avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate Dumitru-Mitica

Activitate Dumitru-Mitica

multumesc. Stiam ca nu sunt sanse la daune morale doar ca este deranjanta agasarea. Oricum trebuie sa fac ceva ca datoria se pare ca nu o ia in jos daca stau... mergem inainte , iar daca legea imi spune ca trebuie sa platesc, o fac ca nu am ce face
eu am trimis la vremea aceea mail catre cosmote (mail pe care il am) in care am cerut si recalcularea facturilor mai vechi de cateva luni. Pt ca am considerat ca daca s-a gresit atunci este foarte posibil sa se fi gresit si la facturi anterioare( chiar daca le-am platit fara sa cer desfasurator)
Acel mail trimis de mine este in oct 2013 deci a trecut doar un an si jumatate ( credeam ca a trecut mai mult) dar in situatia asta mi se pare si mai aberanta cresterea de la 600 la 4000 ron :)
multumesc pentru raspuns, am solicitat fiemei recuperatoare sa discutam numai pe mail si sa imi trimita numai acte cu valoare contabila/judiciare ..din vorbe frumoase fiecare poata sa ceara ce vrea. Desemenea am specificat clar ca nu aveau acces la informatiile mele cu caracter personal intrucat eu nu le-am dat acordul scris in acest sens, si cred ca nici Cosmote-ul nu aveau voie sa imi transmita datele personale.

Acum eu intreb..pe cine dau in judecata si pe ce motiv? pot cere despagubiri morale? :D sau am vazut prea multe filme :) tinand cont ca nu am avut nici un contact anterior cu vreun avocat sau judecatorie
Buna ziua . Sunt nevoit sa apelez la cunostintele dvs din urmatorul motiv.
Acum cativa ani am avut contract la Cosmote pentru 2 abonamente, eram la zi cu plata facturilor, pana intr-o zi cand am fost sunat de catre ei sa imi spuna ca am depasit la internet vreo 5-6 Gb si ca imi opresc ambele cartele pana nu achit suma respectiva (plus factura curenta de 200 ron)
Eu le-am spus la acea vreme ca nu aveam cum sa depasesc caci telefonul meu inregistrase numai un Gb de internet consumat nicidecum cantitatea pe care o afirmau dansii.Asa ca am cerut prin mail factura detaliata si o copie dupa certificatul metrologic am aparatelor de inregistrare care sa ateste ca ceea ce au inregistrat este corect, am platit factura curenta de 200 ron si a ramas doar factura intermediara de 600ron care era contestata de mine.
Bineinteles ca nu am primit decat o instiintare cu raspuns sec in care mi se aducea la cunostinta ca au verificat din nou factura si ca nu sunt greseli.( fara documnetele cerute de mine)
Acum dupa vreo 4 ani ma trezesc cu o notificare de la o firma recuperatoare care imi spune ca am de plata 4000 ron pentru facturi neachitate , pentru reziliere inainte de termen plus penalizari ceea ce mi se pare aberant pt ca in primul rand , Cosmote-ul mi-au sistat serviciile catre ambele cartele si in al 2-lea rand nu mi-a facut nimeni dovada ca as avea de platit in primul rand acea factura intermediara. (adica daca acei 5 giga reclamati au fost reali sau nu)
Acestea fiind spuse intrebarea mea este daca pot sa actionez in judecata firma recuperatoare /cosmoteul pt tentativa de inselatorie (sau ceva de genu) intrucat ei imi cer o suma pe care nu o pot demonstra de la primul leu. Adica ei pun penalizari la ceva care nu stim daca exista.

Mentionez ca inainte de "incident" aveam cel putin 3 ani in care am respectat contractul, mi-au mai incetat serviciile pe motiv ca am depasit nu stiu ce suma dar atunci am platit caci era plauzilbil, dar de data asta cand telefonul meu indica mult mai putin internet consumat....

