avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Activitate editholeleu

Activitate editholeleu

Buna seara! Am un client care livreaza bunuri prim Emag in Ungaria la persoane fizice. S-a inregistrat in OSS si intrebarea e ca: se emite facturi cu TVA 19% , in Ungaria TVA -ul e 27 %. E corect facturarea cu 19 %?
Buna ziua, asi dorii sa stiu daca in anul 2021 luna mai sa achizitionat casa de marcat, se mai poate deduce din declaratia 100? Mentionez ca firma sa infiintat in anul 2021. Multumesc frumos?
Buna ziua, a-și dorii sa stiu ce șanse am sa fac contestație la un pv pentru viteza de 101 km/ h in localitate? Menționez ca erau ascunși cu aparat de radar tip pistol. Multumesc frumos!
Discuție garantie
Buna ziua, asi avea nevoie de un sfat . Am cumparat de la o firma din Roamania un tobogan mare in valoare de 3.500 Euro cu o garantie de 12 luni, dar dupa 2 luni toboganul sa rupt deja in mai multe locuri. Am vobit cu firma de la care am cumparat si ei mi-au zis ca chiar daca e in garatie trebuie sa il trimit la Bucuresti pentru reparatie ( firma mea e din Harghita ) si astfel ca vreo 4 zile eu raman fara , astfel imi afecteza spatiul de joaca deschis. Fara tobogan eu nu pot deschide . Asi dorii sa stiu daca ei nu au dat mai multe informatii cand mi-au dat garatia ce asi putea face ? Multumesc frumos.
Discuție TVA autoturism
Buna ziua, asi dorii sa stiu cat TVA se deduce din factura la un autoturism nou cumparat din Romania o firma cu plata integrala si nu prin leasing.??
Buna ziua, asi dorii sa stiu daca este un plafon pentru cei care vand masini second hand , dar care nu sunt inregistrati in nici un fel la ANAF? Vand masini second aduse de afara si l-e vand mai departe la persoane juridice, trebuie sa platesc ceva sau numai la primarie impozitul? Mulutmesc frumos.
Buna ziua, referitor la masinile aduse de afara second hand am o intrebare si eu : Am o firma care are ca activitate comert cu autovehicule second hand masini mari si asi dorii sa stiu in ce conditii pot eu sa aplic TVA la marja mea in Romania cand vand o masina mare la o alta firma? Pentru ca am avut o problema cu ANAF-ul in sensul ca a zis ca nu pot sa aplic TVA la marja numai daca furnizorul meu in Germania a platit TVA-ul pentru acea masina. Multumesc frumos.