avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate Sorin_mn

Activitate Sorin_mn

Buna ziua,
Un prieten se confrunta cu urmatoarea problema: i-a fost retinut laptopul in urma unei perchezitii domiciliare ce il viza pe un coleg de apartament. De cateva luni de zile politia tergivereseaza inapoierea laptopului. Ce este de facut? Unde trebuie mers, la politie sau la procuratura? Cu ce argumente? Laptopul este personal, nu a fost folosit decat de catre detinator, deci nu se pune problema sa se gaseasca ceva in neregula in el.
Buna ziua, este un contract scris si semnat de parti, neautentificat la notar sau altundeva.
Multumesc pentru raspunsuri. Va rog sa imi spuneti, dintre cele doua variante, cerere cu valoare redusa sau ordonanta de plata, care dintre ele este aplicabila intre persoane fizice si care este mai potrivita in cazul acesta?
Buna ziua, cum pot recupera o suma pe care am imprumutat la o persoana fizica si u mi-a inapoiat-o? Am si contract semnat, dar termenul in care trebuia sa isi achite datoria a trecut si acum nu mai raspunde la telefon.
Pot sa fac plangere la politie? Sau sa il dau in judecata? Me pot folosi de ordonanta de plata sau de cerere cu valoare redusa? Suma este de 2800 lei.
Ma puteti lamuri va rog?
Va multumesc!
As dori sa stiu care sunt prevederile legale. Sau daca se poat sa ma indrumati unde exact pot fi lamurit, de catre ce fel de autoritate?
Buna ziua, as dori sa stiu daca pentruu n drum pana la Ikea Baneasa trebuie cumparata rovinieta. Precizez ca masina este cu numere de Bucuresti, si nu se iese cu ea din localitate. Multumesc!
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate, in legatura cu acest subiect: nu stiu sigur daca am sau nu cazier fiscal, deoarece o firma la care am fost administrator a intrat in insolventa si se afla in aceasta procedura.
Cum pot afla daca am cazier fiscal? Pot solicita personal cazierul fiscal? daca da, unde? Multumesc
Revin cu intrebarea, se poate solicita dizolvarea unei societati si direct la tribunal? multumesc