avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate teodora81

Activitate teodora81

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți face o petiție, în rândul elevilor, chiar și al altor clase unde predă distinsul! Cu această petiție mergeți la directorul școlii și solicitați schimbarea profesorului! Acest comportament este unul abuziv și nu ar trebui trecut cu vederea. Mulți sunt profesori, dar puțini sunt pedagogi adevărați! Am trecut prin așa ceva, tot în liceu cu un profesor de istorie, pur și simplu aveam coșmaruri... Am rezolvat schimbarea acestuia, cu pașii indicați mai sus. Este important să specificați in petiție, toate abuzurile dânsului și să adunați cât mai multe semnături! Să nu vă lăsați intimidați de el, până la urmă este om, nu Dumnezeu!
Buna ziua,

Vin cu o situație neplăcută și nu știu cum să o gestionez. Tatăl meu a decedat anul acesta in Aprilie. Ieri pe numele lui a venit o înștiințare de la o firma de recuperare creanțe, in care se specifica faptul că tata are o datorie către o firmă de telefonie mobila in suma de 117 lei, datorie care este din Ianuarie 2017. Am luat legătura cu firma de recuperari, să cer lamuriri. Ei mi-au cerut copie după certificatul de deces, l-am trimis după care mă așteptam să primesc niște răspunsuri. Acest lucru nu a fost posibil, deoarece agentul cu care am vorbit, mă obliga pur și simplu să îmi dau acordul verbal, iar acest lucru sa fie înregistrat audio, că de azi înainte mă ocup eu de această situație. Nu mi-am dat acest acord. Solicitand mai multe detalii, acesta vizibil iritat de refuzul meu de a fi înregistrată, și de faptul că nu spun ca îmi iau aceasta datorie pe mine, m-a repezit și a închis telefonul. Dacă erau oameni, cu bun simț și mă lămureau exact despre ce este vorba, aș fi plătit că nu e o sumă mare, dar pentru neprofesionalismul de care au dat dovadă, ar merita penalizați ! Succesiunea după tata s-a încheiat luna aceasta, fara ca această datorie să apară trecută undeva in actele de mostenire. Va rog sa îmi spuneți dacă firma de recuperare, poate executa silit moștenitorii ? Având în vedere că datoria e din Ianuarie 2017, mai este puțin și se prescrie sau nu ?
Buna ziua,

anul trecut in toamna, am vandut imobilul unde aveam si buletinul. Nu am reusit insa, sa imi fac buletin pe adresa noua. Se apropie alegerile si as vrea sa votez. De plimbat, sa schimb buletin, nu mai pot fiind insarcinata in 9 luni... si fiind internata deja, la perfuzie, cu sarcina cu risc. Unde pot sa imi exercit dreptul de vot, in aceasta situatie ?
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt de acord cu dvs. doamna! Daca toti tacem si inghitim la nesfarsit, comportamente de badarani, nu ajungem nicaieri! Daca aveti posibilitatea, faceti totul pentru dreptate!
Răspuns la discuția Viitoare mamica
Daca sunteti insarcinata, firma nu are dreptul sa va concedieze. Daca sunteti insarcinata, aveti obligatia sa va anuntati angajatorul despre acest fapt, cu dovada de la medicul de specilaitate! Dupa ce angajatorul ia la cunostinta despre starea dvs., acesta nu are dreptul sa va desfaca contractul de munca si prin urmare veti putea sa primiti indemnizatia.
Buna seara, in acest moment sunt in concediu de crestere copil. Beneficiez de indemnizatie, dar pe de alta parte detin un imobil, dobandit inainte de casatorie pe care doresc sa il vand. Deoarece legea spune, ca daca ai alte venituri in timpul acestei perioade, de concediu, exista riscul sa ramai fara indemnizatie, va rog sa imi spuneti, cum as putea vinde acest imobil, fara ca acest venit sa imi afecteze indemnizatia? Multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, va confruntati cu delapidare. La fel am patit si noi la Asociatie. Noi nu ne-am dat seama ce face administratorul si presedintele, pana nu am ramas fara apa. Atunci s-a aflat ca administratorul nu platise facturi de 5 ani! S-a demarat proces impotriva lui si a presedintelui de asociatie, timp in care s-a efectuat o expertiza contabila, platita din banii locatarilor, precum si reluarea platilor din urma, cu penalitati de catre locatari. Practic noi, locatarii am platit de doua ori acelasi serviciu, chiar daca aveam chitante care dovedeau plata catre asociatie. Din pacate legea nu il apara in niciun fel pe cel pagubit, pana la finalizarea procesului, care poate dura si doi, trei ani. Banii platiti a doua oara, teoretic se recupereaza ulterior procesului, dar esalonat, iar daca administratoarea are un venit minim, atunci o sa va recuperati banii in vreo 20 ani. Imi pare rau sa va spun, dar datoriile nu se vor prescrie, mai rau, va trebui tot locatarii sa le plateasca, cu penalitati cu tot, altfel ramaneti fara utilitati! Numai bine!
Buna ziua,

am nevoie de un sfat legat de o situatie. Firma de curierat care imi livreaza un colet din strainatate, imi cere dovada platii coletului precum si declaratie pe proprie raspundere ca valoarea produselor este cea declarata de catre vanzator. Acest colet a fost achitat de o alta persoana, care nu doreste sa intre in baza de date a firmei de curierat si nu doreste sa faca dovada platii, deoarece produsul comandat va fi cadou pentru mine. Ce pot face in aceasta situatie si ce se poate intampla daca valoarea declarata este mai mica decat in realitate? Si ce se poate intampla daca refuz sa le pun la dispozitie dovada platii? Are dreptul firma de curierat sa ceara aceste hartii? Astept raspunsul dvs. Multumesc!
Răspuns la discuția Acuzat de insusirea bunului gasit
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred ca ati cazut pe mana unor oameni care incearca sa va insele. Este o adevarata retea care cu asa ceva se ocupa. Ghinionul dvs. este ca fiind de buna credinta nu v-ati dat seama ca este o inselatorie. Va sfatuiesc sa nu va lasati pacalit de asemenea oameni si sa continuati demersul pentru dovedirea nevinovatiei dvs. In primul rand cei de la politie trebuie sa faca dovada ca acel telefon "s-a pierdut" intr-adevar in masina dvs. Vorbiti si cu alti colegi de taxi si intrebatii daca au patit si ei asa ceva. Va spun ca asemenea cazuri s-au semnalat si in alte judete si nu este exclus ca si dvs. sa fi cazut in plasa acestor escroci. Numai bine!