avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Activitate PaulAlexandru101

Activitate PaulAlexandru101

Răspuns la discuția Amenda: jumatate din minim?
Plătiți online pe ghișeul.ro
În primul rand contează ce fel de activitate desfășoară firma respectiva și care a fost obiectul controlului.
Dar da, inspectorii din cadrul Politiei Locale au atribuții de control asupra unor categorii de societăți comerciale. Înainte de efectuarea controlului au datoria de a-și declina identitatea, în condițiile legii, ca orice agent constatator (nume, prenume, funcție, instituție) și, în cazul în care nu poarta uniforma, ar trebui sa va prezinte legitimația sau insigna după caz. Atât.
Bună ziua,

Am avut calitatea de persoana vătămată într-un dosar penal. Exista posibilitatea consultării/fotocopierii unui dosar penal după ce acesta s-a clasat?
Daca da, care este baza legala pe care pot sa îmi întemeiez cererea?

Mulțumesc!
Răspuns la discuția Dovada primire PV contraventie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu am expus continutul PV-ului sau nu am discutat despre nulitatea acestuia, expuneam doar o situatie ipotetica, astfel incat nu cred ca e cazul discutiei referitoare la temeinicia cererii de chemare in judecata. Daca puteti raspundeti la obiect !

Referitor la plangerea contraventionala, este o denumire acceptata, de notorietate, pentru cererea de chemare in judecata care are ca obiect anularea/modificarea proceselor verbale prin care se constata si se sanctioneaza contraventiile.
Răspuns la discuția Dovada primire PV contraventie
Va multumesc pentru raspuns !
Practic, este suficient sa fotocopiez plicul, sa il conformez cu originalul si sa il transmit odata cu cererea de chemare in judecata?
Buna ziua,
Doresc sa adresez cateva intrebari intr-o situatie momentan ipotetica.

La data de 09.04.2020 se intocmeste un PV care constata savarsirea unei contraventii, contravenientul nefiind de fata/refuzand se semneze PV.
In data de 20.04.2020 se comunica prin posta PV, iar la data de 22.04.2020 contravenientul intra in posesia lui.

Cand se considera comunicat PV ? La data la care acesta a fost expediat sau la data la care contravenientul a semnat confirmarea de primire si a intrat in posesia lui?

In momentul introducerii cererii de chemare in judecata este suficient se se declare faptul ca PV a intrat in posesia contravenientului la data de 22.04.2020 (avand in vedere ca PV e intocmit cu data de 09.04.2020) sau mai trebuie anexate si alte probe in sustinerea acestei declaratii? Daca da, care sunt aceste probe si cum pot fi obtinute?
Buna ziua,

In situatia in care un pensionar care primeste 2 pensii (o pensie MApN si o pensie speciala-refugiat din Basarabia), care are calitate de refugiat din Basarabia si gradul I de handicap (pentru care primeste ajutor de handicap 340 de lei/luna), dar realizeaza venituri din ardende de 50.000 lei/an (deci 4.166 lei/luna) are obligatia de a depune declaratia 600?
Răspuns la discuția Contract Telekom
patitul061 a scris:

Adresati-va cu o cerere scrisa ANPC ului .


nu ajuta cu absolut nimic daca nu a incercat sa medieze situatia
Răspuns la discuția Contract Telekom
Buna ziua,
In cazul contractelor Telekom abonamentele de telefonie mobila se reziliaza in 30 de zile de la depunerea cererii de reziliere intr-un magazin Telekom/partener.
In acest termen de 30 de zile sunteti contactat de catre un reprezentant Telekom care in general va propune o oferta si proceseaza cererea de reziliere in concordanta cu cele discutate in apelul respectiv (anulare cerere in cazul in care sunteti de acord cu oferta / inaintarea cererii spre reziliere cu/fara transferarea numarului de telefon la cartela prepaid).
In cazul in care v-a expirat perioada contractuala abonamentul continua tacit fara perioada contractuala pana in momentul in care veti lua o decizie in sensul prelungirii de contract pe o perioada de 12/24 luni sau in sensul rezilierii contractuale.
Cel mai probabil in situatia dvs. cererea a fost anulata in urma discutiei cu operatorul care v-a contactat. Nu ezitati sa sunati la departamentul de loialitate al operatorului, situatia se rezolva rapid prin ascultarea apelurilor pe care le-ati avut cu operatorul respectiv, iar in cazul in care nu ati purtat nici o discutie vi se reziliaza deindata abonamentul, iar facturile emise pentru perioada de dupa expirarea celor 30 de zile de procesare a cererii de reziliere vor fi anulate.
E interpretabila intrebarea, citind in graba am inteles ca doreste sa obtina o convorbire purtata cu un operator call-center Orange.
In cazul in care se doreste obtinerea unei convorbiri telefonice dintre doua persoane fizice, intr-adevar, se va incerca fara rezultat deoarece acestea nu sunt inregistrate, fiind vorba de intimitatea fiecarei persoane.