avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela Negrut

Activitate Gabriela Negrut

Răspuns la discuția Taxe, impozite 2017
Sa inteleg ca a ramas valabila achitarea contributiei la sanatate, incepand din ianuarie 2017 si ca aceasta se va retine, lunar, indiferent daca persoana obtine sau nu si venituri din salarii.
Corect?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
Persoanele care obtin venituri din activitati independente (drepturi de autor), ce corntributii trebuie sa plateasca la stat in anul 2017?
Anul trecut, s-a decis ca incepand din 2017 sa se plateasca inclusiv contributia la sanatate, indiferent daca se obtin sau nu si venituri din alte surse (salarii ), exceptie facand pensionarii.
Odata cu noile modificari, va rog sa imi spuneti ce se plateste? Ce este valabil pentru luna ianuarie si ce este valabil incepand cu februarie?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii.
As vrea sa stiu, care este cea mai avantajoasa si in acelasi timp, legala varianta pentru o persoana fizica de a desfasura activitati de crestere si comercializare a pestilor de acvariu.
Vreau sa va mentionez ca persoana in cauza, detine pesti de acvariu, la domiciliu. "Pestii se inmultesc...omul ii vinde".
Acum...as vrea sa va rog, daca puteti, sa imi spuneti ce autorizatii ar trebui sa detina pentru aceasta activitate (inteleg ca ar exista o autorizatie pentru crestere si comercializare), daca ar trebui sa se inregistreze ca PFA, sau ce alte variante exista, in asa fel incat sa practice aceasta activitate in mod legal.
Va multumesc anticipat!
Discuție Declaratie 205
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire:
O societate se afla in procedura de lichidare, cel mai probabil urmand sa se lichideze inainte de sfarsitul anului.
In prima jumatate a anului a avut salariati.
Problema intampinata este legata de declaratia 205. Cand si cum se depune aceasta declaratie avand in vedere ca pe site-ul ANAF nu este pus la dispozitie formularul pentru veniturile aferente anului 2014, iar anul viitor, cand va fi disponibil, firma va fi deja lichidata/radiata....
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii si daca se poate, si temeiul legal pentru urmatoarea situatie:
O societate doreste sa se lichideze voluntar, fara lichidator.
Pana acum, bilantul era depus in forma prescurtata.
Ce trebuie depus la ANAF si Registrul Comertului in vederea lichidarii. Bilantul de lichidare va fi in forma lunga sau prescurtata? Ce altceva in afara de acest forumular se mai depune ( rapoarte, anexe, note explicative, etc )?
Care este procedura?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Preaviz demisie
Colegul freeelis v-a prezentet deja sanctuinile disciplinare. In cazul dumneavoastra, daca nu va prezentati la locul de munca in perioada de preaviz, si nici nu ajungeti la un acord cu angajatorul, sanctiunea poate fi desfacerea disciplinara a contractului de munca pentru absente nemotivate.
Răspuns la discuția Preaviz demisie
Puteti incerca sa vorbiti cu angajatorul, poate va fi intelegator si va fi de accepta sa incetati activitatea prin acordul partilor, la o data stabilita de comun acord, astfel incat sa fie toata lumea multumita.
In caz contrar, prin nerespectarea termenului de preaviz, riscati sanctionarea disciplinara.
Buna ziua! Rog ajutor pentru a ma elucida in urmatoarea situatie:
Avem administratorul unui SRL, in acelasi timp si unic asociat al acesteia dar NU are contract de munca la aceasta propria companie.
1. Poate utiliza masina companiei (atat in scop profesional cat si personal)? Daca da, care sunt conditiile? (acte de intocmit, plati de efectuat, deductibil sau nu....)
2. Poate avea si contract de munca la propria firma?
Va multumesc mult!
Daca o persoana este angajata in cadrul unei societati, avand functia de redactor, si , in acelasi timp, pentru aceeasi societate, desfasoara si activitate din drepturi de autor ( opere publicistice),in mod constant, veniturile din drepturi de autor vor fi considerate ca fiind independente sau dependente?
Precizez ca cele doua contracte (de munca si de drepturi de autor) sunt diferite, prevad sarcini diferite, iar activitatile desfasurate in baza contractului de drepturi de autor nu intra in sfera sarcinilor de servici ale angajatului.

Va multumesc!
Va multumesc mult!