avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate matei catalina

Activitate matei catalina

Va mulțumesc pentru răspuns , doar mama este decedata de acolo și moștenirea cu pricina . Am înțeles deci singura varianta legala este doar contractul de creanță pentru suma pe care i-as împrumută. În concluzie tot ce se plătește din banii comuni ,inclusiv ratele către banca ,vor fii fără "recuperare" . Va mulțumesc, o zi frumoasa!
Bună ziua , as avea nevoie un sfat în legătură cu ce acte ar trebui sa fac .
Se da următoarea situație: concubinul meu are un apartament luat prin prima casa , noi suntem împreună cu mult înaintea acestui credit ,dar doar el a fost eligibil la banca pentru credit. Noi plătim ratele din banii comuni . Acum doresc sa îl ajut cu plata în avans cu o parte din credit, banii aceștia fiind din moștenirea mea . Eu ce acte ar trebui sa fac pentru a ma asigura ca voi avea și eu parte din apartament? Sau e indicat sa fac un act de uzufruct viager ? Contract de vânzare cumpărare ar fi posibil doar după încheierea creditului în cel mai bun caz 15/20 de ani. Ținând cont ca ratele se plătesc din banii comuni și eu voi plății din banii personali o mare parte din creditul lui , ce acte ma sfătuiți sa fac pentru a ma proteja? Mulțumesc!
Va multumesc !
Buna ziua!
Dacă sunt însărcinată și am 2 locuri de muncă unde sunt plătite taxele la zi , unul full time 8 ore si unul part time 4 ore , se acordă indemnizație creștere copil pt ambele joburi ? Adică imi calculează suma în funcție de ambele salarii sau trebuie sa aleg doar unul dintre joburi pt depunerea actelor? Multumesc!
Buna ziua daca am achiziționat un apartament prin programul prima casa anul acesta , pot sa ii acord unei persoane dreptul de uzu fruct viager? Sau trebuie sa astept 5 ani ? Creditul este al meu dar noi plătim jumătate jumate si locuim ca si cuplu de cativa ani în același casă fără a fi căsătoriți. Multumesc !
Multumesc pt raspuns!

raluk0207 a scris:

Moștenitori veti fi dvs si sora.
Dreptul de uzufruct viager înseamnă dreptul de a locui intr-un imobil și de a-l folosi. Nu are nicio legatura cu moștenirea sau cu dreptul la mostenire.
Ideea e ca nu veti putea sa o dati afara pe concubina din casa, pana la decesul ei.

Va multumesc pt raspuns , din pacate este foarte îndrăgostit si nici macar faptul că individa a fost până acum căsătorită de 5 ori legal, nu îi pune un semn de intrebare .

gi-jane2 a scris:

incercati sa il faceti sa se razgandeasca, mergeti impreuna la un avocat sa ii explice ce presupune acest drept.
daca ii da drept de uzufruct pe toata casa, in caz ca se despart, nu o poate da afara si mai rau, ea poate cere evacuarea lui.

Buna ziua , tatăl meu vrea sa ii faca clauza de uzu fruct iubitei lui asupra imobilulul ( o casa). Nu sunt căsătoriți legal. Intrebarea este: daca tata moare înaintea ei , cine va fi moștenitor cui ii ramane dreptul asupra proprietatii? Moștenitorilor legali ( eu si sora mea) sau concubinei? Multumesc !
Buna ziua, am dobândit o mașină în urma unui partaj( divort), precizez ca am ramas cu numele de familie al fostului sot si am mers la sediul din piața amzei pt a trece masina la taxe si impozite. Dar nu stiu ce trebuie facut cu talonul, daca trebuie schimbat? Masina a fost cumpărată pe numele fostului sot si talonul este tot pe numele lui. Multumesc !
Va multumesc