Multumesc, astept raspuns

Răspuns la discuția Contract de intretinere/ divort
multumesc de raspuns.. la partea cu divortul , nu stiu daca pot cere divort pe motivul sa sotia vrea divort... Un fel de "divortez ca oricum ea il cere"
nu am nimic impotriva sa divortez cu "banii in mana" iar noua casa cu siguranta o voi cumpara dupa definitivarea divortului
nu sunt avocat sau ceva de genul, dar ca sofer iti spun ca daca maine este ultima zi , nu mai sta pe ganduri..doar nu or sa te dea afara nu? Din cate stiu eu daca nu ai beneficiat de reducere a pedepsei in ultimii 3 ani ( asa cum scrie si in art 221) poti sa incerci. Nu ai nimic de pierdut. Succes.
Răspuns la discuția Contract de intretinere/ divort
Au trecut 6 luni si revin cu informatii proaspete :)
intre timp apartamentul in cauza a fost pus in vanzare intrucat sotia isi doreste dreptul. Dar am convenit sa ii dau ei o treime din pretul de vanzare, cu conditia sa renunte la prezentul contrct de intretinere, iar eu cu matusa sa ramanem cu 2 treimi. Cu acele 2 treimi noi sa ne cumparam un alt apartament intr-o zona mai marginasa pastrand conditiile prezentului contract dar fara sotie ( adica eu proprietar, iar matusa drept de habitatie viagera)
intrebarile mele ar fi:
1 Aceasta intelegere este legala? atata timp cat toti cei 3 implicati suntrem de acord? Si daca da , sotia mai poate cere ulterior ceva din ceea ce imi cumpar din cele 2 treimi? din moment ce ea va semna ca renunta la contract?

2 Auzisem ca din cauza ca matusa este din partea mea, eu pot sa imi scot sotia din contract fara ca ea sa beneficieze de nimic. Chiar ea zicea la un moment dat ca eu pot sa o scot din contract daca face gresala sa divorteze inainte sa se vanda apartamentul... De aceea divortul va avea loc cand vom fi cu "banii in mana" ca presupun ca fara acordul ei nu pot divorta unilateral :(

Foarte important de mentionat este ca matusa nu stie nimic de divort, stie de vanzare , este de acord, dar ea crede ca vom locui tot la fel , toti 3 dar intr-o alta zona
Va multumesc.
Răspuns la discuția Contract de intretinere/ divort
multumesc. atunci ramane sa nu plec din casa si sa ii fac eu sotiei viata grea... pt ca daca plec trebuie dupa aia sa strang si dovezi ca am continuat sa am grija de matusa. Deci sa plece ea daca tot vrea divort :)

o sa vorbesc cu matusa-mea sa ii pastram pensia pe card sa nu o mai dea in casa sa vedem atunci cine "a dus greul" ;)
Inca o data multumesc, sunt lamurit. o seara frumoasa
Răspuns la discuția Contract de intretinere/ divort
multumesc pentru raspunsul promt :)
Cu alte cuvinte daca eu de exemplu dupa divort plec sa muncesc in strainatate doar matusa poate sa desfaca contractul? Sotia nu poate invoca faptul ca ea "a dus greul" ?
Buna ziua.
Acum vreo 2 ani unchiul meu respectiv matusa, ne-au facut contract de intretinere mie si sotiei prin care am primit nuda proprietate a unui apartament , dansii rezervandu-si habitatia viagera.
Intre timp unchiul a decedat iar noi locuim impreuna cu matusa la apartamentul in cauza indeplinindu-ne conditiile contractuale.
problema este ca sotia doreste sa divorteze si doar eu as avea unde sa plec pentru a evita atmosfera neplacuta
Intrebarea este daca sotia ma poate scoate in vre-un fel de pe contractul de intretinere daca plec, sau daca eu pot invoca faptul ca sotia mea nu poate sa isi indeplineasca conditiile contractuale din punct de vedere financiar, ea avand salariu 800 ron din care 500 merg pe tigari? Sau contractul respectiv a fost facut intre 2 parti :unchiul+matusa si eu+ sotia si nu conteza care dintre noi are grija atata timp cat se indeplinesc conditiile?
Mentionez ca matusa are pensie 1100 ron deci daca , teoretic, as lasa-o in grija sotiei, matusa ar sustine-o pe ea nu invers :D

Deasemenea mentionez ca suntem casatoriti de 10 ani , iar motivul divortului este ca eu in trecut am avut probleme cu jocurile de noroc, iar sotiei i-a intrat divortul in cap si este greu de induplecat.
Eu am cuvenit sa avem grija in egala masura de matusa chiar daca nu o sa mai locuiesc acolo(fiecare cate o luna) dar pensia matusii sa ramana deoparte pt nevoile dansei(doctori, statiuni,etc) dar in aceste conditii, repet , sotia nu poate avea grija (financiar )de ea
Desemenea mentionez ca eu am salariul 3000 ron (daca conteaza) si presupun ca cei cate 25% care ni s-au revenit un urma decesului unchiului nu pot fii contestati intrucat au fost indeplinite toate conditiile pana la decesul acestuia.

Sper ca am fost inteles intocmai si va multumesc :)
Răspuns la discuția Contract de intretinere
va multumesc pentru raspuns , acum sunt lamurit ;)