avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate Cipri28

Activitate Cipri28

Pai am vazut, arata normal, o sarpanta. Aveti impresia ca am stat cu lumanarea ghemuit sa identific toate gaurelele? Inginerul normal ca a vazut astazi, nu e logic? E plin de apa pe tavan. Cand am cumparat eu apartamentul era vara, nu ploua si tavanul era alb ca laptele, era dupa varuiala. De unde sa imi dau eu seama ca va fi cu probleme?
Inteleg ca dumneavoastra nici nu ati citit ce am scris eu, eu locuiesc de doua luni aici. Cam exagerata afirmatia cum ca terasa a fost buna si s-a stricat. Vecinii mi-au confirmat ca vanzatorul a facut de mai multe ori renovari in apartament. Am intrebat vecinii despre eventualele probleme insa nu pe cei de la etajul 4 care sunt de fapt 2 familii si una dintre ele e prietena cu vanzatorii (mai bine ca nu am intrebat), am intrebat la etajul 3 daca au auzit de probleme pe bloc si au raspuns ca nu imi pot da un astfel de raspuns pentru ca nu stiu. La asociatie raspunsul a fost ca exista sarpanta dar nu li s-a facut nicio notificare cum ca sunt probleme. Astazi a venit presedintele de asociatie sa constate cele spuse de mine si inginerul cu care a venit a spus clar ca structura tavanului e intr-atat de afectata incat ar fi imposibil cu doua ploi torentiale (fix atat am prins) sa se ajunga la acel stadiu.

Eu consider ca am toate motivele sa dau vanzatorul in judecata lucru confirmat atat de notar cat si de presedintele de asociatie. Insa nimeni nu mi-a raspuns la intrebare, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez?
Deci logica dumneavoastra ar fi ca toate apartamentele de la etajul 4 sa ramana nelocuite de frica asta. Eu nu ar fi trebuit sa merg la risc. Obligatia vanzatorului era de a spune exact ce probleme sunt in apartament. El a locuit 8 ani in apartament si mie dupa doua ploi mai zdravene aproape ca imi cad bucati din tavan in cap. Deci deja cade ideea ca el nu ar fi stiut despre problema.
Ciudat, am discutat cu notarul prin care am incheiat contractul si a spus ca este vorba despre viciu ascuns. Vanzatorul nu mi-a comunicat problemele cu care se confrunta apartamentul caz in care as fi spus pas si nu as fi achizitionat imobilul sau as fi negociat mai mult la pret.
Am achizitionat un apartament la etajul 4 la sfarsitul lui iulie 2020, desi am intrebat vanzatorii daca sunt probleme cu infiltratiile de pe acoperis au spus ca totul este in regula si nu sunt probleme. Tavanul era varuit proaspat, curat si nu am observat nicio problema.Ei au specificat ca e proaspat renovat.Acum cand a venit toamna si ploile torentiale am avut parte de o foarte mare surpriza. In bucatarie curge apa din tavan aproape ca de la robinet. Am o cale legala pentru asa ceva? Cum fac sa instiintez vanzatorul?
Intentionez sa merg la notarul cu care am incheiat contractul, sa fac o cerere la asociatie prin care sa le aduc la cunostiinta problema si o atentionare scrisa de mana pe care sa o inmanez vanzatorului.
Ma mai sfatuiti sa fac ceva? Va multumesc!
Rog dacă mi se poate oferi un cod de lege prin care îmi pot cere banii înapoi pentru un sejur în Bulgaria. Cei de la agenție ma tot mint cum că s-au deschis granițele și sejurul este activ însă cei de la DSP infirmă acest lucru și recomanda sa îmi cer banii înapoi dacă am temeri. Doresc un cod de lege pentru a fi cu temele făcute când ma duc la agenția de turism. Vă mulțumesc!
alina_25 a scris:

sa uitat atenta pe contoar cat si pe veche factura pe cea veche avea index 432 si pe contuar e acum (diar cifrele negre desigur )492 cam cat inseamna asta in lei?
Multumesc!

In jur de 97 lei.
In jur de 97 lei <- Pe acest forum nu se pot sterge postarile?
ynocentta a scris:

Analizati problema dintr-un unghi eronat
Daca ati achizitionat bunul imobil cu anexe neautorizate dar care va aduc beneficii,va revine obligatia sa respectati legislatia in vigoare fie intrati in legalitate,fie dezafectati constructia neautorizata

Nu stiu ce sa zic cred ca dumneavoastra aveti un raspuns eronat, ce se afla pe bloc este bun comun deci nu imi revine doar mie aceasta obligatie.
Cab Av Gerber Francisc a scris:

Din punctul meu de vedere nu puteți fi tras la răspundere pentru o faptă pe care nu ati făcut-o, mă refer la construirea acelei șarpante.
Asociația de proprietari poate fi obligată să desființeze acea construcție ilegală, dar nu poate fi obligată să vă ofere confortul avut.
Corect ar fi să se intre în legalitate prin desființarea șarpantei, înțeleg construită fără autorizație, iar clădirea să arate conform proiectului inițial.

Corect, conform proiectului initial adica cu izolare pe acoperis sa nu existe scurgeri in apartament.