avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de avocat Liliana Grădinaru

Activitate Cabinet de avocat Liliana Grădinaru

Răspuns la discuția APARTAMENT SCOS LA LICITATIE
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie văzut dosarul de executare și intervenit dacă doriți ceva din imobil, din preț... Vorbiți cu un avocat acum dacă acum sunteți totuși interesată de imobil. Este corect că asociația poate vinde imobilul pentru datorii, în întregime. De aceea, dacă sunteți interesată de partea dv., ar trebui să interveniți.
Da, puteți făce pentru partea dv. Pentru partea soțului este mai dificil, trebuie discutat cu un avocat.
Demersurile administrative sunt lungi si costisitoare. Ceea ce solicitați însă nu este corect dpdv legal. Nu puteți cere unei administrații locale să nu îndrepte drumul șinici să intervinîă persoane private cu lucrări pe drum. Și dacă ar vrea, primărie nu are legal temei să vă permită așa ceva.
Puteți face acțiuni civile comune, însă bine îndreptate, solicitați ceva ce administrația locașă vă poate acorda, începeți cu pași mici și progresați, puteți, cu o presiune constantă, face progrese serioase în câțiva ani. Discutați cu un avocat să vă îndrume, nu este necesar să vă facă acte, dar să aveți o îndrumare legală ca să cereți lucruri fezabile. Cereți întâi ieftin, apoi creșteți miza, treptat. Este o știință să lupți cu administrațiile, trebuie să ai așteptări realiste și să ceri realist. Presa nu ajută în acest moment. De asemenea, important este să fiți proactiv, dar nu combativ distructiv.
Verificați întâi urbanismul local, faceți un studiu de trafic, impactul în localitate, apoi, în funcție de ce reiese din el, știți ce puteți cere la primărie.
Nu puteți face nimic cu o copie de CI fără original, însă mergeși la Evidența Populației și rugați urgentarea motivat. Nu ar trebui să dureze mai mult de 1-2 zile.
Răspuns la discuția Cetatenie ciprioata
Zic să întrebați pe un site cipriot.
Întrebați despre metodologia actuală. În opinia mea ar trebui să fie suficient, însă sunt schimbări de la an la an.
Nu înțeleg, dacă sunt bun propriu sunt doar ale dv.
Nu îmi e clară nici prima întrebare. Da, chiar dacă ați moștenit imobilul trebuie să dovediți, în funcție de anumite variabile, proveniența banilor. Amestecul soțului este relevant pentru alte cereri.
Aveți însă varianta de a încheia o convenție matrimonială sau de a face un partaj amiabil în timpul căsătoriei, cazuri care vă pot da o siguranță în caz de neințelegeri. Vorbiți despre variante cu un avocat, vedeți doar variante amiabile.
Mergeți să discutați cu un avocat să vă îndrume, eu nu cunosc situația întreagă, ce se face în cercetare, cum se cercetează dacă deja există o decizie, ce apărări ați făcut în cercetare etc. Respectați termenul legal.
Dă, nu îmi amintesc să fie limită la numele de familie, doar la prenume. Ulterior puteți să îl simplificați, oricum.
Mergeți cu actul la un avocat și nu mai plătiți datoriile copilului major dacă nu merge la școală. Nu de alta, dar nu îl încurajează să muncească.