu, deci l-a folosit la fel ca simine, considera cu nu trebuie sa plateasca chirie in calitate de sotie, dar vrea banii inapoi...
Răspuns la discuția Imprumut
Creditul este pe mine, girat cu casa mamei mele. Urma sa fac si acest lucru, dar au intervenit niste probleme intre noi si aceasta graba a ei de a vrea banii neaparat acum si nu mai tarziu, cand suma ar putea fi mai mare de exemplu, ma cam pune pe ganduri, mai ales ca de cateva luni refuza sa mai gestionam banii impreuna si eu platesc si rata si intretinerea casei. Dar intrebarea era daca este legal sa primeasca bani inapoi..
Răspuns la discuția Imprumut
Va inselati. Am platit sulta fostei sotii tocmai pentru a face o familie cu actuala sotie si cu fiul ei, altfel puteam sa ii las apartamentul fostei sotii, sa primesc eu sulta si sa imi cumpar pentru mine si fetita un apartament mai mic si nu mai faceam nici datorii in banca. Cheltuielile casei au fost impreuna, toti banii ii gestiona sotia. Planul era ca atunci cand vor creste copii sa ii ajutam sa isi faca si ei un rost, ca in orice familie, iar acest apartament sa il vindem, sa ne luam pt noi doi un apartament mai mic (care atunci ar fi devenit bun comun). Numai ca acum s-a razgandit, nu vrea sa divortam dar vrea ca eu sa ii dau banii platiti pana acum la banca inapoi, ea sa locuiasca in continuare impreuna cu mine, dar sa nu ne mai administram banii impreuna ci eu sa platesc rata la banca, sa platesc tot ce este nevoie de raparat, zugravit, etc. iar ea sa imi dea doar jumatate din banii de utilitati. Asta nu mi se mai pare familie, nu mi se mai pare nici macar moral, ca tot insistati pe moralitate. Si pana la urma eu nu as putea cere sa preia jumatate din imprumutul facut impreuna?
Răspuns la discuția Imprumut
Si daca ea are dreptul sa isi ceara banii inapoi, eu nu am dreptul sa ii cer chirie pentru ca a locuit in aceasta casa? Intelegerea a fost ca ea ma ajuta sa obtin acel imprumut si are un acoperis asupra capului. Daca isi vrea banii inapoi, legal si moral nu e sa plateasca chirie pe spatiul folosit?