avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate locatar_abuzat

Activitate locatar_abuzat

Răspuns la discuția Retragere aprobare teava gaze
Buna ziua,
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Imi pare bine ca imi urmareste cineva postarile si va inteleg sfatul de a avea o relatie buna cu vecinii, dar totusi nu cred ca relatie buna inseamna doar sa inchidem ochii la ce se intampla ca sa nu deranjam pe nimeni. Eu mi-as dori sa ne implicam ca sa avem o scara curata si sa ne gospodarim intern, nu doar sa evitam orice cheltuiala ca sa platim cat mai putin si in rest face fiecare ce vrea, fara nici un fel de regulament.
Nu a solicitat nici un vecin sa se lege la teava de gaze, ca le-as fi dat, indiferent de cat de bine ma inteleg sau nu cu respectivul.
Nemultumirea lor este ca teava mea este pe holul comun, unde ei au facut spatiu de depozitare si si-au depozitat mobila, iar eu le-am cerut sa nu mai depoziteze pe hol, ci sa-si tina mobila in casa, asa ca se pare ca si ei vor sa-mi iau eu teava daca ei isi vor lua mobila.
Răspuns la discuția Retragere aprobare teava gaze
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
Intreaga teava este platita de mine, fiind singurul locatar care si-a instalat centrala termica. De asemeni si toate celelalte cheltuieli necesare unei noi instalatii de gaze.
Răspuns la discuția Debransare RADET
Nu pot fi scosi TOTAL de la plata caldurii.
Chiar si in cazul in care au instalat centrala termica, ei tot vor plati o suma si la caldura primita de la RADET pentru consumul de caldura care este la comun (tevile de pe scara blocului, de la subsol...)
Este posibil ca vecinii sau asociatia de locatari sa retraga aprobarea pentru separarea la gaze?
In situatia in care tevile de gaz sunt deja instalate de ani de zile, centrala termica la fel si exista toate verificarile facute corect.
Singurul motiv pentru retragerea aprobarii ar fi faptul ca nu le convine ca le-am facut niste sesizari, asa ca retragerea aprobarii tevii de gaz ar fi un fel de razbunare.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Lista de intretinere \"dispare\"
Buna ziua,
Doamna ynocentta va multumesc pentru raspuns.
Aveti perfecta dreptate, listele pot fi contestate, ceea ce am si facut cand am observat nereguli. Aceste nereguli le-am observat insa doar in functie de informatiile pe care le detineam. Ma refer la indexul de apa. Observasem ca se fac mereu "rotunjiri" sau se "uita sa se regularizeze dupa o luna de sistem pausal".
Dar nu pot sa verific alte valori, de exemplu alte cheltuieli la comun: electricitate, caldura care se plateste la comun, salarii angajati, reparatii si care sunt acestea... La noi nu se afiseaza niciodata modul de calcul sau pentru ce anume platim acel fond de rulment, ce reparatii s-au facut, care sunt salariile...
In plus nu cred ca toti locatarii isi calculeaza sau verifica sa vada daca totul este corect. Iar eu nu pot sa verific pentru celelalte apartamente sau sa fac contestatie pentru ceilalti. Oamenii s-au obisnuit cu acest mod netransparent sau si-au pierdut orice speranta ca se poate face ceva. Doar platesc resemnati cat li se cere si atat. Toate aceste lucruri pot duce la abuzuri.Presedintele si cenzorul probabil doar dau cu semnatura, fara sa verifice, doar isi doresc salariul si atat.
In aceasta situatie mi se pare ciudat sa avem avizierul gol.
Care este scopul avizierului daca nu sa informeze? Care este scopul in a avea acest avizier gol?
Care poate fi scopul acestei actiuni de dezlipire si de ce atata graba daca oricum lista pentru luna urmatoare nu este gata?
Logic mi se pare ca lista urmatoare sa o inlocuiasca pe cea precedenta si atat.
Sau lista corectata sa o inlocuiasca pe cea gresita.
Dar nu sa lipseasca.
Daca eu lipsesc de acasa cand este afisata, cum ar trebui sa procedez ca sa stiu cat am de plata? Trebuie sa umblu sa il gasesc administrator ca sa imi comunice sumele cand as putea pur si simplu sa le citesc intr-un minut la avizier?
Buna ziua,

In mod misterios, lista de intretinere afisata la blocul meu cateodata "dispare".
Adica este afisata si dupa cateva zile dezlipita de catre domnul administrator de la avizier si lasat avizierul gol.
Daca cer explicatii aflu doar ca "lista pe luna urmatoare nu s-a calculat inca deci nu are ce sa afiseze", sau vad ca da din colt in colt si se face ca nu a priceput intrebarea.
Pentru mine este mai mult decat evident ca are ceva de ascuns la calculul valorilor din lista.
Ce se poate face avand in vedere ca nu zice nimeni nimic decat eu? Se pare ca vecinii sunt multumiti cu faptul ca au vazut-o o data sau cu faptul ca vor afla cat au de platit cand se vor duce sa plateasca.
Exista vreo lege care specifica sa fie afista lista tot timpul?
La noi se considera ca, daca afisam lista doar cateva zile, ne-am facut datoria.
A mai intalnit cineva aceasta situatie amuzanta?

