avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate alexj17

Activitate alexj17

Bună ziua,
În instituţia în care lucrez este urmatoarea situaţie: în luna ianuarie a ramas vacant un post (bibliotecar, studii medii) în urma demisiei salariatului.
Conform OUG 115/2023, art. VII alin. (3) acest post poate fi scos la concurs deoarece a rămas vacant în anul 2024.
Întrebarea mea este: poate fi transformat postul din studii medii în studii superioare şi apoi să fie scos la concurs?
Vă mulţumesc
Bună ziua,
Având în vedere că durează până la eliberarea certificatul de integritate comportamentala, selecţia dosarelor este în data de 5 ianuarie, iar prima probă pe data de 11 ianuarie puteţi să imi raspundeţi la urmatoarele întrebări:
1. Până când se acceptă la dosarul de înscriere la concurs certificatul de integritate comportamentala?
2. Dacă certificatul de integritate comportamentala nu este în dosar în ziua selecţiei dosarelor, dosarul este respins?

Vă mulţumesc.
Bună seara,
Vă rog frumos să mă ajutați să îmi spuneți cum trebuie sa procedeze o instituție publică care organizează, conform Hg 1336/2022 un concurs pentru ocuparea unui post contractual vacant in cazul in care in ultima zi de depunere a dosarelor un candidat depune dosarul fara certificatul de integritate comportamentala, dar completează în formularul de înscriere că e de acord că instituția să ridice certificatul respectiv în numele lui.
Vă mulțumesc pentru răspuns
Bună ziua,

Vă rog frumos să îmi spuneţi până când se pot emite într-o instituţie bugetară dispoziţiile pentru măririle salariale stabilite printr-o Ordonanţă de Urgenţă.
De exemplu OUG 115/2023 prevede că începând cu data de 1 ianuarie 2024 salariul de bază se majorează cu 5%, Când este data limită a dispoziţiei de majorare?

Vă mulţumesc
Bună ziua,
Sunt economist într-o bibliotecă municipală, cu personalitate juridică subordonata primăriei, cu 11 posturi aprobate din care 4 sunt vacante (2 sunt posturi unice, 2 sunt de bibliotecar).
Vă rog frumos să mă ajutaţi si să îmi spuneţi dacă, conform legii 296/2023 se desfinţează posturile vacante.
Legea 296/2023 prevede:
la art XVII alin (1): "Posturile vacante din statele de funcţii aprobate potrivit legii la data intrării în vigoare a prezentei legi, cu excepţia celor din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale şi subdiviziunilor acestora, se desfiinţează"
alin. (5) spune: Nu intră sub incidenţa prevederilor alin. (1) posturile care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, se regăsesc într-una din următoarele categorii:
lit f) "posturile unice existente ...."
lit l) "personalul contractual pentru organizarea de spectacole şi concerte, organizarea şi valorificarea patrimoniului mobil şi imobil, constituirea, organizarea, prelucrarea, dezvoltarea şi conservarea colecţiilor de cărţi;"
Vă mulţumesc
Bună ziua,

Mă confrunt cu următoarea problemă: într-o instutuţie publică mică a încetat contractul de muncă al unui angajat care era numit în comisia de receptie, în comisia de recepţie ramânând 2 oameni.
În instituţie nu mai poate fi numită nici o persoana care sa facă parte din comisie pană nu se finalizează procedura de ocupare a postului care a rămas vacant.
Întrebarea mea este: pe NRC-urile care se listează din programul de contabilitate ramâne numele tuturor membrilor din comisie, inclusiv al fostului angajat, sau ramâne doar numele celorlalţi 2 angajaţi ai instituţiei.
Se poate da o dispoziţie în care să fie numiţi doar 2 membri în comisia de recepţie?
Vă rog frumos să ma ajutaţi cu această problemă
Vă mulţumesc
În baza cărui document legislativ decide vechimea?
Ce anume trebuie solicitat? Vechime în muncă sau în specialitatea studiilor?
Bună ziua,
Vă rog frumos să îmi spuneţi ce vechime minimă trebuie trecută la condiţiile de participare a unui concurs pentru ocuparea unui post de muncitor calificat IV la o instituţie publică.
Vă mulţumesc
Bună ziua,
Vă rog frumos să îmi spuneţi dacă într-o instituţie publica mică (7 salariaţi fără director şi economist), persoana care are atribuţii de gestionar poate fi şi responsabil cu efectuarea achiziţiilor publice prin SEAP.
Vă mulţumesc
Bună ziua,

Vă rog să imi spuneţi dacă dosarul depus pentru participarea la un concurs pentru ocuparea unui post contractual studii medii vacant, organizat conform HG 286/2011, conţine, la documentele care atestă nivelul studiilor (cf. art. 6 alin. 1, lit. c) din HG 286/2011) doar o copie după suplimentul diplomei de licenţă, trece de selecţia dosarelor.

Vă mulţumesc