avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate Mihail Cazacioc

Activitate Mihail Cazacioc

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Detectorul de gaze la care face referire dl. George Silaghi este cu actionare radio. Se spune ca sunt de ultima generatie si sunt dintre cei care corespund normelor ANRE. Si in blocul meu au fost montati recent astfel de senzori, in locul celorlalti, vechi de peste 10 ani, iar firma autorizata si administratia blocului ne-au instruit cum sa procedam, in cazul declansarii accidentale a senzorului. In momentul in care se declanseaza acest senzor, se inchide electrovalva conductei de gaze a scarii respective si toate apartamentele de pe scara raman fara gaze. Acest senzor nu are posibilitatea de a fi pornit de utilizator in apartament ( nu are tija sau capison de plastic). Cred ca este recomandat acest sistem, pentru ca prin inchiderea gazelor se asigura protectia intregii scari in cazul unei scurgeri. Conform instructajului care ni s-a facut, am retinut ca daca este anuntat Distrigazul, acesta vine , verifica eventualele scapari si da drumul la gaze si ni s-a spus ca aceasta verificare costa. Cred ca s-a pomenit in cadrul instruirii acceasi suma, de cca. 5000 lei ca si cost al acestei verificari, care deci nu este o sanctiune . Nu sunt specialist, dar cu siguranta in cursul verificarii, sistemul furnizeaza informatii cu privire la senzorul care a declansat inchiderea electrovalvei si astfel este identificat proprietarul apartamentului in care a avut loc incidentul. Deci cineva trebuie sa suporte costul acestei verificari si nu cred ca pot fi ceilalti proprietari.In cadrul instruirii proprietarilor din blocul nostru s-a convenit un sistem pentru ca in situatia unor incidente ca cel descris de dl Silaghi, sa implicam doar firma autorizata care a montat senzorii, care asigura si mentenanta lor.
Răspuns la discuția Sold mare la contul casa în lei
Cesiunea a fost inregistrata la ORC? S-au facut si inregistrat la ORC modificarile survenite in actionariatul societatii? Daca s-a indeplinit intreaga procedura necesara in cazul cesiunii, atunci nu are motiv sa va cheme in judecata. Sigur trebuia facut un P_v de predare primire a activului/pasivului, dar daca ati predat iar cealalata persoana a prelut firma fara aceasta formalitate, inseamna ca a acceptat aceasta situatie si va fi greu sa dovedeasca ca a avut vointa viciata la incheierea contractului de cesiune.
Buna ziua,
Conform art. 56 al.1 din Legea 196/2018, Presedintele asociatiei de proprietari, poate delega, pentru cel mult 90 de zile pe an, atributiile sale unui membru al comitetului executiv, fara a fi exonerat de raspunderea juridica.
Intrebare: In conditiile art. 56 al 1, Presedintele poate delega atributul de reprezentare a asociatiei de proprietari in fata instantelor judecatoresti catre un membru al CEx, cu pregatire si experienta juridica?
Răspuns la discuția Grile notariale exagerate
Asa zisele Grile notariale sunt realizate anual de catre experti ANEVAR la solicitarea Camerei Notarilor Publici. Grilele pot fi consultate pe internet. Acolo , sunt consemnate si criteriile avute in vedere de evaluatori la stabilirea preturilor. care sunt considerate minime de catre notari. Orice imobil pentru care se pretinde o valoare mai mica decat cel din Grila, se taxeaza de notari la pretul din Grila.
Eu va sfatuiesc sa faceti plangere penala. Poate sunt mai multe persoane pagubite si exista deja un dosar in care se fac investigatii si ati avea sansa , daca nu sa va recuperati paguba, sa-i vedeti pedepsiti pe vinovati
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sanctiunea amenzii exista in cazul in care proprietarul nu are polita obligatorie pentru asigurarea imobilului. Asigurarea obligatorie nu acopera pagubele cauzate de un eveniment gen inundatie de la vecin. Pentru astfel de evenimente sunt asigurarile facultative
Nu am inteles cati frati/surori sunteti.Puteti sa va intelegeti si in fata notarului nu neaparat in fata instantei de judecata. Daca ei au pretentii la casa si terenul aferent si dumneavoastra aveti drepturi asupra terenurilor. O solutie ar fi ca dvs sa renuntati la drepturile ce le aveti asupra terenurilor pe care le-au folosit iar ei sa renunte la drepturile asupra casei si gradinii.Sigur mai pot fi si alte solutii. Dar intelegerea aceasta se poate realiza si la notar fara sa ajungeti in instanta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti plangere penala la Parchetul local. Unitatea de parchet va inregistra sesizarea dvs in evidentele ei si o va trimite la unitatea de politie competenta care va va chema pentru audiere in vederea completarii plangerii si va face in continuare cercetarile necesare pentru administrarea probelor inclusiv prin solicitarea efectuarii unei expertize cu privire la semnatura pe care o contestati. Adresandu-va direct parchetului castigati un tempo, pentru ca in toate situatiile in care o plangere este inregistrata la politie, ea este inaintata la parchet pentru a o lua in evidenta dupa care se intoarce la politie , ceea ce presupune un anumit timp.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca pleca cu telefonul pe care vi l-a smuls din mana era talharie insa el vi l-a restituit, inteleg fara vreo vatamare a dispozitivului, astfel ca nu mai poate fi vorba de o fapta penala.
Pot fi consecinte daca vrei sa filmezi/fotografiezi o persoana fara permisiunea acesteia si mai ales in imprejurari conflictuale asa cum le-ati descris.Va asteptati sa nu riposteze ?Raspunsul lui a fost smulgerea telefonului,ceea ce v-a cam speriat
Răspuns la discuția Salariat care întârzie frecvent
De ce nu incercati modificarea contractului de munca? De exemplu un contract cu timp partial, 2 sau 3 ore pe zi, asa cum de altfel el si lucreaza si este si platit pentru orele lucrate.