avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Activitate bourceanuadrian

Activitate bourceanuadrian

Vă rog frumos, dacă cineva mă poate lămuri în următoarea situație. Am două autoturisme înmatriculate pe numele meu, unul fiind folosit de alt membru al familiei și aș vrea să schimb numerele între cele două mașini. Cum trebuie să procedez ? Vă mulțumesc !
În urma multor sesizări în legătură cu neregulile din service-urile auto mulți specialiști ne spun să facem plângere la ANPC. Până aici toate bune, ANPC-ul dă amenzi și așa mai departe, dar, ce se poate face în situația când duci mașina la reparat, o ține două, trei luni, pe motiv că nu găsesc o piesă, după care îți iei mașina cam tot la fel cum ai dus-o. Îți înșiruie o serie de lucrări și de piese schimbate care costă enorm, îți explică cum că se aude un zgomot dar va dispărea. Achiți nota de plată și constați că acel zgomot nu dispare, ba mai mult începe să meargă mai rău ca înainte. Ce poate face posesorul autoturismului respectiv ? Cui trebuie să te adresezi într-o astfel de situație ?
Mulțumesc frumos pentru informare !
Depunere contestație
Bună seara ! Acest articol este valabil și în cazul suspendării permisului de conducere, „Art. 32. – (1) Plangerea se depune si se solutioneaza in baza competentei alternative la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia, ori, la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau sediul contravenientul.” Vă mulțumesc.
Bună seara ! Vă rog frumos, am plătit polița rca la termen dar pe site-ul autorității financiare apare ca autoturism fără rca valabil. Este posibil ca la un control al poliției să fiu sancționat. Menționez că o am în format scris. Vă mulțumesc !
Mulțumesc frumos !
Bună ziua. Vă rog frumos, cum poate un părinte să-i facă acte de proprietate asupra unui imobil doar unui singur copil în cazul când sunt doi copii. Mulțumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc frumos!
Bună ziua. Dacă unei persoane i se cere o sumă de bani de către o altă persoană, așa-zis influentă, cu promisiunea că îi va rezolva o anumită problemă, care altfel nu se poate rezolva, s-au se rezolvă foarte greu, poate fi considerată dare de mită ? Se mai pot recupera banii, dacă există doar câteva probe pe telefon? Vă mulțumesc !
Bună ziua ! Vă rog frumos, la întocmirea unui dosar pentru acordarea de burse sociale elevilor apare o situație incertă, din punctul meu de vedere. Astfel, un elev este împreună cu mama sa, divorțată, dar împreună cu ei locuiește și un partener de viață al mamei (concubinaj)și care este salariat. Acest partener chiar dacă are un venit lunar este posibil să contribuie doar cu o cotă parte, s-au poate părăsi domiciliul când vrea, nefiind ținut de nici o obligație. Se poate lua în calcul la venitul pe membru de familie ? Și dacă da, în baza cărei legi? Mulțumesc frumos.