avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters30587

Activitate ContSters30587

Răspuns la discuția probe recurs
Stoica Ioana a scris:

Insa raportul de expertiza-inscris e administrat in etapa recursului a procesului civil.


Asta chiar m-a durut:stunned: Nu este admisibila administrarea unui raport de expertiza in recurs.....cum spuneam... Boroi, Tabarca....si daca e nevoie chiar C.p.civila...
Răspuns la discuția probe recurs
Am inteles...vorbesc degeaba despre raport ca fiind inscris ca se intelege altfel.
Pentru detalii cred ca un tratat al lui Boroi sau Tabarca ar explica mai bine...
Răspuns la discuția probe recurs
Sa inteleg...ca n-ai inteles:) Pot si exemplifica.
Un raport de expertiza (extrajudiciara de ex) este un inscris ca mijloc de proba si totusi nu este admisibil a fi administrat in recurs. De ce? pentru ca legea (CPC) se refera la probe (na ca nu m-am putut abtine si l-am subliniat iar:P)...iar proba in acest caz este reprezentata de expertiza. La fel si in cazul unei declaratii de martor autentificata la notar unde mijlocul de proba este un inscris....iar proba este cea cu martori.
Sper ca acum m-am facut inteles cu privire la ce voiam sa subliniez.
Răspuns la discuția cota rezervatarului
Mici precizari la ce s-a spus deja....sotia dvs. nu are ...dar va avea la data deschiderii mostenirii calitatea de mostenitoare testamentara...bineinteles daca se va face testamentul de care vorbiti. In rest, asa cum spuneti ca sunteti doar 2 frati si eventual sotia dvs. ca mostenitoare testamentara, cota de rezerva succesorala a fratelui este de 1/3, la care va putea renunta pur si simplu sau in favoarea cuiva (aici de fapt este o acceptare si o vanzare/donatie cu 2 taxe diferite)...sau poate sta in pasivitate 6 luni de la data deschiderii succesiunii si va fi strain de succesiune prin neacceptare.
Răspuns la discuția probe recurs
doar inscrisuri, insa ca probe nu ca mijloace de proba...lucruri diferite
Răspuns la discuția va rog ff urgent
hopeless1 a scris:

pt andrei-16 ----- sincera nu am auzit sa faci recurs inainte de comunicare?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:hammer:



Eeee...nu fi suparata pentru asta cu recursul inainte de comunicare...nu stiai poate pentru ca nu ai citit art.303, alin 2 Cpc > "termenul pentru depunerea motivelor de recurs se socoteste de la comnicarea hotararii, chiar daca recursul s-a facut mai inainte "
De acum ai sa stii si asta...:P
Răspuns la discuția va rog ff urgent
Daaa...frumoase raspunsuri...n-a inteles omul nica...
Hotararea de care spuneti ca s-a pronuntat se poate ataca in 15 zile de la comunicare. Acu` depinde ce obiect avea pe legea 18...majoritatea se ataca doar cu recurs.
Indiferent cu ce se ataca (veti afla asta la sfarsitul hotararii atunci cand vi se va comunica) nu cred ca e bine sa va grabiti sa declarati recurs inainte de comunicare...ca mai trebuie sa-l si motivati.
In concluzie..asteptati comunicarea hotararii acasa si apoi veti ataca sentinta in alea 15 zile.
G1 - b
G2 - a ...ca-s autori diferiti
Răspuns la discuția Majoritate simpla
:) esti chiar amuzant...chiar crezi ca-s nou pe forumul asta incat sa ma atac de la atata? ceea ce ai spus tu e corect...eu doar am facut precizari...in sensul ca problema nu e dupa cum spune un statut. intrebarea o pun pentru ca variantele astea le-am vazut in practica nu doar in teorie cum o vorbim noi aici. e vorba de votul in cadrul comisiilor de fond funciar...dar asta era mai putin important de unde e, ci cum adopta unii sau altii.
de inteligenta nu vorbim ca nu face obiectul intrebarii lansate...deh principiul disponibilitatii:P
Răspuns la discuția Majoritate simpla
Nu depinde de niciun statut...problema izvoraste din lege. In lege se spune ca cvorumul se realizeaza 50+1 din totalul membrilor, iar adoptarea se face prin majoritatea membrilor lor. Ca sa complic oleaca lucrurile spun ca nr. total de membri este de 30, 25 fiind prezenti.
Intrebarea este de cate voturi pentru este nevoie pentru adoptare din cei 25 prezenti (din totalul de 30) in conditiile in care 5 sunt impotriva si 10 se abtin.
Acum apar 3 variante: 10 pentru ca sunt mai multi decat cei impotriva, 13 pentru ca reprezinta 50+1 din cei 25 prezenti si a treia variant 16 ca reprezinta 50+1 din totalu membrilor....in lege nu se spune din nr. membrilor prezenti ci din nr membrilor