avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate magdastanciu

Activitate magdastanciu

Buna ziua, sunt detinatoarea unui certificat de mostenitor, (calitate de mostenitor unic, unica fiica careia ii revine intreaga succesiune, respectiv un imobil). Mentionez ca defunctul, tatal meu a fost casatorit si ulterior divortat prin hotarare definitiva in 1988, data de la care a trait intr-o relatie de concubinaj. Mentionez ca in prezent, la adresa imobilului locuieste fosta concubina, care sustine ca a fost casatorita cu defunctul (fara sa faca dovada in acest sens). Mai mult decat atat, in cadrul procedurii notariale a dezbaterii succesiunii, de la oficiul starii civile de la locul nasterii defunctului s-a primit o informare prin care se mentioneaza ca defunctul a avut incheiata o singura casatorie incheiata prin divort prin hotarare definitiva, situatie ce invalideaza afirmatiile concubinei privind pretinsa ei starea civila.
Cum pot intra in posesia imobilului, respectand o procedura legala si care sunt pasii generali de urmat?
Va multumesc,
Am deschis un dosar de succesiune la un notar din Bucuresti. Dezbaterea avea un caracter mai special (lipsea actul de proprietate al imobilului, atat in copie cat si in original). Printr-o serie de actiuni personale am reusit sa intru in posesia unui exemplar in copie, urmand ca un duplicat sa il solicit institutiei care l-a emis. Desi sunt unicul copil al defunctului (care la data decesului era divortat si necasatorit), institutia care imi poate elibera duplicatul actului de proprietate imi solicita o adresa din partea notarului pt ridicare. Ori dl notar sustine ca aceasta solicitare este un abuz si nu imi poate elibera vreo adresa prin care sa ma sprijine in acest demers, desi dosarul de succesiune este deschis de catre dansul. Intrebarea mea este cum as putea ridica duplicatul fara respectiva adresa si daca dpdv procedural notarul are competenta sa elibereze astfel de adrese. Multumesc
Tatal meu a decedat in 2016, iar in 2015 a incheiat o a doua casatorie din care nu au rezultat descendenti. Eu avand calitate de fiica din prima casatorie. Actuala sotie, sustine fara sa probeze cu acte ca tata ar fi incheiat un testament prin care m-a dezmostenit; totusi in urma interogarii bazei RNNEL nu s-au gasit inregistrate acte juridice.
Intrebarile mele sunt:
- daca am dreptul sa solicit dezbaterea succesiunii si in ciuda existentei acelui testament, daca am vreo cota legala din mostenire asupra singurului bun, respectiv un imobil. In caz afirmativ, care ar fi cota de care beneficiez;
- unde este mai indicat sa ma adresez pt dezbaterea succesiunii: instantei sau notarului, in conditiile in care sotia supravietuitoare nu doreste sa participe la deschiderea succesiunii.

Mentionez ca nu am intreprins nicio actiune care sa-mi atraga statutul de nedemnitate, ci pur si simplu, s-a optat pt aceasta eventuala dezmostenire ca urmare a unor neintelegeri.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
In bloc nu au avut loc niciodata infractiuni sau tentative care sa justifice o asemenea actiune.

Mai mult decat atat desi nu desfasor nicio activitate cu caracter ilicit... si chiar daca ar avea vecinii suspiciuni ca desfasor o astfel de activitate nu cred ca legal pot dispune ei un astfel de spionaj, vorbim totusi de viata privata. O eventuala activitate infractionala intra in sfera de activitate a organelor legii.

Serverul - firma de supraveghere - sustine ca ar fi in scara si poate fi accesat doar de persoanele autorizate (presedinte si administrator).

Am solicitat o copie a acestui contract si nu mi s-a oferit nici o informatie. Transparenta 0.

Si da, doresc ca acest sistem sa fie oprit/dezinstalat si da doresc si sanctionarea tuturor celor implicati pentru acest abuz si lipsa de comunicare si transparenta.

Nu pot sa accept ca intr-un stat de drept o suspiciune a unui cetatean confera dreptul de a monitoriza o persoana fizica sau juridica.

Exista vreun plafon in privinta daunelor ce pot fi solicitate?

Va multumesc

Buna seara, asociatia de proprietari a scarii in care locuiesc a hotarat la initiativa presedintelui instalarea unui sistem de supraveghere video. Mentionez ca nu mi-a fost supusa spre aprobare aceasta initiativa si nici macar nu mi-a fost solicitat vreun acord scris pentru acest "spionaj". Cautand pe internet am inteles ca aceasta actiune este ilegala. In prezent am formulat obiectiuni in scris catre firma care a instalat sistemul, adminsitrator/firma care se ocupa de administrarea acestei scari si presedinte - obiectiuni in scris (expediate prin posta cu confirmare de primire) prin care solicitam incetarea acestui abuz.
Mentionez ca nu am primit niciun raspuns de mai bine de 2 saptamani.
Va rog sa-mi comunicati daca pot inainta plangere penala in baza art.226 C.pen impotriva celor 3 parti (societate monitorizare, administrator/persoana juridica si presedinte bloc persoana fizica) cat si daca pot solicita daune interese compensatorii care sa-i linisteasca pe acesti spioni amatori.
Va multumesc