avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate virginicadoinaoprea

Activitate virginicadoinaoprea

Răspuns la discuția Inlocuire teava scurgere sparta
Vorbim despre scurgerea care e pe partile comune, respectiv intre et. 4 si subsol. E coloana verticala de scurgere, care face parte dintre coloanele partilor comune
Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea speta : in blocul nostru de P+4, exista o baie la et.4 care are alimentare si scurgere separate fata de restul bailor de la celelate niveluri fiindca aceasta baie se afla intr-un apartament de 4 camere, iar celelate apartamente au 5 camere.
Scurgerea acestei bai s-a spart din cauza ca este de plastic si are 40 de ani vechime. Trebuie schimbata, evident cu acordul asociatiei de proprietari. Dar pana la schimbare apa se scurge in continuare la subsol
Va rog sa-mi spuneti daca asociatia are dreptul legal sa opreasca alimentarea cu apa rece a acestui apartament pe termen nelimitat, in situatia in care se intarzie reparatia sau nu se obtine acordul asociatiei pentru inlocuirea scurgerii avariate. Precizez ca nu exista restante la plata vreunei datorii pentru nici un apartament din bloc.
Ma intereseaza daca exista vreun temei legal de a opri alimentarea cu apa a unei coloane, chiar daca ea deserveste numai un apartament. Sau daca exista vreo prevedere legala de a actiona in instanta asociatia de proprietari, in situatia in care se opreste alimentarea cu apa in mod abuziv a unui apartament.
Sfaturile primite m-ar ajuta mult ca sa ma pun la adapost de eventuale abuzuri.

Va multumesc mult
Discuție Succesiune
Buna ziua tuturor

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta : bunica mea paterna a decedat in 1994, dar pana acum nu s-a dezbatut succesiunea. In prezent sunt in viata ambii copii ai bunicii, respectiv tatal meu si sora lui, care au varsta de 84, respectiv 81 de ani
Precizare : Sora tatalui meu (vaduva) locuieste la fiica ei, dar fiul ei i-a "arestat" toate actele ei (certificat de nastere, de casatorie, etc ) si, in plus titlul de proprietate al bunicii. Varul si verisoara mea nu-si vorbesc si nu se pot obtine actele de la el.
Avand in vedere problemele prezentate mai sus, va rog sa-mi spuneti cum putem notifica primaria satului respectiv si oficiul de cadastru astfel incat sa-l impiedicam pe varul meu sa demareze orice actiune gen : promisiune de vanzare a casei si terenului bunicii, sau alta actiune asemenea.
In plus va rog sa-mi spuneti daca putem notifica notariatul zonal despre cine sunt mostenitorii de fapt ai bunicii, astfel incat sa nu se intample vreo escrocherie. O simpla scrisoare catre notar este suficienta? Sau o declaratie data de mostenitori in fata acelui notar?

Va multumesc anticipat
Iertati-ma ca va intreb, dar care majorare de 20% la 1 februarie 2017? OUG 2/2017 se refera la autoritatile publice locale, dar domnul nu precizeaza daca e incadrat la o asemenea institutie.
Răspuns la discuția Posibil caz de infidelitate
"nu exista mailuri, mesaje, notificări, iar in jurnalul de activități sunt doar cele legate de jocuri" in aceasta situatie sunteti convinsa ca nu e de vina doar imaginatia dumneavoastra ? :D
"cuplul încearcă sa depășească momentul"!? Cata vreme nu veti face altceva decat sa incercati sa-i dovediti vinovatia nu veti depasi momentul si SIGUR veti ajunge la despartire.
Dupa cum vad, sunteti singura care poate indrepta lucrurile sau care poate distruge ceea ce aveti in acest moment. Asadar.. va urez succes in alegerea pe care o veti face
Am doua cunostinte, salariati intr-o institutie publica, care au probleme legate de dreptul viza CFPP. I-ar ajuta raspunsul la urmatoarele intrebari :
1) pentru deciziile CFPP emise de managerul institutiei in anul 2003/2004 nu exista acordul scris al organului ierarhic superior; acesta poate reprezenta un motiv pentru anularea deciziilor ?
2) in situatia in care aceste decizii din 2003/2004 sunt considerate nule, la propunerea auditorului intern al institutiei, ce regim juridic capata toate documentele care au purtat viza CFPP in acesti ani ( contracte, facturi, etc); cheltuielile efectuate in baza vizei acordate devin, in acest fel, nelegale?
3) daca aceste decizii vor fi anulate, suma incasata ca spor CFPP de catre cele doua persoane, poate fi imputata si recuperata de la acestea?
Fac mentiunea ca in acesti 13-14 ani institutia a fost supusa controlului Curtii de Conturi, Ministerului Finantelor, etc, dar nimeni nu a pus la indoiala legalitatea acestor decizii. Problema a fost creata acum, de catre auditorul intern al institutiei care, se pare, are rafuieli personale cu cei doi detinatori ai dreptului de viza CFPP :( .
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Luare permis auto
Nu cred ca erau la vanatoare si dumneata nu esti o victima, ci un agresor. Cu ce drept ati blocat acel sofer?
Dupa ce v-au luat permisul, sper ca nu veti mai agresa pe nimeni in trafic in felul acesta! Oricum, daca acum l-ati blocat, data viitoare cand te va mai "ïncurca"cineva in trafic ce-ai sa faci, ai sa scoti pistolul? :(
Răspuns la discuția Cum se poate renega un copil...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-a obligat copilul sa-l faceti, sa-l cresteti si sa-i oferiti ceea ce considerati dumneavoastra?
Daca l-ati facut si crescut cu gandul ca veti obtine recunostinta ( nu recunostiinta!!! ) candva, poate trebuia sa incheiati cu el un contract ,in acest sens, la nastere :P
Copilul il faci ca sa-si traiasca propria viata, sa ia propriile decizii, sa-si urmeze drumul pe care el si-l alege. Copilul nu va datoreaza nimic pentru simplul fapt ca nu v-a cerut nimic! A fost alegerea dumneavoastra de a-l aduce pe lume si, implicit, obligatia de a-l creste si a-l educa.
Din cate stiu, legal, parintii au obligatii fata de propriii copii.
Răspuns la discuția Donatie apartament
Va multumesc pentru raspuns.
Cred ca vroiati sa subliniati inutilitatea acestui act si nu necesitatea intelegerii gestului de catre dumneavoastra, nu? :)
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:

Parintii mei s-au gandit sa-mi faca act de donatie pentru un apartament proprietatea lor.
Va rog sa-mi spuneti la ce costuri notariale se va ridica intocmirea acestui act de donatie si daca ulterior eu voi datora statului TVA sau alte costuri suplimentare (cu exceptia impozitului, evident :) ).
Mentionez ca sunt unicul copil si unicul potential mostenitor al familiei.

Multumesc anticipat