avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru Deac

Activitate Alexandru Deac

Bună seara...
Recent am promovat un concurs pentru ocuparea functiei de consilier debutant cu studii superioare in cadrul unei primarii,si am aflat ca urmeaza sa fiu incadrata in grila de salarizare cu salariul minin pe economie. intrebarea mea este: Care ar fi valoarea salariului pentru functia de debutant ca referent cu studii superioare si in ce act normativ ar fi prevazut acest lucru?
asteptam un raspuns mai detaliat legat de explicatia care am dat-o mai sus. in codul penal este stipulata infractiunea de conducere a unui "autovehicul" nu vehicul pe drumurile publice fara permis, iar tractorul nu face parte din aceasta categorie, fiind considerat vehicul
se poate constitui un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere in cazul in care circul cu tractorul inregistrat la Primarie pe drumurile publice? din cate am inteles tractorul nu este considerat autovehicul ci vehicul, deci nu s-ar incadra in textul de lege, insa in legea circulatiei stipuleaza ca pentru a fi conduse pe drumurile publice tractoarele, conducatorii acestora trebuie sa detine permis de conducere pentru categoria corespunzatoare.
Răspuns la discuția Abuz politie sectie 15
nu poliţiştii sunt raspunzatori pentru amplasarea necorespunzătoare a indicatorului de circulaţie, ci administratorul drumului, în speţa ta Primăria Municipiului Bucureşti. Poliţiştii doar aplică legea în funcţie de amplasarea lor. Dacă indicatorul există, ei nu fac un abuz!
Răspuns la discuția Accident rutier cu victime
in cazul in care partea vatamata nu se intelege cu firma de asigurari cu privire la suma despagubirii si are pretentii mai mari, se poate indrepta impotriva mea pentru a obtine diferenta sumei de bani pana la cea dorita de partea vatamata? sau eu, fiind acoperit de polita rca nu imi poate fi imputata nici o plata a daunelor
Răspuns la discuția Furt pe timpul noptii
nu trebuie decat sa astepti. politistii vor compara amprentele gasite la fata locului cu cele din baza lor de date si daca ai norocul sa corespunda cu ale vreunei persoane deja amprentate se va identifica autorul. in caz contrar va ramane in lucru pana va fi amprentat autorul, se va prescrie fapta sau se va da o solutie de renuntare la urmarirea penala din cauza prejudiciului relativ mic (sub 1000 lei). politistii au un interes mare in rezolvarea cazurilor cu autor necunoscut intrucat este unul dintre cei mai importanti indicatori ai lor dupa care sunt evaluati. poate ti s-a parut ca au tratat acest caz superficial insa stiu ei ce fac. de asemenea in lipsa altor dovezi este foarte greu sa afli cine a fost autorul.
sunt conducatorul auto unui microbuz care a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victime in urma unei coliziuni cu un alt microbuz de la aceeasi firma. vina accidentului este a mea. la punerea in miscare de pe loc nu m-am asigurat fapt pentru care am fost lovit in lateral de celalalt microbuz care circula in acelasi sens. dupa cum stiti microbuzele au asigurare casco, rca si suplimentara. victima accidentului este o persoana care a necesitat ingrijiri medicale de specialitate intrucat a avut o fractura la mana. intrebarile mele sunt: victima poate avea pretentii banesti de la mine sau ele vor fi achitate de polita suplimentara sau rca a microbuzului? voi vi obligat la plata daunelor daca microbuzele au casco dar sunt de la aceeasi firma? in cazul in care victimei nu i se da 90 de zile de ingrijiri medicale, pot sa consider ca am scapat?