avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate RoscaWork

Activitate RoscaWork

Credeti ca ar putea avea sanse de castig o actiune in instanta impotriva onor ANAF sau MF, respectiv guv Rou, avand ca subiect contestarea modului de stabilire a cuantumului CAS si CASS, datorat de cei ce presteaza activitati independente si anume:
1 CAS
36.000 lei x 25% = 9.000 lei, valoarea minima a contribuției sociale datorata pentru 2023, daca venitul realizat depaseste 12 salarii minime brute;
72.000 lei x 25% = 18.000 lei, valoarea minima a contribuției sociale datorata pentru 2023, daca venitul realizat depaseste 24 salarii minime brute;

2. CASS
18.000 lei x 10% = 1.800 lei, valoarea contribuției de sanatate datorata pentru 2023
36.000 lei x 10% = 3.600 lei, valoarea contribuției de sanatate datorata pentru 2023
72.000 lei x 10% = 7.200 lei, valoarea contribuției de sanatate datorata pentru 2023.
Principalul motiv invocat ar putea fi tocmai durata perioadei pentru care se datoreaza CAS si CASS - un an (Decl. unica se refera strict la aceasta perioada), respectiv 12 luni , perioadele celelalte invocate ,6 luni si 24 luni, nu au nici o relevanta (nu mai vorbesc de logica), avand in vedere ca perioada in care se presteaza activitatile si se obtin veniturile taxabile este de ......12 luni.

Va multumesc!
Care-ar fi diferenta d.p.v. juridic (in instanta) dintre proba si dovada? In dex sunt cam similare ca definitii.
Buna seara, am achitat (on line - in data de 24.01.2021) un abonament premium pt. abonat Roscawork (300lei + TVA). Va rog sa-mi facturati serviciul pe cui 25698945 Rosca-Work&Fire Safety I.I. Imi cer scuze ca va abordez astfel, dar nu am gasit alta modalitate pe site de contact direct cu redactorii sau cu serviciul financiar. Multumesc!
Nu exista asa ceva in legislatia rutiera. Faceti contestatie in termenul legal.
Au obligatia legala , conducerile asociatilor de proprietari, sa verifice indexurile contoarelor de apa din apartamente? Daca da, la ce interval minim....sau numai la solicitarea expresa a proprietarilor? Au dreptul sa intre fara mandat pe proprietate pt. a efectua acesta operatie? Conform carei legi, ordonante etc?
Multumesc! Avand in vedere raspunsul de la 4, intrebarea 5 nu mai are sens.
Situatie:
- Femeia (F), vaduva, cu cinci copii din care doi (gemeni minori) adoptati inainte de decesul sotului avut anterior. Momentan doar trei copii sunt minori si se afla in grija lui F. Barbatul (B), divortat, care are si el un copil major, o ia de sotie pe F, incheind in prealabil o conventie matrimoniala privind separarea de bunuri (obtinute inainte si dupa incheierea casatoriei).
Intrebari:
1. La decesul lui B pot copii lui F sa fie succesori pentru patrimoniul lui B?
2. La decesul lui F poate copilul lui B sa fie succesor pentru patrimoniul lui F?
3. La decesul lui B, F este succesoare pentru patrimoniul acestuia?
4. B devine prin casatorie tata adoptiv pentru cei doi copii adoptati inainte de decesul sotului anterior al lui F, si de asemenea si pentru ceilalti trei nascuti de F?
5. La un eventual divort e posibil un partaj, iar B va datora pensie de intretinere pentru copii minori?
Multumesc!
Sunt foarte ocupat, acesta fiind motivul rarelor postari. Nu mi-a sarit nici o tandara..........am facut afirmatia cu zambetul pe buze .....cunosti semnificatia semnelor :) ....banuiesc. Sa stii ca IQ -ul unei persoane nu se modifica cu timpul (2012 - 2020) si nici cu numarul de diplome acumulate de-a lungul vietii, cum cred unii......dar banuiesc ca deja stiai. Recunosc, am fost cam dur.....dar asa ca-ntre barbati....zic eu ca merge....doar nu suntem mimoze.....Multumesc de ultima urare....la fel iti doresc!
Dintre toti , esti singurul (Adam Grecu), care te-ai simtit vizat.......... :) .

Era vorba despre Johnpescar pt. afirmatia : "un dezvoltator poate vinde un apartament cu ce cota indiviza vrea fiecare proprietar" .

Si pt. tine (Adam Grecu), special :

"Proprietatea comună pe cote-părţi şi indiviziunea
Între proprietatea comună pe cote-părţi şi indiviziune există apropieri esenţiale cât priveşte regimul juridic. Deosebirea o găsim în privinţa obiectului. Pe câtă vreme proprietatea comună pe cote-părţi are ca obiect un bun individual, indiviziunea are ca obiect o universalitate de bunuri. Cum s-a spus, proprietatea comună pe cote-părţi este o modalitate a dreptului de proprietate, pe când indiviziunea este o modalitate a patrimoniului.
În ambele cazuri, ceea ce este esenţial este tot faptul că asupra lucrurilor ce aparţin mai multor persoane fiecare copărtaş sau coindivizar are o cotă-parte abstractă din drept, fără a avea în exclusivitate o porţiune determinată materialmente din lucru sau un anumit bun ce face parte din obiectul indiviziunii."

Răspuns la discuția Parasire asociatie de locatari
Ciolpi - La momentul acesta 2020, mai exista vreo diferenta dintre asociaria de proprietari si asoaciatia de locatari . Daca da - care este? Dupa ce legi functioneaza fiecare?