avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Activitate cori-cory

Activitate cori-cory

Buna ziua, am o mare nelamurire, deci sunt tot felu de sitea-uri unde iti poti vinde un obiect vechi, un telefon, un cauciuc de masina, un televizor altor oameni, sunt piete de vechituri unde nu se da bon, sunt piete de masini, deci in urma acestor exemple vreau sa stiu daca veniturile din astfel.de vanzari constituie evaziune fiscala pt ca desfasori o.activitate de comert ??? Am inteles ca este o portita a legii a legii prin care e permis sa iti vinzi obiectele vechi fara a fi tras la raspundere de politia economica, as vrea sa ma ajutati.sa imi spuneti acea lege articol care permite vanzarea intre persoana fizice obisnuite si care este limita sumelor din.vanzari sau alte conditii pt a nu se considera evaziune
Răspuns la discuția Garda de mediu, abuz sau nu?
inca nu am un proces verbal sau amenda aceasta urmand sa fie stabilita dupa prezentarea conform citatie, ei au venit cu politia economica pe baza investigatiei operatiunilor de la o fima de curierat, dar nici acolo nu au avut mandat de la procuror au obtinut datele mele doar asa in lipsa de cunoastere a legii de catre doamna de la sediu, politia economica a luat datele destinatarilor i-a sunat ...avea acces fara mandat de la procuror sa faca toate aceste lucruri, nu mi-au spus nici cine mi-a facut reclamatie au refuzat dar stiu ca este un drept sa stiu, va rog sa imi spuneti un articol o lege in legatura cu aceasta situatii care au incalcat-o ei de au avut acces la acele informatii si de au intrat in curte fara drept ! va rog sa ma ajutati!
Buna ziua. de curand ma confrunt cu o problema....am primit o citatie de la Politia economica pe motiv de evaziune fiscala cu dovada ca am trimis colete contra cost printr-o firma de curierat si eu o obtinut aceste de la sediul curierului din zona in care am trimis, la o discutie mai ampla cu doamna de la sediu am constatat ca Autoritatile nu au avut nici un mandat cand au mers si au solicitat informatii referitoare la activitatea mea de la curier, dar totusi ea le-a lasat acces la datele mele.
Intrebarea mea este daca Politia economica avea dreptul sa verifice asa de capul ei fara un mandat de la procuror datele mele de acolo sa vada ce operatiuni am avut eu acolo, cred ca acestia au facut un abuz, va rog sa imi spuneti unde trebuie sa ma adresez eu ca sa fac o sesizare in acest sens??? va rog sa imi spuneti daca stiti si articolul, legea care a fost incalcata de aceasta autoritate. VA ROG SA MA AJUTATI ! acum fiecare trimite colete, un televizor second un telefon ....chiar nu avem dreptul pt asta insemana ca e evaziune pt o suma de 1000 lei din bunuri din proprietatea mea?
Buna ziua , astazi am avut un control la domicilui de la Garda de mediu pe motiv ca am cateva masini in curte si ca sunt banuit ca desfasor activitati cu ele si (erau o domna si un domn s-au prezentat ca sunt de la mediu)doamna m-a citat ca sa imi deia amenda 1000 lei ca nu am autorizatie, mentionez ca sunt masinile mele nu am firma si nu desfasor nici o activitate cu ele . doamna a intrat in curtea mea fara mandat si Nu a facut poze Dar m-a citat... va rog sa ma ajutati si sa imi ziceti ce pot sa fac in aceasta situatie cand ma prezint la conform citatie la sediul lor ,dar mi se pare a fi un ABUZ !!
Buna ziua, am o mare nelamurire doresc sa deschid un atelier service auto, si pentru a evita birocratia cu autorizatia de constructie plan si alte drumuri pierdute m-am gandit sa achizitionez 5 containere pentru ca acestea nu necesita autorizatie de construire si alte chestii (ele avand un proiect inclus) dar cautand am dat de aceeasi problema ...avand in vedere greutatea unei masini pe pardoseala containerului producatorii refuza sa imi ofere pardoseala ei pun la dispozitie doar restul containerelor ...asa ca ar urma ca eu sa torn o suprafata betonata pe care sa fie montate aceste containere si as vrea sa stiu daca pentru aceasta suprafata betonata imi trebuie proiect de la arhitect plan de urbanism primarie autorizatie de constructie si alte chestii ...sau ce alternativa legala as putea avea pentru a evita birocratia? platforma betonata ar putea sa nu fie cu fundatie ? sa fie ceva gen ca la parcari ? ce pot sa fac astept raspunsul dumneavoastra
care este procedura de inregistrare a locuintei in CF dar fara sa o intabulez , as vrea doar sa o inscriu momentan, de ce acte am nevoie dupa realizarea unei constructii pe acest teren?
vreau sa stiu daca pot da in chirie cu acte(contract de inchiriere) o camera dintr-o locuinta proprie aflata pe teren concesionat de la primarie