avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate florintb

Activitate florintb

Bun găsit! Am văzut recent că s-a decis acordarea a unei a treisprezece-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități, în ianuarie 2022. Intrebare: Indemnizaía lunară se va mări și ea, sau nu? Nu se spune nimic despre acest lucru.. Mulțumesc!
Bun, si Dvs., ca avocat, ce argumente, pe scurt, aveti pentru aia, care m-ar privi ca o vulpe bartana din spatele ghiseelor cu pereti grosi, construiti pe timpul lui Ceausescu?

Inteleg secretul profesional si incercarea de a-i atrage pe cat mai multi nestiutori la un avocat.. servicii platite, etc.

Dar, totusi, un raspuns de genul: "Da, se poate" sau "Nu, nu se poate", nu vi se pare cam evaziv?

Cel putin, pentru mine (unul cu studii superioare in alt domeniu, nu conteaza) mi se pare ca pierd timpul, citind raspunsuri cu "Da" sau "Nu"..

Adica, totusi, zic asta, din respect pentru inteligenta cititorilor......

Cu stima,
Av-SfabuAndra a scris:


Da, puteti solicita restituirea si daca ati instrainat autoturismul intre timp. Important este sa aveti actele necesare.


Si daca cea de la finante mi-ar spune ca nu se poate, eu ce argumente sa-i dau? (juridice..)
Carp Mircea a scris:

Hnadicapul este;
-Grav
-Accentuat
-Mediu

Precizati:
Sexul, luna, anul nasterii si gradul de handicap.


handicap grad 2 = accentuat

masculin, decembrie 1976 > > 40 ani
Bun gasit. Am 40 ani, grad de handicap 2 (din nastere), lucrez din 2006, fara intreruperi. Cand ma pot pensiona? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bun gasit. In anul 2017, dezbaterile si mostenirile pentru proprietati par a fi gratuite.

As vrea sa stiu daca se aplica gratuitatea in cazul in care, un parinte (unic proprietar) in viata, doreste sa-si lase apartamentul, spre mostenire, copiilor (copilului) major.

Rog, indicati-mi exact cadrul legislativ valabil in 2017. Multumesc.
Vreau sa stiu daca mai merita sa merg pe salariu minim pe economie, sau sa ma apuc de o afacere pe cont propriu, pensionat fiind, si ulterior sa inchei individual un contract sa-mi achit eu, din mana, cotizatia, ca in timp sa-mi creasca pensia..

Una este sa lucrezi liber, sa stii pentru ce lucrezi, cu placere, si alta este sa stai la mana partonului, consumandu-ti banii pe benzina (auto), de acasa la munca, nebeneficiind de niciun spor ca ai lucra cu .. "intelectul", si asa mai departe. E o oboseala pshihica, in conditiile in care vezi ca toti parlamentarii dau tunuri, mana in mana cu justitia.
tudorvaleriu a scris:

- O persoana cu handicap poate lucra in anumite conditii (cum faceti si dvs.).
- O persoana cu grad de invaliditate I sau II are pierduta total capacitatea de munca.


Aici, spre exemplu, am unele nedumeriri: grad de invaliditate dobandit de cand? In cazul meu, daca mi-ar da gradul III, cum mi l-ar da?

Asta e, de fapt, chestiunea..
Am inteles.. Dar intrebarea este in ce imprejurari sau, mai bine spus, de ce m-ar incadra acea comisie, intr-un grad, la un moment dat sau altul? (gradul stabilindu-se in functie de ce criterii?)

Adica e putin absurd. Stiu. Capacitatea mea de munca este oarecum limitata, fara oscilatii. Avand in vedere faptul ca contractul meu de munca a fost mereu de 8 ore si faptul ca am lucrat constant.. acea comisie de expertiza a capacitatii de munca ar fi putut decide oricand, la solicitarea mea, incadrarea in dreptul de a primi o pensie..

Aici nu intra cumva si o limita minima de timp? Ma rog, acum am aflat ca problema unei perioade minime nu se mai pune.
negru daniel a scris:

va puteti pensiona pe caz de boala daca la comisia de expertiza a capacitati de munca va acorda vreun grad


In conditiile in care gradul meu de handicap nu s-a modificat niciodata, eu detinand constant aceeasi capacitate de munca, cum ar putea sa-mi acorde comisia de expertiza .. vreun grad, incat sa ma pot pensiona?