avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Activitate Liliana Gradinaru

Activitate Liliana Gradinaru

Ok, atunci sunteti bine. Aveti grija la ce obligatii scrie in procura ca aveti.
Nu e o problema de a stabili cine e proprietar, asta reioese din actele de partaj, e o problema de a stabili daca trebuie notata sulta in CF.
Cand cereti sfat unui avocat este bine sa stiti ca avocatul este cel care apara una dintre parti. Munca lui, de avocat, este sa gaseasca solutii nu universale, ci exact potrivite partii pe care o ajuta.
Pentru aceasta este important care parte ne cere sfatul aici, ca avocati, ca sa stim sa avem o abordare orientata spre interesele acelei parti, de multe ori interesele fiind contrare.
De asemenea, scopul unui demers juridic trebuie sa fie legitim etc., sunt niste conditii de indeplinit. In functie de scopul urmarit de una dintre parti e posibil sa poata sau sa nu poata obtine un lucru in justitie.
Ati pus intrebari sa va raspunda specialisti, este indicat sa ii creditati cu incredere, altfel nu are rost sa ii ascultati. Sa ii luati la rost nu ajuta. Ar ajuta insa, cand nu intelegeti, sa intrebati dar ce de e important un lucru sau altul. Legea are u scop, actele juridice au scopuri, de asta depind multe.
Succes!
Depinde ce scrieti si in procura aceea, cine va ffolosi imobilul, in ce scop, de ce se cumpara, cum se cumpara de cumparator (dpdv financiar: credit, cash etc., desi cred ca intrebarea e retorica). De asemenea, depinde si de motivatia dv. de a reprezneta, de ce etc.
Ideea este ca nu trebuie sa fie un act simulat, asta poate insemna spalare de bani sau altele. de aceea modul de incheiere a actelor si scopul lor sunt importante. Nu spun ca asta faceti, spun doar ca modul de abordare si nelamuririle dv. pot duce cu gandul la o teama de a avea imobilul pe numele dv. si nu o eventuala bucurie de a fi castigat ceva.
Vorbiti cu un avocat, vad ca fetita era deja in grija doamnei, nu a fost luata, doar si-a schimbat locuinta. Incercati sa o contactati prin avocat, mai oficial, poate intelege sa raspounda sis a colaboreze.
NU sunteti obligat, insa daca exista vreo modalitate in acele acte prin care sa il asigurati ca peretele comun va ramane in picioare, zic ca ar fi de ajutor la discutie. vedeti cum decurge. Era bine sa faceti o documentatie dedicata acestui aspect. Daca nu va da acordul, puteti merge in instanta, nu este necesar sa va rigati de el. Poate va intelegeti, altfel il notificati si sper sa se rezolve.
Succes!
Depinde de tipul de imobil, de cine il foloseste actual, daca se poate folosi de doua sau mai multe persoane impreuna.
De ce nu faceti partaj? Ar fi mai simplu...
Nu este relevant ca se facea cadastru sau nu obligatoriu, si in Codul civil vechi exista posibilitatea de a da chitanta descarcatoare.
Nu stiu a cui este reaua-vointa, nu am inteles. Daca aveti nevoie sa obtineti acea declaratie si nu merge la mica intelegere, incercati cu o notificare, termen, punere in intarziere, calcul potential dosar in instanta etc., apelati la un avocat.
Justitia are regulile ei, inclusiv de competenta teritoriala, ca sa functioneze bine. Nu mutam, shcimbam, miscam dosarele dupa bunul plac. Nu merge asa.
daca aveti temeiuri, vorbiti cu un avocat. dar nu merge sa alegem unde ne judecam, chiar daca sunt indeplinite conditiile de stram utare, nu ne alegem noi unde.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati abandonat copiii, i-ati lasat in grija cuiva. Totusi, cu copiii nu jucam ping pong, acum lasa-i aici, maine vin la mine ca ma redresez eu.
Copiii trebuie sa aiba stabilitate, sa stea acolo unde cineva ii ingrijeste continuu. Vorbiti cu un avocat, va fi extrem de greu sa luati copiii sa locuiasca la dv.