avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate Mihail Cazacioc

Activitate Mihail Cazacioc

Nu am inteles cati frati/surori sunteti.Puteti sa va intelegeti si in fata notarului nu neaparat in fata instantei de judecata. Daca ei au pretentii la casa si terenul aferent si dumneavoastra aveti drepturi asupra terenurilor. O solutie ar fi ca dvs sa renuntati la drepturile ce le aveti asupra terenurilor pe care le-au folosit iar ei sa renunte la drepturile asupra casei si gradinii.Sigur mai pot fi si alte solutii. Dar intelegerea aceasta se poate realiza si la notar fara sa ajungeti in instanta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti plangere penala la Parchetul local. Unitatea de parchet va inregistra sesizarea dvs in evidentele ei si o va trimite la unitatea de politie competenta care va va chema pentru audiere in vederea completarii plangerii si va face in continuare cercetarile necesare pentru administrarea probelor inclusiv prin solicitarea efectuarii unei expertize cu privire la semnatura pe care o contestati. Adresandu-va direct parchetului castigati un tempo, pentru ca in toate situatiile in care o plangere este inregistrata la politie, ea este inaintata la parchet pentru a o lua in evidenta dupa care se intoarce la politie , ceea ce presupune un anumit timp.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca pleca cu telefonul pe care vi l-a smuls din mana era talharie insa el vi l-a restituit, inteleg fara vreo vatamare a dispozitivului, astfel ca nu mai poate fi vorba de o fapta penala.
Pot fi consecinte daca vrei sa filmezi/fotografiezi o persoana fara permisiunea acesteia si mai ales in imprejurari conflictuale asa cum le-ati descris.Va asteptati sa nu riposteze ?Raspunsul lui a fost smulgerea telefonului,ceea ce v-a cam speriat
Răspuns la discuția Salariat care întârzie frecvent
De ce nu incercati modificarea contractului de munca? De exemplu un contract cu timp partial, 2 sau 3 ore pe zi, asa cum de altfel el si lucreaza si este si platit pentru orele lucrate.
Răspuns la discuția Cheltuieli pe cale separata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate sa inceapa o executare silita daca nu are o hotarare judecatoreasca pentru acea suma. Da, trebuie sa faca un proces in care sa ceara obligarea dvs. la plata sumei de 12.000 lei, reprezentand cheltuieli de judecata suportate de el in cauza pe care ati pierdut-o. Ca sa nu piarda timpul cu un nou proces, prin Somatia pe care v-a trimis-o cred ca incearca sa obtina acesti bani, fara a apela la un proces.
Daca hotararea de inlocuire a interfonului a fost luata cu majoritatea voturilor membrilor asociatiei de proprietari iar dvs. sunteti nemultumit o puteti ataca in instanta, daca mai sunteti in termenul prevazut de legea asociatiilor de proprietari pentru atacarea acelei hotarari. Ma indoiesc insa ca ati avea castig de cauza, atata timp cat hotararea a fost luata cu respectarea prevederilor legale iar instalarea interfonului este utila intregii asociatii..
Nu ti le primeste nimeni la politie. Nu au un astfel de serviciu care presupune cel putin un spatiu de depozitare, o evidenta, etc.
La momentul in care ati vandut imobilul s-a consemnat intr-un document incheiat intre parti indexul contoarului la energie electrica? Ar fi fost bine sa se fi intamplat acest lucru.
Daca nu plateste nimeni consumul acela de energie electrica aferent sumei de 1800 lei, furnizorul cu siguranta va rezilia contractul si va actiona impotriva titularului de contract pentru recuperarea sumei datorate, deci impotriva dvs.
Cea mai buna solutie este ca noul proprietar sa transfere contractul de furnizare pe numele sau si sa plateasca energia consumata, de la data preluarii imobilului. Daca nu se intampla asa va trebui sa va angajati un avocat .
Chiar daca ati plati acea suma de bani, tot va trebuie un avocat cu ajutorul caruia sa-l chemati in judecata pe noul proprietar pentru ca instanta sa-l oblige sa transfere contractul si sa achite consumul de energie. sau sa formuleze alte actiuni necesare in apararea intereselor dvs..
Incercati sa-l determinati pe noul proprietar sa transfere contractul pe numele sau si sa achite debitul datorat furnizorului, explicandu-i ca daca il veti actiona in judecata va insemna pierdere de timp si bani iar dvs. veti castiga cu siguranta iar el va pierde mult mai mult.
Răspuns la discuția Returnare cadou
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Predati laptop-ul la sediul companiei catre CTO pe baza de proces-verbal in care sa se consemneze si starea tehnica a dispozitivului. Ar fi bine sa se consemneze in PV ca firma nu mai are nicio pretentie impotriva dvs. CTO este persoana cea mai indicata sa faca aceasta preluare.Eu nu stiu daca dupa predare,firma de avocatura o sa va mai caute, dar daca se va intampla acest lucru le trimiteti un mail cu PV atasat .Cred ca va fi suficient
Data postei e 01.11.2021 si de la aceasta data se stabileste termenul de 25 de zile in conformitate cu regulile prevazute de CPC.