avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai Teris

Activitate Mihai Teris

Orice drept în legătură cu acest antecontract este prescris.
Depinde de ceea ce scrie în antecontract, anume când trebuia să se încheie contractul de vânzare cumpărare, în funcție de acest element se poate pune problema prescripției dreptului de a solicita fie încheierea contractului de vânzare cumpărare fie restituirea avansului și după caz a cuantumului (pactului comisoriu / daune) dacă acest lucru este prevăzut în antecontract.
Un alt element demn de luat în considerare este și forma în care s-a încheiat acest antecontract.
Răspuns la discuția Aplicabilitate contract rezervare
Interpretarea dumneavoastră este străină de clauza menționată în acea convenție privind rezervarea. Astfel, dacă din orice motiv banca refuză creditarea, vânzătorul restituie taxa de rezervare. Taxa de rezervare nu este tot una cu avansul / arvuna prevăzută în antecontractul de vânzare cumpărare.
Ce vârstă are minorul ?
Salut.
Starea de indiviziune se datorează cărui fapt?
Terenul este intabulat, dacă da cine este coproprietar?
Răspuns la discuția Incredintare minori tatalui
Divorțul va interveni și cu asta basta, desigur dacă asta vă doriți.
Potrivit jurisprudenței instanțelor naționale, când se va aprecia cu privire la interesul superior al minorului, vor fi avute în vedere, de regulă, următoarele criterii:
- relațiile afective ale copilului cu fiecare dintre părinți;
- condițiile materiale și morale pe care fiecare dintre părinți le oferă copilului;
- posibilitățile fiecăruia dintre părinți de a investi în creșterea și educarea copilului;
- capacitatea fiecăruia dintre părinți de a respecta drepturile copilului și pe cele ale celuilalt părinte;
- opinia copilului;
- creșterea fraților împreună.
Satul respectiv aparține de o comună, aceasta la rândul ei se află în circumscripția unei judecători. Pe procesul verbal este sau ar trebui să fie indicată instanța competentă, dacă nu este indicată instanța unde se poate depune cererea atunci acest aspect poate constitui încă un motiv, să spunem încălcarea dreptului la apărare dacă reușiți să demostrați că această nulitate relativă va creat o vătămare.
Motivul de nulitate cu referire la transcrierea greșită a nr. de înmatriculare poate conduce la nulitatea procesului verbal de stabilire a contravențiilor sau nu, depinde cum argumentați acest lucru.

De principiu se găsesc pe internet la o simplă căutare suficiente modele. Nu uitați de taxa de timbru judiciar pe care o plătiți la primăria unde aveți dumneavoastră domiciliul.
Un aspect important de care trebuie să țineți cont ar fi acela că orice motiv de fapt ar trebui să corespundă unui motiv de drept.
Motivarea în drept se poate desprinde din OUG 195/2002; O 2/2001 și diverse hotărâri CEDO, Codul de procedură civilă și altele după caz.
Răspuns la discuția Incredintare minori tatalui
O idee bună mediere, numai că în ecuația respectivă trebuie să aveți în vedere următoarele, pentru ca instanța să țină cont de acordul de mediere prin raportare la interesul superior al minorului:
1. Raport de anchetă socială la locuința tatălui, și la locuința mamei, care după datele speței nu există. Fără raport de anchetă socială, nu dau multe șanse unei acțiuni privind pronunțarea unei hotărâri de expedient.
2. Domiciliul alternant, nu cred că se circumscrie interesului superior al minorului din motive obiective, până la urmă nu poți juca ping pong cu minorii.
3. Împărțirea bunurilor comune, dacă ele există, se circumscrie partajului, unde de asemenea trebuie să țineți cont de o seamă de chestiuni aplicabile partajului, de la taxa de timbru până la ..... (e mult de spus).

În principiu, toate aceste doleanțe pot îmbrăca forma unui acord de mediere și de ce nu poate face obiectul unei hotărâri de expedient.
A și să nu uităm, costurile sunt mult mai reduse prin mediere.
Salut.
Ceea ce pot să vă spun este că vă recomand fie lecturarea articolelor din codul penal și de procedură penală la care face trimitere dispozitivul instanței (cel transcris de dv aici) fie consultarea unui avocat.
Până atunci, cu titlu de exemplu, în dispozitiv v-a fost atrasă atenția asupra dispozițiilor art. 96 Cod penal.
Iată ce spune art. 96 Cod penal:
Revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(2) Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.
(3) Dacă pedeapsa amenzii care a însoţit pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62 nu a fost executată şi a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii potrivit art. 63 alin. (2) sau art. 64 alin. (5) şi alin. (6), instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, la care se adaugă pedeapsa închisorii care a înlocuit amenda.
(4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(5) Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.
(6) Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, în cazul revocării, dispoziţiile alin. (1), alin. (4) şi alin. (5) se aplică în mod corespunzător.
Părerea mea este în sensul că este admisibilă cererea, vizavi de acest incident respectiv doar unul dintre cei trei moștenitori a formulat cerere de revizuire, restul moștenitorilor pot adera la cererea de revizuire.