avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate fight_for_justice

Activitate fight_for_justice



POPA GHEORGHE a scris:

Daca detineti certificat de mostenitor, in baza acestuia puteti cere extrasul la primarie.

Am pe numele meu rol.
Pot avea acces la un extras din rolul agricol al bunicului? Ce demersuri trebuie să fac? Mulțumesc!
Dețin un teren intravilan fără acces la drumul public( înconjurat de alte terenuri). Până acum accesul s-a realizat pe baza înțelegerii nescrise cu vecinul ce deține terenul dinspre drumul public. Ce demersuri trebuie să fac pentru a avea drum de acces la drumul public și la utilități (electricitate, gaz și apă)?
Răspuns la discuția VREAU PAMANTUL INAPOI
intrebarea mea este: ce se intampla cu suprafata de 90 mp? nu este a ta dar nici a vecinului din moment ce nu aveti acte pe ea.
Răspuns la discuția Femeie insarcinata agresata
Multumesc pentru sfat. Are si un filmulet. Nu are leziuni. A solicitat ambulanta la 2 ore de la evenimente insa a refuzat deplasarea de teama coronavirusului. Intre tmp am consultat un avocat. Ce parere aveti de sugestia avocatului de a face plangere direct la parchet? Considera ca dosarul va sta in raft daca plangerea va fi facuta la politia din localitate (rural).
Soția mea a fost agresată la lumina zilei, în plina strada. Agresorii, MG și fiul acestuia MC, au tăbărât cu lovituri și au îmbrâncit fără rețineri o femeie gravida. Acest individ violent, G M, pretinde ca este bolnav, fiind pensionat pe caz de boală, papă banul de la buget in vreme produce și vinde teracotă fără sa fie impozitat de autoritățile competente. Acest individ s-a însănătoșit brusc când a găsit oportun sa agreseze o gravidă. Bietul "bolnav ". Viteazul de fisu', "șmecher " sosit de curând din Germania, a dat primul atac. Va rag sa ma sfatuiti ce am de facut.
Răspuns la discuția teren rezerva a primariei

Am constatat că schița cadastrala realizata pe casa și terenul primite prin act de vânzare cumpărare de la bunici nu corespunde cu ce am găsit la primărie ca aveau b unicii în proprietate anterior cadastrarii. Lipsește o suprafață și mai ales streașina casei. Pot cere primăria sa ofere acestui teren statutul de teren în rezervă?
elisoara_toma@yahoo.com a scris:

De curand am facut cadastru si am auzit o discutie intre persoana care a efectuat cadastrul si cel cu care am fost in indiviziune ca se lasa o rezerva a primariei.Am inteles gresit ?

Discuție gard langa gard
La ce distanta de gardul de hotar pot construi un gard in curtea mea?
Am descoperit in niste harti/schite de la primarie ca vecinul a ocupat abuziv o suprafata din terenul intial detinut de bunicii mei. In timpul in care bunicii nu au locuit casa si curtea vecinii au ingradit o suprafata de 65 mp. si au ridicat constructii. Am primit de la bunici prin vanzare cumparare casa si terenul, dar fara suprafata ocupata abuziv, asta pentru ca cei de la cadastru nu au consultat hartile din primarie si au prins casa si terenul fara suprafata furata. Ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia suprafetei de teren ocupate abuziv de vecin?
Buna ziua! Va prezint situatia urmatoare> Sunt de 6 ani cu o femeie casatorita cu un alt barbat. Locuim de acest timp impreuna in casa mea. De anul trecut avem impreuna o fetita. Mama fetitei a divortat de fostul sot la 6 luni de la nasterea copilei. Ca intervenient in divortul celor doi am recunoscut paternitatea copilei in vreme ce fostul sot a recunoscut ca nu este copilul sau. In Hotararea Civila in care sunt prins ca intervenient in divort am obtinut dreptul de a trece copilul pe numele meu.M-am casatorit de 3 luni de zile cu mama copilului meu. Problema este ca la serviciul pentru evidenta populatiei nu vor sa elebereze copilului un nou certificat de nastere prin care sa aiba numele meu de familie iar eu sa fiu trecut ca tata. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?