avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate laura76c

Activitate laura76c

Răspuns la discuția GDPR mesaje Whatsapp
Nu ma ajuta. Eu am vrut sa știu dacă a arăta mesajele de pe whatap unei persoane încalcă sau nu GDPR ul. De ex eu va trimit mesaje iar altcineva cere sa le vadă. Le puteți arăta fără încălcarea porcărie de GDPR sau nu? Dar fără sa mi arătați numele și nr de telefon.

Cornel Vasile a scris:

Vedeti daca va este de ajutor
www.avocatnet.ro/articol_653...

Va rog o informație. Mesajele dintr un whatap se supun GDPR ului? Sau mai exact. GDPR ul la ce se refera? Cumva doar la CNP, nume, nr telefon și cam atât? Adică se 0iate acoperii numele și arată mesajele nu? Mutlumesc.
Când ești acuzat cum ca ai trimis mesaje pe whatap dar când le ceri ți se spune ca nu le poate arata pe motiv de GDPR. E adevărat? Mesajele intra sub acea incidenta? Din cartea citit nu ar legătură. Nu s a cerut numele și nici nr persoanei ci doar mesajele dintre ea și cealaltă persoana.
Angajatorul are voie sa ceara unui angajat care se în invoiește sa aducă acte doveditoare de la medic? Din câte știu nu e legal. Dar nu știu legea. Știe cineva?
Mulțumesc pentru răspuns. Chiar asta o sa fac ptr ca trebuie stopat astfel de fenomen de a jigniri asa doar ptr ca unii se cred mai bărbații decât alții. Un bărbat când jignește femeile clar ne dam seama ce fel de bărbat este. Și invers. Dar în acest caz nu e valabil. Va mulțumesc.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

În astfel de situații singura soluție este un proces civil prin care solicitați daune morale.In legislația penala insulta și calomnia nu mai sunt reglementate deci nu mai sunt fapte penale..

Tocmai mi a spus cineva din avocatura ca articolul 205 nu mai exista de 16 ani cel cu Insulta. Dacă este adevărat, sub ce articol întra Insulta și e adevărat ce spune? Vreau răspuns de la cineva care știe sigur. Deja suntem în 2025.
Pai dacă tot ii iertam pe acești derbedei uite asa am ajuns în 2025 fix cu aceleași apucături. Și pe mine m a jignit un vecin la ședința de bloc de fata cu alți vecinu și îl voi da în judecata, am timp și nervi ptr a l învață cu forța sa respecte femeile. Nu mai rămâneți pasivi la jigniri. Luați atitudine dacă vreți schimbare, și da cu orice risc. Nu o sa va omoare deci...
Un vecin m a jignit la o ședință de bloc. Martori sunt ceilalți participant care de frica nu au intervenit. E mai a greșit și romanii sunt lași. Am făcut plângere la politie, însă vreau să l dau in judecata. Ce pași trebuie sa urmez? Cf art 205 din codul penal îl pot da în judecata însă nu știu exact pașii. Mulțumesc
Răspuns la discuția Date cu caracter personal
Poate sunt semnate tot prin whatap sau pe mail :)))))
Răspuns la discuția Date cu caracter personal
Nu este mare premiul . Eu nu vreau sa trimit datele bancare prin metoda asta, pe mine lucrul acesta ma nemultumeste. De ce nu pot merge la agentie cu aceste acte la le arat fara sa le trimit prin telefon sau mail. Mai ales ca sunt ale mele nu ale sotului meu . Contul e al lui iar extrasul bancar e al meu. Suntem 2 persoane diferite cu buletine diferite. De ce le trebuie buletinul meu si nu al lui. Si de ce sa fac poza la cardul meu bancar ? Se face colectie de carduri bancare si de date personale ca nu inteleg?