avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 57 din 1140
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdata nu e o hotarire definitiva, urmeaza termenul de apel, instanta a cerut anularea permisului.
Daca spuneti ca vi s-a retinut (adica e in posesia altcuiva, in cazul asta politia) ce vreti sa predati ? Daca ati vrut sa spuneti ca vi se cere predarea permisului in Germania, in vederea suspendarii dreptului de a conduce, atunci predati-l cum scrie in comunicarea respectiva, sau in codul rutier german. Daca nu stiti, angajati un avocat din Germania. Aici discutam despre codul rutier din Romania.
Va doresc mult succes ! Nu sunt avocat, asa ca nu va voi reprezenta, indiferent de bani.
Răspuns la discuția Camere video în bloc
Sper ca nu va suparati, dar cred ca faceti niste confuzii :
1. Dati "putere" de temei legal unui ghid de orientare, pentru asociatii. Ghidul nu e norma legala.
2. Chiar din ce citati, sariti peste un pasaj important. Nu ce ati evidentiat cu bold e important, ci " potrivit Legii nr. 196/2018".
Potrivit legii speciale respective sunt urmatoarele :

Articolul 50
Acordul de voință al asociației de proprietari se realizează:
a) în adunarea generală a asociației de proprietari sau
b) în baza declarațiilor scrise și semnate ale fiecărui proprietar.

Articolul 51
Adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște, cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu, asupra oricărei acțiuni vizând modernizarea condominiului, cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent aparținând imobilului respectiv, adăugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de clădiri destinate folosinței comune sau crearea unor astfel de corpuri, cu condiția ca ea să fie conformă destinației condominiului, cu respectarea legislației în vigoare.

Cu acordul nu inseamna neaparat vot in AG, iar parerea unui proprietar nemembru chiar conteaza, nu e o simpla parere. Ginditi-va ca sunt decizii care nu se pot lua decit cu acordul tuturor proprietarilor, membri sau nu.
Articolul 36
Schimbarea destinației proprietății comune este permisă cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
a) numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți coproprietari;
b) numai dacă prin aceasta nu se împiedică folosirea în condiții normale a condominiului de către toți proprietarii;
c) în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu;
d) după obținerea prealabilă a acordurilor, avizelor și autorizațiilor necesare prevăzute de legislația în vigoare, emise în condițiile legii de instituțiile/autoritățile abilitate în acest sens.

Credeti ca legiuitorul a pus in textul legii acordul tuturor proprietarilor, sau a cel putin 2/3 dintre ei doar ca sa se afle in treaba ?
Cu multa placere, platiti un avocat pentru consultanta, daca doriti sfaturi profesioniste. Aici e un forum de discutii.
www.avocatnet.ro/Consultanti...
Răspuns la discuția Camere video în bloc
Chiar daca link-ul nu functioneaza, ramin la parerea ca temeiul legal e articolul 51 din legea 196/2018, mu merge cu 50% +1, mai ales ca aici trebuie sa-si dea cu parerea, scrisa, ca nu pot vota in AG, si cei care nu sunt membri de asociatie.
Nu am facut decit sa raspund civilizat textului pe care l-ati scris.
Nu e treaba mea sa judec de ce si cum ati scris, vad ca acum apar mai multe vecine, iar in prima postare vorbeati de o vecina si de 6 pisici.
Din moment ce a venit politia si a amendat persoana/persoanele in cauza, inseamna ca cineva a facut reclamatie la protectia animalelor. Asta e calea legala, daca nu va place, alta nu e.
[ link extern ]
Răspuns la discuția Camere video în bloc
Pentru GDPR consultati site-ul ANSPDCP, in principiu, daca interesul asociatiei primeaza, nu va conta ce doreste acea persoana, poate reclama la aceeasi autoritate, daca se considera nedreptatit :
[ link extern ] /
Nu asa functioneaza justitia, cei de la primarie nu au nici un amestec. si nu au de ce sa se implice, DRPCIV nu are voie sa transcrie in baza de date un alt proprietar, pina nu vine cumparatorul cu toate documentele, nu e nimic din oficiuL Ba mai mult in timpul celor 90 de zile de transcriere pe numele noului proprietar, masina se poate re-vinde. Legea e gresita in momentul de fata.

CNADNR nu se poate intoarce, nu poate anula acel PV de contraventie, lucrul asta se poate face doar in instanta.
Răspuns la discuția Înmatriculare auto
Aveti 90-3 zile s-o inmatriculati.