avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Primărie cu debite din amenzi PROSTITUȚIE - ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Primărie cu debite din amenzi PROSTITUȚIE - Soluții, vă rog

Bună ziua,
La o primărie se primesc extraordinar de multe procese verbale contravenționale pentru prostituție, pe numele unei persoane care practică "prima meserie din lume" în municipiul București. Aceasta persoană nu locuiește efectiv pe raza teritoriului primăriei, nu are carte de identitate valabilă, are doar o carte provizorie expirată încă din anul 2002 și totuși toate procesele verbale încheiate ba de politia generala, ba de politia locala, ba de jandarmerie sunt trimise la adresa de pe raza primăriei. Debitele adunate la primărie se ridică la sume exorbitante.
Într-un răspuns primit de la evidența populației ni se comunică faptul că această persoană figurează în Registrul Național de Evidență a Persoanelor cu domiciliul pe raza primăriei încă de când s-a născut, fără istoric de alte adrese, iar documentul provizoriu de identitate este ultimul document eliberat și a avut perioada de valabilitate de 6 luni, fiind expirat în anul 2002.
Deasemenea, procesele verbale par a fi semnate la rubrica contravenientului, de alte persoane decât persoana în cauză, deoarece fiecare proces verbal are o altă semnătura, foarte rar când acestea corespund.
În instanță acțiunea ni se respinge din cauza lipsei noastre de calitate procesuală activă. (noi arătând că procesele verbale sunt nelegale întrucât sunt încheiate în baza unei cărți de identitate expirate/inexistente)

Ce se poate face pentru radierea debitelor din evidentele primăriei? Se poate face ceva în instanță, se poate face ceva pe cale administrativă, se poate declara insolvabilă?
Cel mai recent răspuns: I-Alex , utilizator 13:57, 23 Februarie 2018
Ati incercat sa cereti transformarea amenzilor in munca in folosul comunitatii?
Nu am încercat acest lucru. Mă documentez acum și o să procedăm și la varianta asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de identitate? ContSters161789 ContSters161789 Buna ziua ! Am si eu o problema,m-a sunat ai mei si mi-au spus ca am primit amenda de la jandarmerie (300 ron) prin luna Ianuarie si acum a venit procesul ... (vezi toată discuția)
Amenzi domiciliu expirat m_ilie m_ilie Buna ziua, a fost emisa o carte de identitate provizorie pe adresa la care eu sunt propritar de 8 ani fara sa fiu intrebat. Acum vin amenzi pe numele persoanei ... (vezi toată discuția)
În fața cui avem obligația de a ne legitima cu cartea de identitate? da78n da78n Cui avem obligația să prezentăm Cartea de Identitate și în ce lege se specifică acest lucru? Întreb deoarece mi se pare că sa ajuns în ... (vezi toată discuția)