avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate alinanicoleta86

Activitate alinanicoleta86

Buna ziua,
Societatea a chemat in judecata clientul X pentru neplata prestarilor de servicii platind taxa de timbru, cf OUG 80/2013. Clientul a achitat debitul datorat plus cheltuiala cu taxa de timbru. Acum societatea trebuie sa refactureze taxa de timbu catre client ,tva 0 lei?

Multumesc,

Cum se poate desfasura activitatea din cadul comisiei? Intalniri, note de relatii ale perosoanelor implicate in spetele mentionate. Acest lucru a mai fost facut de curtea de conturi. Comisia trebuie sa reia procedura de stabilire a pagubei? De mentionat ca din comisie nu face juristul Institutiei deoarece face parte din dosare.
Buna ziua,
Daca se poate raspuns la intrebare .
In urma controlului Curtii de Conturi la o institutie publica a rezultat un prejudiciu creat in urma unor procese de judecata pierdute de institia publica in favoarea propriilor angajati. Curtea de conturi cere cautarea persoanelor vinovate care a dus la pierderea proceselor intentate de angajati. Pentru acest lucru s-a constituit o comisie pentru stabilirea persoanelor vinovate cu atributii si de a calcula penalitatile de intarziere aferente. D.p.d.v legal care este rolul acestei comisii, ce ar trebui facut in cadrul comisiei ( modalitatea de lucru)? In momentul de fata Institutia este in proces cu, Curea de Conturi. Ce rol isi are comisia infiintata daca procesul este pe rol? Multumesc anticipat,
Buna ziua,
In cazul avariei unei mașini (parbriz spart si capota indoita) situata pe locul de parcare din proprietate ,din cauza caderii zăpezii acumulate pe acoperișul blocului,cine ar putea fi răspunzător de.p.d.v. legal? De precizat , că nu avem înființată încă asociația de proprietari si nu s-au montat dispozitive contra alunecarii zapezii. Se fac demersuri pentru infiinatarea ascociatiei ,fiind încă apartamente nevândute in bloc (constructie noua) de către dezvoltator. Mulțumesc anticipat,
Buna ziua,
Am o intrebare legata de H.G 773/2019 privind compensarea datoriilor cu aplicare de la 1 ianuarie 2020. Noi efectuam compensari cu valori mai mici de 10000 lei si stingem datoria in aceeasi zi cu furnizorul. Emitem facturile in aceeasi zi, nedepasind termenul de 30 zile. Conform noii hotarari nu trebuie sa mai folosim ordinele de compensare imprimate si trebuie sa declaram toate compensarile in sistemul CPPI?

Multumesc frumos,
Buna ziua,

Valoarea penalitatile de intarziere aferente contractelor intre profesionisti pot depasi valoarea debitului restant (serviciilor prestate)??

Multumesc anticipat,
Discuție Compensare
Buna ziua,
Societate platitoare de tva incheie contracte de compensare cu firme neplatitoare de tva. La emiterea facturilor,care le mentionam in formularele de compensare, noi emitem cu tva si partenerul neplatitor de tva ne va emite o factura la valoarea intreaga,acoperind si tva-ul nostru?

Multumesc anticipat,
Buna ziua,

In relatiile contractuale dobanda penalizatoare se stabileste cu acordul partilor. daca nu este scris in contracte se calculeaza cf. ratei de politica monetara la cursul dat de BNR, cf arodonantei 13/2011. Care este dobanda legala calcultata anul acesta?0,03?

Multumesc
Buna ziua,
Stiti cumva daca au fost publicate modelele de jurnale(cumparari,vanzari) pentru anul 2016, privind cotele schimbate si introducerea cotei de 5% in jurnalul de cumparari?


Multumesc,
Buna ziua,
Societatea noastra presteaza servicii electronice catre clientii sai si avem contrante in derulare din 2015. Noi de regula facturam serviciile lunii curente in primele 15 zile din luna urmatoare. Intrebarea este acum in ianuarie, ce tva aplicam pentru serviciile lunii decembrie?

Multumesc,