avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autoritatile in drept sa verifice datele personale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autoritatile in drept sa verifice datele personale

Buna ziua. de curand ma confrunt cu o problema....am primit o citatie de la Politia economica pe motiv de evaziune fiscala cu dovada ca am trimis colete contra cost printr-o firma de curierat si eu o obtinut aceste de la sediul curierului din zona in care am trimis, la o discutie mai ampla cu doamna de la sediu am constatat ca Autoritatile nu au avut nici un mandat cand au mers si au solicitat informatii referitoare la activitatea mea de la curier, dar totusi ea le-a lasat acces la datele mele.
Intrebarea mea este daca Politia economica avea dreptul sa verifice asa de capul ei fara un mandat de la procuror datele mele de acolo sa vada ce operatiuni am avut eu acolo, cred ca acestia au facut un abuz, va rog sa imi spuneti unde trebuie sa ma adresez eu ca sa fac o sesizare in acest sens??? va rog sa imi spuneti daca stiti si articolul, legea care a fost incalcata de aceasta autoritate. VA ROG SA MA AJUTATI ! acum fiecare trimite colete, un televizor second un telefon ....chiar nu avem dreptul pt asta insemana ca e evaziune pt o suma de 1000 lei din bunuri din proprietatea mea?
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 01:30, 8 Iulie 2016
In general, autoritatile au dreptul sa acceseze date cu caracter personal in desfasurarea atributiilor lor. Daca doriti mai multe detalii si doriti sa formulati o plangere va recomand Legea nr. 677/2001 pe care o gasiti pe site-ul oficial al autoritatii competente in materie de protectia datelor cu caracter personal precum si modele de plangere de pe site-ul sus amintit:

[ link extern ]

Succes!
Pentru vanzari ocazionale (un televizor second un telefon, cum spuneti dvs) nu cred ca se deranjeaza Politia economica. Fiti cinstit si spuneti cam care era frecventa cu care faceati aceste expeditii? Si ce suma ati incasat, sa zicem, in cursul ultimului an?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet retinut de politie(de la firma de curier) darkynok darkynok In data de 14 luna aceasta am trimis un colet in alt oras unei persoane intalnite pe okazii.ro (un telefon cu valoare de 500euro) printr-o firma de curierat cu ... (vezi toată discuția)
Am trimis prin curierat un telefon - la verificare s-a schimbat continutul djdiablo1234 djdiablo1234 Buna ziua. In data de 09.07.2015 am trimis prin cadrul curieratului Cargus un ,,Iphone 6 nou - gri - cu seria IMEI: 356977064852634\\". Coletul avea ramburs ... (vezi toată discuția)
Colet returnat, plata curier florinel888 florinel888 Acum cateva zile am comandat ceva pe internet care urma sa vin printr-o firma de curierat. Problema este ca eu am cumparat acel produs de aici si nu mai am ... (vezi toată discuția)