avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate ibn

Activitate ibn

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca mai simplu este sa plateasca parintele masina copilului, eventual luata cu factura de la dealer. Se incalca vreun articol de lege? Sau e vorba de vreo declaratie de avere? Consider ca fiecare om cât e viu poate sa cumpere orice, oricui fara justificare, mai alews daca o face prin transfer bancar cu mentionarea scopului.
Comportamentul corect si dezinteresat era sa ii transmiteti banii cu ordin de plata inapoi si incheiati problema. Dar cum banul e ochiul dracului........ Ce a fost intre dumneavoastra si el si a generat datoriile enuntate, care a determinat acest comportament din partea lui numai dumneavoastra stiti. Acum singura cale este sa contactati un avocat si sa mergeti la proces sau sa achitati sumele pretinse dar cu document scris ca au fost achitate si nu mai are nici o pretentie.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
ȚEAPĂ!!!!! Parca ati cautat-o cu lumânarea. Faceti reclamatie la politie, dar sa stiti ca acea cartela de pe care v-au sunat este deja schimbata si aruncata la gunoi. Pacat, dar invatatura costa. Succes!
Conform Codului Civil omul poate face ce il taie capul cu proprietatile cat timp este viu. Daca ati facut succesiunea dupa tata, aveti certificatul de mostenitor care atesta dreptul de proprietate. Mama poate vinde ce vrea numai daca ii apartine in totalitate, dar in cazul dumneavoastra pare ca nu prea. Asadar daca nu ati facut succesiunea faceti-o caci altfel nu sunteti aparat. Succes!
Răspuns la discuția Probleme in bloc nou
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La receptia la terminarea lucrarilor se depune referatul dirigintelui de santier pe specialitati si se preda cartea tehnica a constructiei beneficiarului. Apoi pina la receptia finala blocul este in garantia executantului. Avind proiectul se poate vedea daca executia este conforma cu acesta sau daca proiectul este facut pe genunchi, deci unde e gresala. Apoi va puteti indrepta cu sesizare la Inspectoratul in constructii fara plata sau in instanta cu plata, eventual impotriva factorilor care au participat la edificarea proiectului. Succes!
Eu dupa ce a murit mama mea, fiind singurul mostenitor, m-am dus la un notar pe care il cunosteam si l-am rugat sa-mi rezolve succesiunea pe principiul ca banii mei ii dau carui notar vreau eu, nu caruia vrea primaria. Bineinteles ca problema s-a rezolvat.
Lasa-tii sa depuna la ANAF, dar spuneti-le sa se grabeasca, apoi verificati daca l-a depus si platiti benevol darile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mama dumneavoastra este echivalata doar cu masa succesorala, atunci mergeti la toti notarii si intrebati daca nu mai aveti rabdare. Normal este sa asteptati muncind decesul natural al mamei si apoi veti face succesiunea. Nimeni nu ia cu el nimic pe lumea cealalta. Deci rabdare.......... Succes!
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cele ce citesc constat ca a dumneavoastra casnicie are probleme de fond. Cum adica sa va ia la mare? Sunteti minor sau aveti dizabilitati, sau dependent de ea? Banuiesc ca dumneaei va cheltui din fondurile comune, si nu din vreo mostenire. In privinta fiicei, ea este copil si se exclude din orice problema. Daca dumneavoastra va place si va convine acest mod de viata, puteti merge inainte asa. Daca nu, il puteti rectifica. Cu bine!
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tot vreti sa o duceti cred ca mai bine ar fi in poarta proprietarului, caci e a lui. Succes!