avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate alora005

Activitate alora005

Răspuns la discuția Incetare contract Regina Maria
Buna dimineata si multumesc pentru raspuns. Am incercat doar pe chat-ul de pe site-ul lor si pe mai multe adrese de email. Voi incerca si o sesizare

eve25 a scris:

Buna dimineata,

Ati incercat sa depuneti o sesizare la suport din contul Regina Maria?
Au mai multe optiuni - printre care "Facturi si plati" si "Abonamente Regina Maria".
Veti primi numar de inregistrare si va raspunde cineva de la departamentul respectiv.


Buna ziua. Am urmatoarea problema cu Centrul Medical Unirea (Regina Maria)
Pe 07.04.2021 am facut online un contract cu Centrul Medical Unirea (Regina Maria) pentru un membru al familiei, pentru 1 an.
In contract am aceasta clauza, de care am uitat:
5. Incetarea Contractului poate avea loc numai prin acordul scris al ambelor Parti sau prin denuntare unilaterala de catre oricare dintre Parti, contractul incetand in ultima zi a lunii in care expira termenul de preaviz de 30 zile. Cererea Contractantului de denuntare unilaterala va fi transmisa de catre acesta pe adresa de e-mail retentie@reginamaria.ro, in scopul procesarii si analizei conform art. 6 de mai jos.
6. In cazul in care, inainte de expirarea perioadei minime contractate de 1 an, Contractantul solicita denuntarea unilaterala a Contractului sau contractul inceteaza prin reziliere de catre Prestator pentru neachitarea contravalorii abonamentului, atunci Contractantul va fi obligat sa achite, cu titlu de justa despagubire, diferenta pozitiva dintre contravaloarea serviciilor accesate de fiecare Beneficiar, calculata la pretul de lista de la momentul accesarii, si platile efectuate in temeiul prezentului Contract, la care se adauga o taxa necesara accesului la serviciile solicitate de 10% din valoarea Contractului pe 1 an.

Pe 20 aprilie am primit un sms de la o doamna din Regina Maria care scrie asa:
“Buna ziua, Diana Deaconu este numele meu,de la Regina Maria va contactez. Pe adresa dumnevoastra de mail cu care sunteti inregistrat in reteaua noastra …………Va rog sa verificati adresa de mail (inclusiv in spam) si sa reveniti cu un raspuns in scris,pana vineri 22.04.2022 cel tarziu, catre mine, pe aceeasi adreasa de mail(diana.deaconu@reginamaria.ro).In caz contrar abonamentul se va prelungi automat in aceleasi conditii, fara nici un extrabeneficiu contractat initial, incepand cu 01.05.2022, si orice modificare /inchidere se va inregistra la 30 zile de la data notificarii conform Conditiilor Generale contractuale”

Am trimis un email catre aceasta domna chiar in acea zi, 20.04.2022 ca nu doresc continuarea contractului cu Centrul Medical Unirea (Regina Maria), si am crezut ca e totul s-a rezolvat. Si totusi, in data de 05.05.2022 s-a emis factura pentru perioada 01.05.2022-30.04.2023, in suma de 1,188.00 ron

Am trimis apoi mai multe emailuri catre Regina Maria, inclusive catre retentie@reginamaria.ro, in data de 06.05.2022 si 09.05.2022 pentru incetarea contractului si anularea facturii dar nu am primit niciun raspuns. Deci am trimis email catre ei in 20.04.2022, 06.05.2022, 09.05.2022
Intrebarea este ce as putea sa fac pentru a obtine reziliera contractului si anularea facturii? Sau macar sa imi factureze inca o luna, daca am intarziat cu emailul pentru rezilierea contractului.
Mi se pare abuziv sa mi se prelungeasca automat cu inca 1 an contractul daca eu nu doresc acest lucru.
Va multumesc.
Buna ziua. Eu detin o garsoniera de inainte de casatorie, sotul meu un apartament cu 2 camere, in care si locuim acum. Familia s-a marit. Am vrea sa vindem garsoniera si sa cumparam un apartament mai mare, 3-4 camere, iar apartamentul lui sa il inchiriem.
Intrebarea este, in cazul in care noi ne vom desparti dupa ceva timp, pot demonstra cumva ca eu am venit cu banii de la garsoniera vanduta, sau pot face un document la notar inainte de vanzare, cu sotul meu, in care sa spuna ca nu are pretentii la banii luati pe acea garsoniera?
Va multumesc
Răspuns la discuția Proces companie din Ungaria
Este vorba despre o companie aeriana si recuperarea unor bani de bilete ca urmare a anularii zborului de catre companie
Buna ziua,

Eu , cetatean roman, domiciliat in Romania, pot intenta un proces unei companii cu sediul in Ungaria? Daca raspunsul este da, se poate face acest lucru in Romania, se face in Ungaria, sau cum se procedeaza?

