avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MODIFICARE SALARIALA!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MODIFICARE SALARIALA!

Buna seara!
Sunt angajat al unei firme care efectuează instalari de telecomunicații. Firma este încadrată ca si firma de construcții, iar începând cu 1 Ianuarie salariul a fost majorat la 4000 lei brut, datorita legii intrate in vigoare.
Pana la data de 1 Ianuarie, salariul era tot minimul pe economie, adica 3000 lei brut, la care firma mai adauga si Tichete de masa in valoare de 20 lei/zi (aprox. 400 lei/luna).
Dupa ce s-a dat legea cu majorarea salariilor, firma a decis, citez: "contravaloarea lunara a tichetelor de masa va fi inclusa in salariu". Prin acest aspect frima a majotat salariile la 4000 lei brut, 3150 lei net, iar tichetele de masa sunt scoase complet, frima sustinand faptul ca tichetele sunt INCLUSE in cei 3150 lei net.
Pana in momentul de fata, inafara de o discuție cu cei de la HR in care mi-au precizat telefonic scoaterea tichetelor, nu am primit nicio înștiințare scrisa sau vreun act adițional la contractul de muncă, unde sa ni se specifice ca de la 1 Ianuarie nu o sa mai beneficiem de tichete de masa.
Întrebarea mea este: are dreptul firma sa nu acorde tichetele de masa pentru luna Ianuarie în condițiile in care ei nu ne-au informat oficial de acest aspect? Cu cat timp ar fi trebuit ca firma sa trimita acele acte adiționale catre angajați pentru a fi informați de faptul ca nu vor mai beneficia de tichetele de masa.
Multumesc mult pentru timpul acordat! O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 10:14, 9 Februarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordarea tichetelor de masa este mentionata in c.i.m.?
Inca astept sa imi trimita cineva CIM. Din cate stiu, in momentul in care firma a inceput sa ofere tichete, nu am semnat niciun act aditional sau ceva legat de acest aspect.


Cornel Vasile a scris:

Acordarea tichetelor de masa este mentionata in c.i.m.?

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti mentionat, atunci angajatorul poate face ce vrea cu tichetele de masa , dar nu le poate include in salariul minim brut .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am verificat si nu sunt trecute in CIM. Deci ele practic au fost scoase complet din beneficiile oferite de frima, insa firma afirma prin absurd ca ei nu le-au scos, le-au inclus in salariu. Cumva sa para ei aia buni....
Multumesc mult de răspuns! O seara frumoasa!

Cornel Vasile a scris:

Daca nu aveti mentionat, atunci angajatorul poate face ce vrea cu tichetele de masa , dar nu le poate include in salariul minim brut .

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca vor să-și acopere o parte din crestere prin neacordarea tichetelor de masă, nu au dreptul sa vi le scada din salariu. Daca legea este sa aveti brut 4000, astia sunt banii care trebuie sa vi-i vireze. Ca să vă dea o parte din ei ca bonuri de.masa trebuie sa fie angajatul de acord.

Alte discuții în legătură

Calcul salariu Andi961 Andi961 Calcul salariu Salutare, am o nelamurire cu provire la partea salariala, avand in vedere noile reglementari intrate in vigoare de anul acesta cu privire la ... (vezi toată discuția)
Salariul minim include tichete de masa? v_ildiko v_ildiko Buna ziua, am auzit azi ca sunt firme care nu au crescut salariul minim ci au dat act aditional cum ca tichetele de masa sunt incluse la salariu. Este ... (vezi toată discuția)
Despre noua lege a salarizarii si tichetele de masa si vaucerele de vacanta.... Padurenii Padurenii Contravaloarea tichetelor de masa si a vaucerelor de vacanta reprezinta venit salarial?Recent am primit fluturasul de salariu pe o luna in care am primit ... (vezi toată discuția)