Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 8358 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie: - Femeia (F), vaduva, cu cinci copii din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie: - Femeia (F), vaduva, cu cinci copii din care doi (gemeni ...

Situatie:
- Femeia (F), vaduva, cu cinci copii din care doi (gemeni minori) adoptati inainte de decesul sotului avut anterior. Momentan doar trei copii sunt minori si se afla in grija lui F. Barbatul (B), divortat, care are si el un copil major, o ia de sotie pe F, incheind in prealabil o conventie matrimoniala privind separarea de bunuri (obtinute inainte si dupa incheierea casatoriei).
Intrebari:
1. La decesul lui B pot copii lui F sa fie succesori pentru patrimoniul lui B?
2. La decesul lui F poate copilul lui B sa fie succesor pentru patrimoniul lui F?
3. La decesul lui B, F este succesoare pentru patrimoniul acestuia?
4. B devine prin casatorie tata adoptiv pentru cei doi copii adoptati inainte de decesul sotului anterior al lui F, si de asemenea si pentru ceilalti trei nascuti de F?
5. La un eventual divort e posibil un partaj, iar B va datora pensie de intretinere pentru copii minori?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: RoscaWork , utilizator 06:09, 27 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La moștenire vin descendenții defunctului.
Ai defunctului, nu ai altcuiva de prin preajmă. (fie el/ea și soț/soție „cu act la primărie” - vorba cântecului)

B are un singur copil/ descendent.
F are cinci copii /descendenți (3 născuți și 2 adoptați).

1. Nu (copiii lui F nu sunt și copiii lui B. Între B și copiii lui F nu există legătură de rudenie, ci afinitate - e altceva)
2. Nu (copilul lui B nu este și copilul lui F. Idem. Intre F și copilul lui B nu există legătură de rudenie - are altă mamă).
3. Da. În concurs cu descendenții defunctului (unul singur, în cazul lui B) soția supraviețuitoare moșteneste 1/4 din averea defunctului ei soț. Iar apoi, la moartea ei, ceea ce ea (F) a moștenit de la B va merge la ...copiii ei.
4. Nu. Adopția se încuviințează prin hotărâre judecătorească. Certificatul de căsătorie ne „povestește” că, pentru copiii lui F (născuți și adoptați de ea) B este și rămâne doar soțul mamei lor... și atât.
5. Nu. (Ai cui copii minori? Că B nu are niciunul)
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2020
Nicoleta Cristina Romașcanu, Avocat
Multumesc! Avand in vedere raspunsul de la 4, intrebarea 5 nu mai are sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii mostenire in a doua casatorie ContSters102531 ContSters102531 Sint casatorita cu un cetatean de origine elvetiana.Sotul meu a mai fost casatorit,iar din prima casatorie are un copil .Problema este ca acest copil nu mai ... (vezi toată discuția)
Partaj onisim onisim Buna ziua!Am o nelamurire!?Sunt casatorit de 6 ani am un copil de 5 ani si stau in casa sotiei,adica a fost cumparata inainte de casatorie de ea.Eu am vreun ... (vezi toată discuția)
Mama vitrega este ascendent privilegiat ? bms bms Am urmatoarea speta: În urma decesului soțului au rămas 3 copii din prima căsătorie al acestuia S-a finalizat succesiunea după soț Ulterior ... (vezi toată discuția)