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua,
In data de 25.03.2020, am solicitat un user si o parola pentru platforma digitata de la Directia Impozite si Taxe Sector 2, dar nu le-am primit pana in acest moment. Dupa ce primeam aceste documente, urma sa solicit un certificat fiscal de care am nevoie. In mod normal, cu o programare la sediul DITL2, obtinerea certificatului fiscal se facea in 10 minute.
Lund legatura azi cu DITL Sector 2, mi s-a comunicat urmatoarele:" Conform datelor pe care le detinem pana in acest moment , comanda 1402907 inregistrata la ei apare ca stare " Avizat ".

Incepand cu date de 13.03.2020, datorita situatiei actuale, eu lucrez de acasa, sunt prezenta la adresa de domiciliu permanent.
In plus, nu am gasit nici in cutia postala o instiintare privind incercarea de livrare a plicului.

Cum pot actiona impotriva firmei de curierat (Pink Post) care nu a livrat plicul?
Buna ziua. In perioada 23 septembrie - 27 octombrie 2019, nu voi mai fi angajata cu contract de munca. Cum pot proceda pentru a nu avea intrerupere la contributiile pentru pensie si sanatate?
Precizez ca am o garsoniera inchiriata pe perioada 01.08.2019-31.07.2020 si am depus declaratia unica unde am declarat venitul si impozitul pe care estimez ca il voi obitine. Nu am declarat cass pentru ca nu era cazul.
Pot sa declar cas si cass pentru perioada septembrie-octombrie 2019 in declaratia unica, si sa depun o declaratie rectificativa?
Buna ziua,
Societea noastra isi va schimba denumirea din X Romania SRL in Y Romania SRL. La Registrul comertului nu primesc actele pana nu obtin acordul de a folosi cuvantul "Romania" de la Secretariatul general al Guvernului. puteti sa imi spuneti ce acte sunt necesare la Secretariatul general al Guvernului pentru a obtine aprobarea. Doamnele de acolo nu sunt foarte darnice cu explicatiile.
Va multumesc
Buna ziua,

Am un telefon care mai este o luna si jumatate in garantie. Telefonului nu ii mai functioneaza display-ul asa ca l-am trimis la service, dupa ce a mai fost o data in service in februarie, anul acesta. in februarie service-ul era in Bucuresti (eu sunt din Bucuresti si l-am dus personal la service). Acum service-ul s-a mutat in Baia Mare si a fost nevoie sa trimit telefonul prin firma de curierat trimisa de ei.

Dupa ce s-a facut constatarea la service mi s-a spus ca telefonul nu poate fi reparat pe garantie pentru ca prezinta socuri mecanice ca urmare a pastrarii necorespunzatoare. pretul pentru raparatia postgarantie ar fi 720 lei (tva inclus)
In februarie cand telefonul a fost pentru prima oara in service avea niste urme pe carcasa, dar nu s-a constata nicio legatura intre acestea si nefunctionarea telefonului.

Problema este ca, iar unde dintre lovituri, care este chiar pe fata telefonului si este cea mai grava ca sa spun asa nu era acolo in momentul trimiterii lui catre service. Cei de la service spun ca nu e de la ei, normal. Bineinteles ca nu m-am gandit sa fac poze inainte sa trimit telefonul in service.

Mai pot face ceva acum?

Va multumesc
Buna ziua,
Intr-o institutie de cercetare cu directori doctori ingineri, cadrul tehnic PSI poate fi considerat conducator tehnic conform art. 31 din OMAI 712/2005 pentru ai ii instrui pe acesti directori, desi cadrul tehnic PSI nu are studii superioare pentru a fii la nivelul lor de pregatire? In acesta situatie cine poate fii considerat conducator tehnic, directorul stiintific sau alte persoane cu functii de conducere si studii superioare?
Va multumesc