avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Activitate JULIA59

Activitate JULIA59

Răspuns la discuția VECHIME IN MUNCA
Tocmai aste este nedumerirea mea ca nu s-a mentionat in baza carei legi au calculat asa.
Răspuns la discuția VECHIME IN MUNCA
Multumesc pt. raspuns, la casa de pensii din 11 luni au luat in calcul doar 6 luni, ce pot sa fac?
Răspuns la discuția VECHIME IN MUNCA
Azi am primit prin posta rezolutia:"avand in vedere ca nu sa realizat un volum de activitate corespunzator salariul minim pe economie, vechimea in munca pt.perioada mai sus mentionata este corespunzatoare unei jumatati de norme"
ma poate cineva ajuta cu legea in care se prevede aceasta?
In perioada august1977-iunie 1998 angajata cu contract individula de munca cu norma intreaga de 8 ore/zi, in adeverinta este mentionata:a fost platita in remiza, unitatea a virat CAS,si constiuie vechime utila la pensie. Castigurile lunare au fost sub retributia tarifara(retributia tarifara 1200 lei,castig 300 -800 lei) se cosidera vechime la pensie in raport de castig sau luna intreaga?Adica se cosidera la vechime 11 luni?
Răspuns la discuția CUMPARARE MASINA
Multumesc,pt.raspuns
Eventual daca in contract se trece ca --- in cazul in care nu se respecta termenul, contractul se anuleaza si vanzatorul restituie banii ---ar fi in regula?
Vanzatorul momentan nu poate sa scoata certificatul fiscal dar in contractul de vanzare cumparare i-si ia angajamentul in scris, ca in termen de 20 zile de la semnarea contractului trimite certificatul.Pot sa am incredere? Fiind stipulat in contract, are valoare juridica?
Răspuns la discuția GRUPA II SI SPORURI
Multumesc
Buna ziua,
Urmeaza sa-mi depun dosarul pt.pensionare.In cazul in care in cartea de munca este trecuta perioada in care am lucrat in grupa II si sporurile inainte de 1989,pe o fila sunt trecute chiar si centralizate aceste date, mai este nevoie de adeverinta?
Am mostenit o casa care nu are toate incaperile inregistrate in cartea funciara.La ceea ce a fost cumparat initial de parinti, pe parcurs au mai fost adaugate incaperi. Imediat dupa 1989 sa depus la primarie declaratia pt.impunere corec, deci se plateste impozit pt.toata cladirea. Apare diferenta si la teren, este mai putin decat in CF, probabil sau mai "mutat"vecinii,dar si prin regularizarea albiei vaii din fundul gradinii.
Cum se poat corecta iregistrarile in cartea funciara?
Casele de marcat dotate cu role jurnal pe suport hârtie vor fi înlocuite, din 2017, cu aparate de marcat echipate cu jurnal electronic.De asemenea, conform reglementărilor în vigoare, noile case de marcat vor trebui conectate la un sistem de supraveghere şi monitorizare, pentru transmiterea datelor către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
Ce se intimpla cu casle de marcat portabile.