Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate marianadavid

Activitate marianadavid

Multumesc mult!
Buna ziua,

Daca o societate nu a avut responsabil ssm de la incheierea primelor contracte de munca ale lucratorilor, dar a angajat ulterior o persoana , cum se completeaza fisele de instruire ?
Mai exact, cu ce data se face instruirea introductiv generala, daca la momentul angajarii lucratorilor nu le-a facut nimeni acest instructaj?

Multumesc!
In bucataria unui restaurant este obligatorie purtarea mastii de protectie? Ord 874/81/2020 spune ca medicul de medicina muncii sa intocmeasca evaluarea de risc si sa stabileasca conditiile purtarii masti pentru angajati..
Aici, in cazul unei bucatarii unde temperatura este foarte ridicata, credeti ca se impune purtarea mastii ?

Multumesc!
Răspuns la discuția Conventie SSM - sanctiuni
Multumesc foarte mult pentru raspus.
Dar este vb despre conventia SSM incheiata intre parti (Antreprenor si Subantreprenor) . In aceasta conventie sunt stipulate amenzi.......din aceasta cauza intrebam cat de legal este acest lucru....
Buna dimnineata,

Am o conventie SSM in care sunt trecute si sanctiuni privind diverse incalcari ale legislatie (nepurtare casca de protectie, etc).
Intrebarea mea este cat de legale sunt aceste amenzi trecute in conventia SSM. Antreprenorul general poate face acest lucru? Daca este ok din punct de vedere juridic.....

Multumesc mult!
Buna seara,

O profesoara, angajata unei gradinite private, anunta astazi 23.03.2020 ca este insarcinata. Gradinita are activitatea suspendata datorita pandemiei de COVID-19.
Care este procedura de urmat in acest caz? Mai este trimisa la medicina muncii si anuntat ITM-ul?

Multumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Imi pare rau, dar trebuie sa va contrazic. La pct (7) legat de alocatia de stat pentru copii, eu am avut card doar pentru asa ceva , in care primeam doar alocatia de stat a copilului. Cand am deschis acest cont am specificat pe cereri ca acesta este cont doar pentru alocatie. Dar, surpriza, mi-au blocat contul, si a fost nevoie de foarte multe cereri si telefoane si rugaminti pana am reusit sa retrag toti banii din acel cont, acestia fiind de drept ai copilului. Asa ca nu am incredere in ce spune legislatia.
Este vb de Garanti Bank din Bucuresti.

Numai bine va doresc !
Buna dimineata,

Un restaurant situat intr-un mall nu isi mai poate desfasura activitatea, datorita acestei situatii - COVID-19. Se poate suspenta contractele angajatilor conform art 50 lit f) Codul Muncii ? Care sunt implicatiile?

Multumesc!
Multumesc foarte mult pentru raspuns!

Persoana accidentata nu a lucrat timp de 1 an jumate............a stat acasa.....aici era nelamurirea.
Buna seara,

Un angajat a suferit un accident de munca, la 2 saptamani de la angajare. A avut in total 30 de zile de concediu medical.
Intrebarea este : i se plateste concediu medical ? Angajatul respectiv nu a mai lucrat nicaieri si nu are stagiu de cotizare.
Nelamurirea este daca concediile medicale cu cod 03 se platesc indiferent daca ai stagiu de cotizare sau nu .

Multumesc mult!