avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Activitate andyk

Activitate andyk

Locurile de parcare sunt delimitate si numerotate intr-o plan de situatie facut de architect (in faza de proiectare/executie a cladirii) . In acel plan se vede dimensiunea fiecarui loc (2,5 x 4.8), pozitionarea si sunt numerotate. Fizic, sunt delimitate prin niste borduri rosii.
Buna ziua,
Intr-o asociatie de proprietari cu 21 apartamente, din care, in contractul de vanzare cumparare la 12 apartamente este trecut urmatoarea clauza (inca de la dezvoltator)" Subsemnatii A si B, in calitate de vanzatori , transmitem cumparatorului C dreptul de folosinta asupra locului de parcare nr x, dobandit in cotele si in baza actelor mai sus mentionate ..." pentru aceste locuri de parcare s-a platit suplimentar in momentul achizitiei de la dezvoltator. Cotele se referea ca cota parte comuna.

In aceasta situatie sunt alti proprietari (care nu au trecut nimic in contract si care nu au platit suplimentar la cumpararea apartamentului) si care afirma ca este spatiu comun si parcheaza unde gasesc liber fara sa tina cont de ce este trecut in contractele de vanzare cumparare.

Care este comportamentul si situatia legala in acest caz ? Daca e cazul, care organ poate sa constate o "incalcare" a proprietatii ?

Va multumesc.
Buna ziua, Avem o Asociatie de Proprietari(infiintata in 2012) si unele documente nu mai exista(Statutul, Acordul de asociere, Proces verbal de constituire, convocator,..). Cum as putea sa obtin o copie de la ele ? Va multumesc.
Buna ziua, Am o intrebare legat de urmatoarea situatie:
Am un baiat de 21 de ani(la facultate, fara venit) din vecehea casatorie si el sta la mine(maica s-a, de la 18 ani nu mai plateste pensie alimentara). Din a 2-a casatorie am o fetita. Din pacate este foarte probail ca o sa divortam. In acest context as dori sa stiu cum se va calcula cuatumul pensiei alimentare care va trebui sa platesc. Va multumesc.
Zona comuna sau privata ?

Buna ziua, aș dori sa știu la coloanele de apa dintr-un bloc, de unde începe zona privata ? Robinetul de izolare este considerata zona comuna ?

Va mulțumesc !
Daca intr-o asociatie de proprietari sunt proprietari cu mai multe apartamente, ei contribuie la fondul de reparatii proportional cu numarul de apartamente detinute ?

Va multumesc.
As dori o indrumare pentru urmatoarea situatie:
S-a spart o teava de apa in zona comuna si a inundate un vecin.
Asociata i-a platit reparatia, apoi proprietarul s-a adresat asiguratorului pentu alte reparatii (2 usi schimbate).
Acum asociata a primit o instiintare de plata de la asigurator, pe o suma mare, care ar reprezenta acele reparatii. Nu am primit nici o justificare sau un deviz al lucrarilor.
Este aceasta situatie legala si daca da, ce acte justificative ar trebui sa primeasca asociatia ?
Va multumesc.
As dori sa stiu daca proprietarii care nu stau in apartamente si nici nu inchirieaza (stau nefolosite) sunt obligati sa plateasca fondul de reaparatii/rulmenti si pe baza carei legi/articol.
Ce se poate face in cazul in care refuza.
Va multumesc
Buna ziua,
M-ar interesa care sunt legile curente care sunt valabile pentru o asociatie de proprietari.
Răspuns la discuția Reglementare program vizita
Buna ziua,

In principiu aveti dreptate. Nu as dori sa modific, daca ar fi o situatie stabila, insa de cate ori apare o disputa(oricat de mica) apare amenintarea cu reducerea programului.Din acest motiv as dori o stabilitate.