avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate adamar

Activitate adamar

Răspuns la discuția Contract vanzare cumparare
Daca sunt 2 proprietari , poate doar unu sa facă toate demersurile? Celălalt nu se va afla in tara, și va face o procura unei terțe persoane pt V-C la notar.

Buna ziua.
Iata situatia pe scurt : A si B coproprietari casa,cote părți egale,cuplu,despartiti,necăsătoriți. Unu din ei pleacă câteva luni din tara cu jobul, celălalt rămâne în casă , cel care pleacă poate monta camera la intrarea in casa și la intrarea în curte? Nu doresc că persoana in cauza sa aducă pe careva in casa(nu vb de părinți, frați,un prieten la un grătar)
Doar 1 am

CHKa a scris:

Acele “ info “ nu sunt corecte , cine le-a dat nu are habar . Nu cumva aveti cel putin doua popriri ? ca , in acest caz , vi se retine 1/2 din netul total . Mie nu-mi ies cifrele deloc pe o singura poprire , ar fi trebuit sa primiti mai mult . Nu 2060 lei , dar mai mult decat 549 lei . Poprirea de 1/3 ar fi de 1718 lei .

In extrasul de carte funciara, in Ctr de V-C aparem amândoi cu 1/2 cote parti

Intervenție moderator: vă rog nu scrieți mesaje subsecvente, puteti raspunde tuturor nelămuririlor într-un singur mesaj. Mulțumesc.
Eu am avut buget 20 mii el 20 mii, la antecontract el a dat 20 mii avans. Și înainte de semnarea finala la notar s a făcut cesiune , aprobată de banca, unde el mi a dat 50%cota parte, iar eu i am dat 10 mii cash. Iar pe Ctr de ipotecă eu sunt garant, veniturile mele nu s au luat în calcul pt că nu aveam venituri in Romania , ci venituri de navigant, eu am semnat doar Ctr de ipotecă la banca unde mi este trecut și numele iar în cel de credit doar el e menționat el a semnat.

Alexandru Surcel a scris:

Până la urmă, înțeleg că ați contractat o casă împreună în cote de câte 50%, el punând 20.ooo avans, bani proprii din vânzarea unui apartament, iar dumneavoastră cu alți 20.000 finisând și mobilând casa comună. Aici sunt primele neclarițăți: pe de o parte, spuneți că prin cesiune (chiar așa, ce fel de cesiune?) ați devenit coproprietar 50%, pe de altă parte, că sunteți garantul lui (ceea ce ar însemna că îl garantați pe el ca și cumpărător, deci nu puteți fi al doilea cumpărător și, prin urmare, coproprietar de plin drept). Cum în materie imobiliară forma autentică este obligatorie pentru actele translative de proprietate între vii, dacă cesiunea aia e doar un înscris sub semnătură privată între dumneavoastră și concubin, aveți cel mult o promisiune de vânzare cumpărare. Ceea ce nu vă face coproprietar.

Găsisem alte info de aia întreb

" Impactul avansului:
Dacă ai primit un avans, se va reține proporțional din salariul rămas după scăderea avansului, dar nu se va depăși limita legală.
Exemplu:
Dacă salariul tău net este de 3000 lei, iar o treime din acesta este 1000 lei, dar ai primit un avans de 500 lei, atunci poprirea se va calcula pe restul de 2500 lei (3000-500) și va fi de maxim o treime din această sumă, adică aproximativ 833 lei. Astfel, poprirea se va aplica la suma rămasă după ce se scade avansul primit. "

elenazan a scris:

Buna ziua,
Poprirea se pune pe salariul total, nu doar pe restul de plata

Din salariul meu 5154, am luat avans 40% luna trecuta(adică 2061) .. și rest de plata azi ar fi fost 3092.

Am o poprire de 1/3...se pune pe suma rămasă de plata ?

Din 3092 minus poprire de 1/3, și ar fi trebuit să îmi retina azi 1030 lei și să mi între în cont 2060 lei și au intrat 549lei

Diferența de virat in cont ar fi 1511 lei?

Asa a fost și la noi. Necăsătoriți , am cumpărat o casă, el a avut 20 mii, eu20 mii. Creditul pe numele lui, eu Garant la credit. Mi a făcut cesiune pe cota parte 50% și automat asta am devenit. Coproprietar pe jumătate. Nu sunt obligata sa achit nici o rata ,dar dacă el intră în incapacitate de plată , trebuie sa. Preiau eu, dar in caz de separare pot cere banii înapoi pe care i am platit la rate , și se face 50/50

Katri a scris:

Speţă
Soţul cumpără anterior căsătoriei un apartament prin credit bancar. Plăteşte un avans la bancă, avans la care contribuie şi viitoarea soţie cu jumătate din sumă (avansul reprezentând de altfel şi jumătate din valoarea apartamentului). Nefiind căsătoriţi la aceea dată bunul a fost cumpărat pe numele soţului, pentru că acesta avea salariul mai mare şi putea obţine un credit în condiţii mai avantajoase. Ce act s-ar putea încheia ca soţia să poată beneficia de acel bun ca şi cum ar fi comun şi care ar fi cea mai sigură cale. Testamentul? Donaţia? În cazul refinanţării creditului în timpul căsătoriei s-ar putea trece bunul pe numele ambiilor soţi? Având în vedere că doar un an soţul a plătit singur ratele, celelalte rate fiind plătite în timpul căsătoriei, credeţi că este suficientă o declaraţie notarială prin care soţul declară că jumătate din avans a fost contribuţia soţiei; fiind suficientă pentru a dovedi coproprietatea în caz de deces, divorţ etc…

Antecontractul făcut de el și la vânzarea finala înainte am făcut cesiune in care mi a cedat 1/2cota parte. Iar în contractul de credit ipotecar apar și eu că și garant(eu nu m am încadrat cu venituri ,având venituri de personal navigant și era prea mare bătaie de cap și el se încadra cu venitul lui )

Alexandru Surcel a scris:

Până la urmă, înțeleg că ați contractat o casă împreună în cote de câte 50%, el punând 20.ooo avans, bani proprii din vânzarea unui apartament, iar dumneavoastră cu alți 20.000 finisând și mobilând casa comună. Aici sunt primele neclarițăți: pe de o parte, spuneți că prin cesiune (chiar așa, ce fel de cesiune?) ați devenit coproprietar 50%, pe de altă parte, că sunteți garantul lui (ceea ce ar însemna că îl garantați pe el ca și cumpărător, deci nu puteți fi al doilea cumpărător și, prin urmare, coproprietar de plin drept). Cum în materie imobiliară forma autentică este obligatorie pentru actele translative de proprietate între vii, dacă cesiunea aia e doar un înscris sub semnătură privată între dumneavoastră și concubin, aveți cel mult o promisiune de vânzare cumpărare. Ceea ce nu vă face coproprietar.

Se da cumpărarea undei case cu credit imobiliar( el.principal ,ea garant), el aduce 20 mii, ea aduce 20 mii( el achita avansu, ea mobilat utilat ) pt încheierea Ctr de V-C se încheie un act de cesiune in care el îi cedează ei 50% , și în contract au cote egale de proprietate

Se poate contesta acel act de cesiune?