avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate I-Alex

Activitate I-Alex

Nu am încercat acest lucru. Mă documentez acum și o să procedăm și la varianta asta.
Bună ziua,
La o primărie se primesc extraordinar de multe procese verbale contravenționale pentru prostituție, pe numele unei persoane care practică "prima meserie din lume" în municipiul București. Aceasta persoană nu locuiește efectiv pe raza teritoriului primăriei, nu are carte de identitate valabilă, are doar o carte provizorie expirată încă din anul 2002 și totuși toate procesele verbale încheiate ba de politia generala, ba de politia locala, ba de jandarmerie sunt trimise la adresa de pe raza primăriei. Debitele adunate la primărie se ridică la sume exorbitante.
Într-un răspuns primit de la evidența populației ni se comunică faptul că această persoană figurează în Registrul Național de Evidență a Persoanelor cu domiciliul pe raza primăriei încă de când s-a născut, fără istoric de alte adrese, iar documentul provizoriu de identitate este ultimul document eliberat și a avut perioada de valabilitate de 6 luni, fiind expirat în anul 2002.
Deasemenea, procesele verbale par a fi semnate la rubrica contravenientului, de alte persoane decât persoana în cauză, deoarece fiecare proces verbal are o altă semnătura, foarte rar când acestea corespund.
În instanță acțiunea ni se respinge din cauza lipsei noastre de calitate procesuală activă. (noi arătând că procesele verbale sunt nelegale întrucât sunt încheiate în baza unei cărți de identitate expirate/inexistente)

Ce se poate face pentru radierea debitelor din evidentele primăriei? Se poate face ceva în instanță, se poate face ceva pe cale administrativă, se poate declara insolvabilă?
In situatia dvs., putem spune ca pedepsa complementara de interzicere a dreptului de a conduce un autovehicul atrage dupa sine anularea permisul de conducere, care, apropo, se poate redobandi, respectiv sa obtineti un NOU permis de conducere dupa expirarea celor 3 ani stabiliti de instanta, urmand cursurile unei scoli auto si sustinerea examenelor.

Pe de alta parte pedeapsa complementara NU INSEAMNA in toate cazurile anulare. Cititi articolele 66-70 din Noul Cod Penal sa vedeti ce inseamna pedeapsa complementara.
Un rasuns clar si concis, multumesc pentru clarificari!

Avand in vedere aceeasi hotarare de mai sus, in cazul suspendarii permisului pentru o perioada de 90 zile, pentru depasirea vitezei legale, care este procedura de reducere a perioadei de suspendare şi recuperarea permisului de conducere mai devreme de 90 de zile?
Buna seara!
Am citit prin diverse forumuri si am observat mai multe discutii in acest sens insa nimic clar si concludent:
Intrebare 1: In situatia in care unei persoane i se respinge plangerea contraventionala impotriva unui proces verbal de contraventie, la instanta de fond, permisul se preda la 15 zile dupa data ramanerii definitive a solutiei? sau la 15 zile de la data comunicarii?
Intrebare 2: Ce inseamna data "comunicarii prezentei sentinte?" Data la care este pronuntata si afisata pe portalul instantei sau data la care solutia este comunicata contraveninetului la domiciliu?

Caz concret si cum se procedeaza?

21.02.2018
Ora estimata: 9:00
Complet:
Tip solutie: Respinge plângerea
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată plângerea contravenţională formulată de petentul POPESCU în contradictoriu cu intimatul INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN. Menţine ca legal şi temeinic procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria X nr. 1 întocmit la data de 12.09.2017 de către intimat. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei sentinţe, ce se va depune la Judecătoria X. Pronuntată prin punerea solutiei la dispozitia părtilor prin mijlocirea grefei instantei, astăzi, 21.02.2018.
Document: Hotarâre 01/2018 21.02.2018
Răspuns la discuția PV Rutier
In ce conditii va putea face acest lucru? La cat timp dupa pronuntarea hotararii sau la cat timp dupa ramanerea definitiva a hotarari?