Buna ziua! As dori sa va supun atentiei urmatoarea speta de care s-au lovit o familie de tineri. Tinerii sunt casatoriti de 13 ani, ambii romani, casatoriti in Romania, Braila si locuiesc si muncesc actualmente in Italia, avand rezidenta acolo. Acum doresc sa ......divorteze si sa partajeze bunurile. Pot sa divorteze si sa faca partajul la notar in Arad ca sa nu se mai deplaseze in celalalt colt al tarii? Dar actul de divort si partaj obtinut este valabil in Italia, ca sa scoata din spatiul inchiriat pe celalalt sot? Cum ar trebui sa procedeze in cazul descris? Daca traiau si munceau in Romania ar fi fost mai simplu. Va multumesc anticipat! Cu stima,
ibn
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
@katie 05 - Sincer imi pare rau pentru situatia dumneavoastra. Numai ca din pacate cred ca nu aveti decat doua solutii: sa va mutati, eventual in Bucuresti daca vreti sa va pastrati serviciul si sa mergeti acasa ocazional, sau sa demisionati si sa va cautati seviciu in localitatea de domiciliu actual fara a mai fi nevoie de deplasare. Piata fortei de munca cred ca va este favorabila, fiind putini amatori de a munci. Fata de actualul angajator dragoste cu sila nu se poate. Succes!
ibn
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Principiile de alcatuire a constructiilor, dimensionarea elementelor acestora, rezistenta materialelor, statica si dinamica constructiilor se invata la Facultatea de constructii din Bd. Lacu Tei si nu la Facultatea de drept dupa cunostintele mele. A face afirmatii tehnice care nu sunt reale nu este de bun augur. Nici un bloc nu s-a dimensionat si nu se dimensioneaza pentru a rezista la explozii interioare sau exterioare. De vazut si imaginile din Ucraina. Doar constructiile militare de aparare au in vedere asemenea actiuni. Blocul in cauza este in reabilitare doar energetica nu si seismica, caci pentru asa ceva ar insemna sa fie executate lucrari de beton armat in apartamentele oamenilor in timpul locuirii acestora. Cu sanatate.
Stimati domni, problema este asa: intr-adevar intervine prescriptia si contravenientul nu mai poate fi sanctionat cu amenda. Dar intrarea in legalitate sau desfiintarea constructiei neautorizate la alegerea primariei ramane. Nu se poate intabula o constructie neautorizata. Asta e legea in RO referitoare la afirmatiile dumneavoastra. Pentru edificare cititi Legea 50/1991.
ibn
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va sugerez sa va adresati surorii si sa ii cereti o copie sau posibilitatea de a fotografia actele ei pentru a le studia. Si reciproc puteti sa dati copii surorii. Daca nu doreste ii puteti spune ca dumneavoastra puteti astepta oricat in timpul vietii. Cum asteptatul este grea povara iar judecata costa bani si timp, probabil ca va vrea. Succes!
Vedeti dvs, de aceea eu evit sa cumpar masina din strainatate. Prefer sa fie cu provenienta RO ca sa pot verifica mai usor evolutia odometrului pe rarom.ro. In cauza de fata era bine sa scoateti dvs raportul carvertical. Cheltuiala ar fi fost minima. Acesta poate fi aranjat cu Adobe Pro. Asadar puteti sa-i scrieti printr-un birou de avocatura administratorului firmei ca ii veti face plangere penala pentru fals si uz de fals si proces pentru recuperarea pagubei in vederea recuperarii prejudiciului. Succes!
ibn
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Fiecare om stie foarte bine pana unde sa se intinda cu cheltuielile in functie de veniturile proprii si necesitati obiective. In cazul acesta recuperatoarele cred ca va sunt bagate pe gat pentru niste avantaje de subzistenta. Puteti foarte bine sa le spuneti ca nu aveti bani pentru asa ceva fiind un umil contributiv si preferati sa folositi banii in alte scopuri neimpuse de nimeni. Panourile solare sunt real eficiente acolo unde nu exista sursa de electricitate din sistemul national. Dar acestea vor genera costuri ulterioare de intretinere si reparare si poate chiar de inlocuire. Si toata aceasta tevatura pentru consumul din zonele comune care e minim. Iar miroase a subzistenta Daca sunteti amenintati cu amenda spuneti-le sa precizeze si temeiul legal dupa care sunt agent constatator si dupa care vor sa va amendeze. Notiunea de inginer structurist nu exista in nomenclatorul ocupational. Dar exista cea de expert tehnic in constructii autorizat de MDRAP. Orice absolvent in Romania educata se poate autointitula inginer structurist cand el nu are decat calitatea de proiectant conform art.9 din Legea 50/91. Asadar mai bine folositi banii pentru lucruri care sa va aduca bucurie si satisfactie. Succes!
Daca ati respectat prevederile Legii 50/1991 nu are de ce sa va fie teama. Vecinul poate cere in instanta orice, numai ca judecatorul trebuie sa consimta. Daca eu as fi judecator, v-as da dreptate, numai ca nu sunt judecator. Iar orice om se poate comporta imprevizibil. Succes!
@ DinuX - Cititi va rog art.11 din Legea 50/1991 unde puteti vedea regimul de autorizare privind termoizolatia exterioara. Consider ca este util ca domnul in cauza sa intretina o relatie corespunzatoare cu vecinul, destinsa, pentru a nu incepe sa se incordeze si acesta, lucru ce ar fi daunator convietuirii zilnice. Succes!