avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate remm

Activitate remm

Durata de munca persoana cu handicap mediu. Potrivit art. 69 din Legea nr. 263 din 2010, persoana cu invaliditate de gradul III poate sa presteze o activitate profesionala corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de lucru, prin urmare nu cu norma întreaga de 8 ore, chiar daca handicapul de gradul III este un handicap mediu. Aceasta nu reprezinta o ingradire a dreptului la muncă?
O persoana cu handicap mediu de grad III care lucrează cu jumătate de norma de 4 ore si cumulează si pensie de handicap, daca renunta la pensia de handicap poate lucra cu program normal de lucru de 8 ore? Nu am găsit nicio reglementare despre acest subiect. Mulțumesc mult pentru orice răspuns!
Răspuns la discuția recodificare
Exact, 3 zile, fara data depunerii si data eliberarii.
In extrasul de registru, care se solicita facultativ, apar toate codurile CAEN, cuprinse in actul constitutiv, recodificate.
Potrivit OUG nr. 86/2006:
Art. 4. - (1) Practicienii in insolventa isi pot exercita profesia ca persoane fizice independente sau ca asociati, colaboratori ori angajati ai unor societati profesionale cu personalitate juridica.
(2) Ca persoane fizice independente, practicienii in insolventa isi exercita profesia in cabinete individuale, cabinete asociate sau societati civile profesionale fara personalitate juridica.
Art. 5.- (1) Cabinetul individual se constituie pe baza deciziei practicianului in insolventa, inregistrata la Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania, denumita in continuare si UNPIR.


In concluzie, considerati ca acestia isi pot desfasura activitatea ca persoane fizice autorizate, in lumina dispozitiilor noii OUG nr. 44/2008? Multumesc frumos!
Răspuns la discuția recodificare
- 3 zile lucratoare:
- recodificarea este de competenta directorului oficiului registrului comertului (nu mai trece pe la judecator);
-in extrasul de registru apar atat obiectul principal, cat si obiectele secundare, recodificate.
Răspuns la discuția Obiect de activitate
Nu e justificata atunci cand schimbarea e integrala. Intrebarea mea este cum pot recodifica si schimba integral obiectul de activitate?!
Am obiect principal - A si obiecte secundare B, C si D.
Vreau obiect principal W si obiecte secundare X, Y si Z.
Recodific mai intai A, B, C si D. Astept 5 zile, pana imi ridic recodificarea de la registrul comertului pentru ca apoi sa fac alta cerere, hotarare, s.a.m.d. in care spun ca vreau sa le schimb cu W, X, Y si Z. Intrebarea ar fi de ce le-am mai recodificat pe primele?!
Si, da, judecatorul delegat a sarit in aceasta situatie peste recodificare.

Din pacate. Sau din fericire pentru cel in cauza......
Consider ca o formulare corecta, prin care se poate sari peste recodificare ar fi:
- se schimba obiectul principal de activitate cu W, A devenind obiect secundar.
- se radiaza intregul obiect secundar de activitate; se stabileste noul obiect secundar de activitate, astfel: X, Y, Z.
Răspuns la discuția Obiect de activitate
Andreea Lisievici a scris:

Ori se radiaza ori se schimba, nu-i totuna.

Apoi, cum se poate admite o actiune in care se schimba o activitate incorect clasificata intr-una noua?... Ai incercat asa? Daca da, unde? Intreb pt ca la Bucuresti am vazut o tentativa soldata cu suspendarea schimbarii obiectului de activitate pana la recodificare.

Corecta sesizarea!
Pentru a stabili un obiect de activitate complet nou trebuie radiat cel vechi. Corect? In speta de mai sus consider ca este vorba doar de schimbarea obiectului principal, pentru ca daca se dorea "schimbarea" (cu gilimelele de rigoare) intregului obiect de activitate (principal si secundar), adica stabilirea unui obiect de activitate complet nou, termenul care ar trebui folosit in hotarare pentru obiectul vechi de activitate este termenul de radiere. Si atunci nu mai intervine nici o recodificare.
Răspuns la discuția Obiect de activitate
Se radiaza obiectul de activitate si se schimba cu altul, diferit, inclusiv alt obiect principal de activitate (ai avut agentie imobiliara, iar acum vrei consultanta, de pilda).

Sau ai avut comert cu amanuntul de alte bunuri de consum, nealimentare si acum il schimbi cu alt obiect principal - comert cu amanuntul de legume si fructe........
Răspuns la discuția Obiect de activitate
Daca se radiaza obiectul de activitate, inclusiv obiectul principal, atunci nu mai este necesara si obligatorie recodficarea.:)
Sau, mai degraba, stiai bine.... A fost ceva in genul asta.... demult.....candva...:)