Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 7660 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate RoscaWork

Activitate RoscaWork

Au obligatia legala , conducerile asociatilor de proprietari, sa verifice indexurile contoarelor de apa din apartamente? Daca da, la ce interval minim....sau numai la solicitarea expresa a proprietarilor? Au dreptul sa intre fara mandat pe proprietate pt. a efectua acesta operatie? Conform carei legi, ordonante etc?
Multumesc! Avand in vedere raspunsul de la 4, intrebarea 5 nu mai are sens.
Situatie:
- Femeia (F), vaduva, cu cinci copii din care doi (gemeni minori) adoptati inainte de decesul sotului avut anterior. Momentan doar trei copii sunt minori si se afla in grija lui F. Barbatul (B), divortat, care are si el un copil major, o ia de sotie pe F, incheind in prealabil o conventie matrimoniala privind separarea de bunuri (obtinute inainte si dupa incheierea casatoriei).
Intrebari:
1. La decesul lui B pot copii lui F sa fie succesori pentru patrimoniul lui B?
2. La decesul lui F poate copilul lui B sa fie succesor pentru patrimoniul lui F?
3. La decesul lui B, F este succesoare pentru patrimoniul acestuia?
4. B devine prin casatorie tata adoptiv pentru cei doi copii adoptati inainte de decesul sotului anterior al lui F, si de asemenea si pentru ceilalti trei nascuti de F?
5. La un eventual divort e posibil un partaj, iar B va datora pensie de intretinere pentru copii minori?
Multumesc!
Sunt foarte ocupat, acesta fiind motivul rarelor postari. Nu mi-a sarit nici o tandara..........am facut afirmatia cu zambetul pe buze .....cunosti semnificatia semnelor :) ....banuiesc. Sa stii ca IQ -ul unei persoane nu se modifica cu timpul (2012 - 2020) si nici cu numarul de diplome acumulate de-a lungul vietii, cum cred unii......dar banuiesc ca deja stiai. Recunosc, am fost cam dur.....dar asa ca-ntre barbati....zic eu ca merge....doar nu suntem mimoze.....Multumesc de ultima urare....la fel iti doresc!
Dintre toti , esti singurul (Adam Grecu), care te-ai simtit vizat.......... :) .

Era vorba despre Johnpescar pt. afirmatia : "un dezvoltator poate vinde un apartament cu ce cota indiviza vrea fiecare proprietar" .

Si pt. tine (Adam Grecu), special :

"Proprietatea comună pe cote-părţi şi indiviziunea
Între proprietatea comună pe cote-părţi şi indiviziune există apropieri esenţiale cât priveşte regimul juridic. Deosebirea o găsim în privinţa obiectului. Pe câtă vreme proprietatea comună pe cote-părţi are ca obiect un bun individual, indiviziunea are ca obiect o universalitate de bunuri. Cum s-a spus, proprietatea comună pe cote-părţi este o modalitate a dreptului de proprietate, pe când indiviziunea este o modalitate a patrimoniului.
În ambele cazuri, ceea ce este esenţial este tot faptul că asupra lucrurilor ce aparţin mai multor persoane fiecare copărtaş sau coindivizar are o cotă-parte abstractă din drept, fără a avea în exclusivitate o porţiune determinată materialmente din lucru sau un anumit bun ce face parte din obiectul indiviziunii."

Răspuns la discuția Parasire asociatie de locatari
Ciolpi - La momentul acesta 2020, mai exista vreo diferenta dintre asociaria de proprietari si asoaciatia de locatari . Daca da - care este? Dupa ce legi functioneaza fiecare?
Esti prost. Tocmai de aceea i se spune indiviza......Cauta in dictionar.