avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate DanRo

Activitate DanRo

Se poate face ceva acum astfel incat sa fiu unic mostenitor al mamei? Schimbare regim matrimonial cu separatie de bunuri?
Succesiune copii din căsătorii anterioare.
Dupa decesul tatalui meu am făcut succesiunea si acum suntem proprietari eu si mama asupra unei case cu cotele aferente (1/4 si 3/4 din ce îmi amintesc). Intre timp mama mea s-a recăsătorit cu o persoană care de asemenea are copii dintr-o căsătorie anterioară si locuiesc împreună in casa moștenită de mine si de mama. In cazul decesului mamei, actualul sot are vreun drept de mostenire asupra acestei case?
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 371 cp are aplicabilitate aici. Gestul făcut de profesoara este similar cu scuipatul unei persoane, faptă pentru care sunt multe precedente cu condamnări în practica judiciară. In același timp as face o plângere la școală si la inspectoratul scolar.
In cazul in care organele de urmarire penală sunt incompetente sau indolente si vor decide neînceperea urmăririi penale in acest caz, eu m-aș duce in cancelarie și i-aș turna si eu o sticla de apa in cap profesoarei.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma distrează răspunsurile pe care le-ai primit. Zici că esti pe forum de parinti, nu pe avocatnet.
Evident ca ai dreptul sa recuperezi suma integrală pentru parbriz. Adreseaza-te la politie sau deschide o acțiune in instanță. Singurul risc este sa iei si tu amendă pentru parcare neregulamentară.
Răspuns la discuția MODIFICARE SALARIALA!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca vor să-și acopere o parte din crestere prin neacordarea tichetelor de masă, nu au dreptul sa vi le scada din salariu. Daca legea este sa aveti brut 4000, astia sunt banii care trebuie sa vi-i vireze. Ca să vă dea o parte din ei ca bonuri de.masa trebuie sa fie angajatul de acord.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vad de ce ar trebui sa raspunda cineva de daunele de la masina. Chiar daca era masina societății tot dvs răspundeați.
Puteați sa mergeti cu autobuzul, trenul, pe jos etc.
Singura problema este ca ati avut un accident de muncă iar seful va instiga sa nu-l raportați.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand nu cred ca înțelegi cum funcționează TVA. Ai incasat TVA prin vanzarea la negru dar nu ai platit pentru ca tva a fost plătit de persoana fizica pe care s-a facturat. E normal ca ANAF sa te pună să-l plătești.
Daca ai un produs cumpărat cu 11.9 lei (10 lei plus 1.9 lei tva) si il vinzi cu 15 lei (12.6 lei plus 2.4 lei tva) rezultă ca ai incasat tva 2.4 lei si poti deduce 1.9 lei deci platesti 0.5 lei tva. In cazul de față prin evaziune ai incasat 2.4 lei tva dar nu ai platit cei 1.9lei pentru ca nu ai înregistrat facturile in contabilitate.

PS: ce bine ar fi daca ar pleca toti hotii din țară.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util

raluk0207 a scris:

Nici eu nu as colabora cu un client care îmi cere socoteala pe munca proprie.
"Da, dar dincolo îmi cere 2 lei."
Perfect! Duceti-va acolo.
Dacă unii prefera sa se "prostitueze" si sa facă acte de proprietate sau alte acte notariale pe 2 lei, ii privește.
E ok sa dai la nunta 1000 de lei pe flori, care se usucă și le arunci, dar ești "jupuit " daca dai pe un act notarial referitor la copilul tău, act care este titlu executoriu.
La notarul X, atâta costa.
E mult? Mergi la altul sau du-te în instanță.
Camera Notarilor nu are în atribuții sa sancționeze modalitatea de percepere a onorariului.


Daca eu vin si intreb cat costa un serviciu si apoi imi ceri bani in plus esti o șarlatană si ai merita sa ti se faca dosar penal pentru inselatorie.
Poti sa ceri cat vrei tu pe serviciul respectiv, 10000 lei daca vrei, dar nu imi zici ca o sa coste 1000 lei si la final imi mai ceri 9000 lei.
1. Notarii nu sunt obligati să afiseze preturile pentru serviciile pe care le prestează ca orice alt comerciant?
2. De ce nu ar putea sa se duca sa faca conventia la alt notar?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Laurentiu197 a scris:

Pai aia spun, ca am penalități foarte mari deși eu am plătit regulat și pe lângă asta mi sa spus ca am întârziere la plăti de 300 de zile, timp în care eu defapt am plătit luna de luna, iar banii aceia nimeni nu știe unde sunt.

La majoritatea cardurilor de credit suma minima de plata in fiecare luna este 5% din suma cheltuita plus dobanda aferenta lunii respective care este este in jur de 20%.. Daca nu se plătește la timp mai apar si penalitățile. Deci înseamnă 225 lei plus dobanda de 20% plus penalitățile ceea ce poate sa ajunga la 30. Procentele acestea sunt anuale. 30 pe an din 4500 înseamnă aprox 1350 pe an. Eu nu cred ca este vreo greșeală in calculul bancii.