avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Activitate adiprisacariu

Activitate adiprisacariu

Vă mulțumesc
Buna seara,
o firma platitoare de TVA in Romania, daca incheie un contract de prestari servicii (mai exact servicii informatice - dezvoltare soft ) cu un client din U.S.A. emite factura cu TVA (cum ar fi normal) sau fara TVA?

Multumesc.
In momentul de față sunt platitor de TVA și nu mai vreau să fiu. Aș vrea să știu cum prodecez.
Buna seara, poate cineva sa-mi spuna care sunt toti pasii pentru a anula inregistrarea in scopuri de TVA a unei societati comerciale si care este termenul limita pentru a face demersurile?

Multumesc
Vă mulțumesc!
freeelis a scris:

Puteti fi angajat ca si programator cu astfel de studii.


Mulțumesc, puteți să-mi spuneți unde e prevăzut acest lucru, Cod Fiscal, Codul Muncii etc...

Bună ziua, am absolvit specializarea mai sus menționată (Contabilitate și INFORMATICĂ de Gestiune) și sunt curios dacă pot cu aceasă specializare să fiu angajat ca PROGRAMATOR ( COR 251202 ).
Buna ziua, se poate face trecerea (cat mai rapida) a unui PFA de la impozitare la norma de venit la impozitarea in sistem real?

Multumesc.
Răspuns la discuția Greseala reactivare CIM
Multumesc.
Răspuns la discuția Greseala reactivare CIM
Buna seara, multumesc pentru raspuns, dar as mai dori o completare:

Cum as putea repara greseala?
1. sa incetez CIM chiar din data in care l-am reactivat, tot atunci sa fac un alt contract si sa transmit in revisal, dupa care sa fac declaratii (d112) rectificative si sa platesc din urma, (dar asta nu ar insemna sa fac angajare din urma -ceea ce nu prea este permis?) SAU
2. sa incetez acel CIM la data la care l-am reactivat, si sa fac un alt CIM incepand cu o data mai actuala, 1 iunie 2014 spre exemplu. (in cazul asta pierde angajatul vechimea <acele luni> dar nu mai trebuie sa refac declaratiile din urma) ?

referitor la punctul 2 din raspunsul dvs, cam pentru ce m-ar putea penaliza si cam cat ar fi amenda?

Multumesc