avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate wwwd

Activitate wwwd

Pentru vanzare - cumparare:
 a) terenuri libere de constructii;
 b) constructii + teren aferent,
    solicit urmatoarele:
1. Impozitul pe venit (cota).
2. Taxe, tarife si onorarii notariale.
3. Contractul de vanzare - cumparare se poate face separat iar dezmembrarea separat sau contractul se poate face in acelasi timp cu dezmembrarea?
 Care sunt taxele, tarifele si onorariile in cazul contractului de vanzare - cumparare cu dezmembrare? - atat pentru punctul a) cat si b).
4. In ce situatii se recomanda sa se faca pre contract de vanzare - cumparare?
5. Ce sfaturi poti sa ne dai la plata esalonata a pretului de vanzare facuta de cumparator pentru vanzator (in cazul de fata, noi)?
6. Pot eu negocia (cu bun simt) cu cel care cumpara ce anume sa suporte el dintre impozitele, taxele, tarifele si onorariile la intocmirea actelor notariale?
De adaugat ca in discutia avuta cu acest cumparator am fixat:
- pretul terenului
- si faptul ca acceptam o plata in doua transe: 2/3 la inceput si 1/3 dupa o perioada de cateva luni (aici nu s-a spus clar cate luni - deci avem o portita de negociere suplimentara pentru ce ziceam la intrebarea 6).
Răspuns la discuția Retragerea dintr-o asociatie
Va multumesc mult!
Răspuns la discuția Retragerea dintr-o asociatie


Mai am o intrebare, asociatia are 7 membri, din care doar 2 mai doresc sa ramana. Este posibil ca la sedinta, la care vom participa jumatate plus unu dintre membrii, sa votez inclusiv excluderea (retragerea mea) mea?
Este vreo diferenta, d.p.v.d.al consecintelor intre excludere sau retragere?

Multumesc anticipat!

Mirela
Buna-ziua,

Sunt membru fondator in cadrul unei asociatii, asociatie ce activeaza in mediul socio-cultural si as dori sa imi retrag membralitatea.
Ma puteti ajuta, va rog, sa imi spuneti care sunt pasii?

Multumesc anticipat!

Mirela
Tin sa mentionez ca titlul de proprietate prin reconstituirea dreptului de proprietate a fost eliberat in anul 1996, fiind respectat termenul precizat de lege , cererile se puteau depune catre primarii,pana pe data de 31 decembrie 1998.
Multumesc pentru raspuns. Nu mai avem nici o informatie in legatura cu vanzatorul casei, acest contract a fost incheiat in 1978, vanzatorul fiind o ruda mai indepartata a parintiilor tatalui meu.
In cazul in care nu mai stim nimic despre acesti vanzatori, cum putem lua legatura cu ei pentru a ii chema in instanta? Nici nu stim daca mai sunt in viata....

Buna-ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
- parintii mei au cumparat o casa in anul 1978, iar in contractul de vanzare-cumpare este specificat ca terenul apartine statului roman. In aceasta casa locuia unchiul meu,conform legii 18/1991 unchiul meu s-a dus la primaria si a primit titlul de proprietate prin reconstituirea titlui de proprietate pe numele vanzatorului.
Unchiul meu a decedat anul acesta, iar noi abia acum am aflat de acest act.
In cazul acesta, parintii meu care sunt proprietari ai casei, ce demersuri trebuie sa faca pentru a avea pe numele lor si curtea.

Va multumesc anticipat!