Sa va dau un exemplu: Lista este afisata pe 1 septembrie.Ramane afisata o perioada, dupa care sa spunem la data de 10 septembrie a "disparut", a fost dezlipita de administrator. Urmatoarea lista este afisata abia pe 1 octombrie.
Intre 10 septembrie si 1 octombrie avizierul este gol, lista de intretinere nu este afisata public.
Este normal asa ceva?

Va multumesc anticipat.
Cel mai rapid si eficient ar fi sa sesizam o data pe cale verbala si sa se rezolve problema, mai ales daca nu necesita bani de la buget.
In realitate nu toate asociatiile functioneaza.
Exista probleme pe care "nu le vede nimeni" de ani de zile. Dupa ce am obosit facand sesizari verbale fara rezultat, am facut si sesizari scrise fara rezultat. Nu toate au fost inregistrate. De obicei esti plimbat de la presedintele asociatiei la administrator si invers pe motiv ca "domnul presedinte nu este acasa", "domnul presedinte nu are timp de asa ceva", "nu este competenta mea ca administrator"... Sau pur si simplu nu esti bagat deloc in seama cand vii cu sesizari ci esti vazut ca vecinul galagios care face tot timpul "scandal". A face sesizare este considerat scandal.
In tot acest timp
-subsolul s-a umplut de sobolani si gandaci, gandacii fac parte din viata familiala deja, gasindu-se in apartamente, sobolanii ne asteapta la usa cand venim de la servici.
- Scara blocului este plina de gunoaie, de mobila, de buruieni numite "flori in ghiveci", de mese cu musamale pe ele
- lista de intretinere este afisata doar cateva zile, dupa care "dispare" in mod misterios de la avizier
- nimic alteva nu mai este afisat la avizier, nu modul de calcul al intretinerii, nu trimestrial raportul cu situatia financiara a asociatiei
- facturile mi le gasesc desfacute in cutia postala pentru ca "costa" sa schimbam cutiile
- cenzorul doar da cu semnatura, administratorul isi face de cap
De schimbat conducerea sau de votat ceva este imposibil pentru ca la adunarile proprietarilor "nu s-a intrunit cvorum, deci nu schimbam nimic".
As vrea sa am neaparat inregistrate sesizarile si eventual sa primesc si raspuns in scris, ca sa am dovezi in caz ca ne imbolnavim de la soareci/sobolani/gandaci si va trebui sa dau pe cineva in judecata.
Răspuns la discuția detectoare gaz obligatorii
De obicei contorul de gaz se monteaza in afara apartamentului, in aproprierea usii.
Iar alarma de gaz este doar un aparat mic cu un fir care se baga in priza. Trebuie sa fie in incaperea cu aragazul, dar puteti sa il puneti oriunde. Eu l-am bagat in priza si l-am pus pe mobila de bucatarie, este insesizabil, ocupa doar un loc in priza.
Buna ziua,
Ce se poate face daca presedintele asociatiei nu este niciodata de gasit pentru a discuta si a ii prezenta niste sesizari care trebuie inregistrate sau pur si simplu nu vrea sa le inregistreze?
Ce valoarea au sesizarile doar verbale?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,

As dori sa aflu daca exista cineva sau o institutie sau firma specializata care sa poate sa ofere o opinie profesionista in legatura cu starea subsolului, sub forma de document cu semnatura si eventual stampila, care sa reprezinte starea tehnica reala a tot ce se intampla acolo si a gradului de gravitate si nu opiniile unor oameni care nu sunt de specialitate ca de exemplu administrator sau presedinte de asociatie si care pot voit sau nu sa prezinte o stare diferita.

Ce anume trebuie sa se verifice la subsol in afara de aceasta lista la care m-am gandit eu?
- starea tevilor de apa rece, calda si daca exista scurgeri sau nu
- starea tevilor de caldura si daca exista scurgeri sau nu
- starea instalatiei electrice
- starea canalizarii de la wc
- starea scurgerii apei pluviale
- daca subsolul este uscat sau are apa si la ce nivel este
- daca exista boxe la subsol si daca aceasta au existat din constructie sau au fost construite in mod improvizat
- daca exista alte obiecte depozitate la subsol si de ce natura sunt acestea
- daca exista soareci/sobolani la subsol
- daca exista gandaci au oua de gandaci la subsol

Va multumesc anticipat.