avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Activitate yume21

Activitate yume21

Buna ziua

Ma poate ajuta cineva referitor la o Decl. Unica prin care solicit rectificarea punctului I.3.2 (CASS) din Capitolul I? Nu ma lasa sa rectific. Nu accepta numai o valoare 2496 sau jumatate din valoarea respectiva. Acolo ar trebui sa fie 0 (zero).
La sectiunea I.5.1 apare ca suma datorata. Problema este ca intreprinderea nu a atins plafonul pentru a fii nevoie sa plateasca.

Multumiri,
Răspuns la discuția Legea 196/2018
Multumesc mult de tot
Discuție Legea 196/2018
Buna ziua.
As vrea sa intreb daca exista vreo norma metologica pentru aprobarea noua legii asosiatiilor de proprietari? Dupa cum am inteles norma metologica pentru legea 230/2007 nu mai este in vigoare.
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu stima,
yume21
Răspuns la discuția Calcul salariu
Buna ziua
Cum vor fii contributiile in cazul in care contractul de munca este incheiat in asa fel: Salariatul lucreaza la o firma cu 8 ore pe zi, pentru un salariu de 1900 lei pe luna conform CIM. Dar in urma isi mai face un CIM cu o alta firma pentru un salariu de 1900 lei pe luna, dar cu un program de 4 ore/zi, 20 de ore/saptamana. Deci in total lucreaza 12 ore pe zi. Mentionez ca locul de munca baza fiind acela cu 8 ore/zi.

Multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția Angajat cu 4 ore
Buna ziua

As vrea sa intreb daca se poate: cate indemnizatie (CAS,CASS si CAM) trebuie platit dupa o persoana part time ,care urmeaza sa lucreze 4 ore pe zi la un alt angajator langa un job pe care o detine ca loc de munca baza, cu 8 ore pe zi, 40 de ore pe saptamana? La ambele locuri de munca lucreaza la salariu minim pe economie.
Multumesc.

Doamne ajuta!
Răspuns la discuția Angajarea absolventi
Eu langa serviciu am terminat facultatea de contabilitate . Examenul de licenta depun saptamana asta. Un cabinet de contabilitate ma angajeaza dupa examenul de licenta. Eu am lucrat la ultima loc de munca pana sfarsitul lunii iunie, decizia fiind eliberata pe data de 29 06 2018.
Intrebarea mea este ca angajatorul meu (cabinetul) va primi dupa mine? Primesc si eu? Intru si eu in aceasta categorie?
Multumesc!

Cu stima, yume21

Cornel Vasile a scris:

Ce nedumeriri aveti ?

Buna ziua.

Pot sa cer niste informatii legate de circumstantele acordarii sumei de 500 de euro pentru angajatorii care incadreaza in munca proaspeti absolventi sau someri?

Multumesc,
yume21
Buna ziua
Acest articol mai este actuala? Eu sunt exact in acesta situatie.

Multumesc ptr. raspuns!

Valeriu TUDOR a scris:

1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:

ART. 16
(1) Asiguraţii a căror incapacitate temporară de muncă a survenit în timpul concediului de odihnă sau al concediului fără plată beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, concediul de odihnă sau fără plată fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate să fie reprogramate.
...

2. Asadar depuneti certificatul medical la angajator care il va calcula si plati, se va intrerupe concediul fara plata si apoi, daca doriti, il veti relua dupa concediul medical.



Bună ziua!

Mama mea anul trecut în decembrie a mutat într-o locuință cu două camere pe care luase în chirie. Proprietarul fiind plecat în străinătate, a promis că în luna februarie când vine acasă face contract și pune flotant in buletin. Atunci a dat două sute de euro (100 de euro chirie decembrie+100 de euro cauțiune) . În afară de asta în luna ianuarie și februarie a mai dat încă câte 100-100 de euro fiind acesta chiriile pe luniile respective. Acum când venise acasă neaga totul și cere mutarea din locuința respectivă.
Întrebarea mea ar fii:
- Mama poate să dea peu proprietarul în judecată?
- Poate să facă plângere la ANAF pentru că nu plătește impozit pe sumele menționate sus?
Mulțumesc pentru răspuns!

Cu stimă,
yume21
Buna ziua.
As avea o intrebare daca se poate: acum 7 ani am avut un credit la Banca Carpatica. La plata ultimei rate am fost intrebat daca doresc sa inchid contul. Eu am raspuns domnisoarei sa inchide. Acum dupa 7 ani o doamna care lucreaza acolo de atunci imi spune inainte de sarbatori, sa trec pe la banca, ca dansa a observat ca am o restanta/datorie acumulata pana in momentul de fata. Ieri am fost la banca (acum se numeste Patria Bank) si mi s-a comunicat ca am o datorie de 300 lei acumulate fiind taxe de administrare cont. Mentionez ca nu am primit nici o notificare scrisa si nici un apel sau SMS. Ce pot sa fac acum cu suma aia? Exista vreo modalitate de a sterge suma respectiva?
Multumesc ptr raspuns.
Cu stima,
yume21