avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Activitate Candidat008

Activitate Candidat008

Bună ziua! Este posibil înființarea unor noi posturi de funcționari publici în cadrul Primăriilor, peste numărul maxim stabilit pe anul curent prin Ordinul Prefectului?
Multumesc!
Bună ziua! Am primit de la Primărie o înștiințare de plată prin care se stabilește retroactiv pe 5 ani, impozitul pe niște terenuri. Mai exact, o diferență, rezultată din calcularea greșită a impozitului de către cei responsabili.
Cum se poate contesta acest act? La Primărie sau în instanță?
căutând pe internet, am văzut că nu există consens în legătură cu natura juridică a înștiințării de plată...Este sau nu act administrativ fiscal?
Nu mi se pare că depunerea unei contestații simple la Primărie m-ar exonera de la plată.Mulțumesc!
Multumesc! :)
Bună ziua! Vă rog frumos să mă lămuriți în urmatoarea problemă: Fiul meu a primit o citație, în calitate de intervenient forțat, intr-un proces între două societăți de asigurare. În urmă cu doi ani, fiul meu, fiind sofer de camion, a avut un accident în străinătate. Autovehiculul trăgător era asigurat la una dintre societăti de asigurare, remorca la cealaltă. Prima societate a achitat paguba în totalitate, iar acum se îndreaptă către cealaltă pentru recuperarea a 50% din suma achitată. Despre fiul meu apare o singură propoziție în întrega cerere de chemare în judecată: Cu citarea obligatorie a conducătorului auto la data evenimentului rutier, în calitate de intervenient forțat. Având în vedere că suma este destul de mare, întrebarea mea este dacă fiul meu poate fi obligat la achitarea vreunei sume, în condițiile în care nu are calitatea de pârât, ci numai de intervenient forțat? Ce obligații are în această calitate?
Daca candidatul ramane angajat la aceeasi Primarie pe durata campaniei electorale, inevitabila incalcare a Legii 477/2004 ar putea avea drept consecinta o sanctiune disciplinara sau chiar demiterea?
Multumesc pentru raspunsul Dvs.! Problema este ca actualul Primar nu va aproba o cerere de CFP. Daca ramane angajat candidatul pe duarat campaniei electorale, se incalca vreo prevedere legilstaiva? Eu personal nu am gasit, de asta va deranjez. Am vazut doar in cazul functionarilor publici ca raportul de serviciu se suspenda pe duarat campaniei...
Buna ziua! Un angajat contractual de la o Primarie, trebuie sa-si suspende contractul de munca daca doreste sa candideze pentru functia de Primar? Daca da, cu cat timp inainte trebuie depusa cererea? Multumesc!