Este necesar sa-i permita parintii, evident. La ce va referiti?
Cand e vorba despre un copil la mijloc, legea romana este intai despre copil, iar interesele mamei sau ale tatalui sunt secundare. Sigur, mama si tatal au oricand varianta de a regla situatia legala ca sa scape de stres, ca sunt adulti. Copilul e insa vulnerabil si atunci legea prezuma cat de mult poate inca un parinte ca, poate-poate, cineva se gandeste si la el.
Legea din secolul 21 are in vedere si violenta domestica desi, daca ma intrebati, speram sa fie suficient de diminuata in secolul asta ca sa nu se puna problema de asta.
Oricum ar fi, legea romana este una dintre cele mai protective pentru victimele abuzurilor domestice si protejeaza victima cu ordin de protectie ce poate fi obtinut intre o ora si 2-3 zile. Dupa care victima poate divorta linistita.
Despre solutie, eu ma tem ca nu sunt de acord cu faptul că acel copil ar trebui sa aiba, legal, ca tata, pe sotul de-al doilea al mamei DACA timpul legal al conceptiei copilului si incheierea casatoriei nu se suprapun. In cazul dv., nu par a se suprapune. Astfel, ramane la latitudinea ofiterului de stare civila ce trece la tata, legea neclarificand situatia casatoriilor succesive.
Discutabil. Daca un copil are o problem medicala, sta pe hol si asteapta la stat, insa daca parintele are o problema medicala, in baza faptului ca munceste la un angajator care ofera beneficii, e tratat mai bine.
De fapt, un beneficiu este si bonul de masa, tichetul de vacanta etc. Sunt beneficii asimilate salariului si, da, in caz ca unui salariu mic adaugam multe beneficii, standardul de viata poate creste semnificativ. Toate sunt obtinute din munca.
Totusi, in situatia ca nu avem convingerea ca ne merita copilul înca 40 de lei pe lună cât ar fi parte din asigurarea de sanatate, ne putem adresa instantei de judecata. Pana la decizia unei instante nu se poate da un verdict.
Eu tind sa fiu de acord cu executorul, insa particularitatile pot face diferenta si, in anumite cazuri, se poate considera ca nu este in beneficiul copilului plata acelei sume in bani.
Nu, insa o puteti vizita in continuare.
Va faceti CI asa cum si-au facut si ei. Unele zone accepta adweverinta de rol de la primarie, altele trimit pentru verificari in teren. Va las mai jos un link sa verificati, insa cel mai bine mergeti cu proprietarii care nu au acte pe casa si le explicati celor de la Evidenta Populatiei.
[ link extern ]
Partajul este solutia. Incercati amiabil.
De la data introducerii actiunii, atat.
V-am raspuns mai sus, imi pare Norvegia competenta la o prima vedere, dar depinde de detalii.
Banca are o garantie in tara, se indreapta direct impotriva imobilului. Dar pentru refinantare se pot face si alte demersuri, nu neaparat in tara. Se poate scapa de credit. Se poate corect si legal sa iasa din contractul de credit si, deci, si din cel de garantie.
De aceea ii spun sa mearga sa discute cu un avocat care se ocupa de partaje, caci sunt demersuri in ordine de facut si nu dureaza putin, uneori 2 luni, alteori 5 luni... depinde de situatie.
In instanta, ca si la executori, avocati, se merge pe o buna-credinta in efectuarea procedurilor. Daca am o CI in copie, valida, la dosar, nu cer verificari, sigur. Dar daca se citeaza si nimeni nu raspunde, nu vine, nu trimite intampinare, nu exista... se procedeaza la verificari. Nu imi este clar de ce anume nu s-au facut verificari in dosar.
In toate cazurile, desi aparent in situatia data doamna pare ca a pierdut contestatia fara sa fie vinovata, in realitate a avut la indemana mijloace care sa previna paguba. Nu cunosc de ce anume nu le-a folosit, nu stiu cum a decurs dosarul acolo. Nu cunosc ce inseamna ca s-a intors executarea impotriva doamnei, ce s-a intamplat in dosarul de fond etc. Nu imi e clar daca s-a anulat si decizia judecatoreasca...