avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 56 din 1140
Este permis doar in conditiile in care persoana juridica este proprietar in condominiu. Prima conditie de a deveni presedinte este de a fi membru in asociatie, adica , prima data, proprietar. Nu poti fi membru, fara a fi proprietar, de orice, nu neaparat o locuinta, poate fi o boxa, un garaj.
[ link extern ]
Altfel, va descurcati fara, doar cu Cex : [ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toti proprietarii din condominiu trebuie sa-si dea acordul.
Articolul 36
Schimbarea destinației proprietății comune este permisă cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
a) numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți coproprietari;
b) numai dacă prin aceasta nu se împiedică folosirea în condiții normale a condominiului de către toți proprietarii;
c) în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu;
d) după obținerea prealabilă a acordurilor, avizelor și autorizațiilor necesare prevăzute de legislația în vigoare, emise în condițiile legii de instituțiile/autoritățile abilitate în acest sens.
(5) Veniturile obținute din atribuirea părților comune în folosință exclusivă respectă prevederile art. 70 din prezenta lege.
Articolul 44
(1) Încetarea destinației de folosință comună pentru părțile comune din condominii se poate hotărî motivat cu acordul scris al tuturor proprietarilor din condominiu.
(2) În cazul prevăzut la alin. (1) devin aplicabile dispozițiile privitoare la coproprietatea obișnuită. Cu toate acestea, înstrăinarea sau ipotecarea se poate realiza numai cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu.
(3) Constatarea încetării destinației de folosință comună pentru părțile comune se face prin hotărâre a adunării generale a asociației de proprietari adoptată în unanimitate de către proprietarii din condominiu.
(4) Imobilul, respectiv partea din condominiu care rezultă din încetarea destinației folosinței comune se înscrie în mod corespunzător în cartea funciară pe baza documentației cadastrale întocmite în acest scop.
(5) Prevederile prezentului articol nu se aplică părților comune din condominiu pentru care nu poate înceta destinația de folosință comună, întrucât poate afecta buna funcționare a condominiului și pot fi lezate drepturile celorlalți proprietari.
(6) Înscrierea în cartea funciară ca unitate individuală distinctă a părților de folosință comună pentru care încetează această destinație, potrivit dispozițiilor legale, implică parcurgerea următoarelor etape:
a) emiterea hotărârii adunării generale a asociației de proprietari prin care se constată încetarea destinației de folosință comună;
b) recepția documentației cadastrale pentru recalcularea cotelor-părți indivize, în vederea scoaterii din părțile de folosință comună;
c) încheierea actului în formă autentică prin care toți proprietarii din condominiu își exprimă acordul pentru încetarea destinației de folosință comună și pentru diminuarea corespunzătoare a cotelor-părți din proprietatea comună.
[ link extern ]
Răspuns la discuția Camera de filmat pe casa scarii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E simplu, faceti o reclamatie la autoritatea ce se ocupa de GDPR :
[ link extern ]
Instalarea unei camere video pentru uz personal este conditionata, in principal, de pozitionarea cit mai stricta astfel incit perimetrul supravegheat sa reprezinte doar proprietatea sa individuala, respectiv usa de la intrare in apartament.
Daca aveti restanta la plata lunara a ratei de constituire sau completare a fondului de reparatii (afisata pe lista de intretinere), evident ca da, vi se pot impune penalitati, dupa cele 60 de zile.
Articolul 71
(2) Proprietarii membri ai asociației de proprietari au obligația să aprobe un fond de reparații anual, necesar pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune. Comitetul executiv fundamentează și prezintă adunării generale suma anuală necesară pentru constituirea sau completarea fondului de reparații, care se alimentează în avans, în tranșe lunare egale, prevăzute în lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari. Fondul de reparații este utilizat numai pentru consolidarea condominiului, reabilitarea termică, creșterea calității ambiental-arhitecturale a construcțiilor, precum și pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune.

Articolul 77
(1) Asociația de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalități pentru orice sumă cu titlu de restanță, afișată pe lista de plată.
[ link extern ]
Care sifon, pina acum ati vorbit de fisurarea coloanei care e in interiorul proprietatii dvs., cititi-va postarea de la primul mesaj : "teava care vine de la ap de sus s-a fisurat".
Răspuns la discuția Masina ridicata in mod abuziv
Sifonul de pardoseala este in interiorul (in cadrul) proprietatii dvs. individuale, de aceea ati fost obligata sa-l reparati.
Răspuns la discuția Masina ridicata in mod abuziv
Nu conteaza stinjenirea, ci interdictiile date de codul rutier. Stationarea e interzisa in toate cazurile de oprire interzisa :
Articolul 142
Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
a) în zona de acțiune a indicatorului "Oprirea interzisă";
b) pe trecerile la nivel cu calea ferată curentă și la o distanță mai mica de 50 m înainte și după acestea;
c) pe poduri, pe și sub pasaje denivelate, precum și pe viaducte;
d) în curbe și în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m;
e) pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 m înainte și după acestea;;
[ link extern ]

Nu veti avea sanse in instanta.
Nu e absolut nici o ironie, daca e a lui, rezulta fara dubiu ca trebuie sa aiba acces la acea conducta, atunci cind doreste s-o inspecteze , sau s-o repare. Nu puteti hotari dvs. ce sa faceti cu acea conducta, n-o puteti acoperi, nu puteti s-o mutati, obturati etc.

Am locuit si eu intr-un asemenea bloc vreo 20 de ani, dar nu m-am gindit niciodata ca n-ar fi in sarcina mea reparatia unui obiect ce se afla pe proprietatea mea individuala.

Articokuk 30
(4) În cadrul proprietății individuale, proprietarul are obligația să păstreze și să întrețină în stare de funcționare și siguranță spațiile interioare, echipamentele și instalațiile din dotarea tehnică a proprietății individuale, respectiv instalațiile sanitare, de încălzire, canalizare, alimentare cu energie electrică, gaz, apă, precum și altele de această natură, pe cheltuiala sa, astfel încât să nu aducă prejudicii celorlalți proprietari din condominiu.

1. Da, in Romania se face inspectie tehnica periodica, la o perioada ce depinde de vechimea masinii.
2. Cu radiatul din Germania trebuie sa va interesati acolo.