avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Activitate cornel1969

Activitate cornel1969

Multumesc.
Deci ca sa inteleg mai bine, daca in viitor o sa apara sa zicem manageri echipe teren/hala si sub acestia vor fi sefii de echipe, coordonatorii locurilor de munca nu pot fi sefii de echipe, ci managerii. Managerii nu merg in teren, doar sefii de echipa cu echipa sa. Din acest motiv m-am gandit ca sefii de echipa ar trebui numiti coordonatori. Fiindca la noi este posibil ca instruirea periodica sa fie facuta de sefii de echipa pe locatia unde se afla.
Buna ziua
Suntem o societate nou infiintata. Avem angajat Manager sisteme integrate de management SSM, care este si lucrator desemnat. Momentan avem doua echipe care merg in teren la sondele de petrol pentru activitati la gura sondei si o echipa care lucreaza intr-o hala fara deplasari in teren. Va rog sa ma indrumati daca procedez corect:
1.numesc sef de echipa teren (pentru fiecare echipa cate o persoana) prin decizie
2.numesc sef de echipa hala
3.numesc sefii de echipa si conducatori ai locului de munca pe linie SSM
Din cate inteleg conducatorul locului de munca poate fi seful de echipa, este corect?
Deci trebuie sa am doua decizii distincte?
Multumesc
Cornel
Buna ziua stimati specialisti
Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele:
- urmeaza sa aducem in tara colegi de la firma mama din Germania sa desfasoare anumite activitati in Romania in domeniul petrol si gaze. Ei vin temporar cand si cand, stau sa-si faca jobul cateva zile, apoi pleaca acasa. Unii au cetatenie UE, altii non non UE dar poseda dreptul de lucru in EU si au si certificatul A1 emis unde scrie tot ce fac aici. Cum se procedeaza cu instruirile pentru acesti lucratori conform legislatiei din Romania? Ei sunt delegati in Romania de la firma mama la sucursala din Romania. Deci nu au contracte de munca in Romania.
Răspuns la discuția vopsire cu spray in ateliere
va multumesc. Deci sa inteleg ca se permite "spray painting" in regim temporar fara a fi nevoie de atelier special conceput pentru vopsitorie.
Buna Ziua

In atelier vopsim foarte rar cu spray-ul anumite componente, Apreciez cam de 2 ori pe an circa 1/2 ore. Lucratorul foloseste masca cu 2 filtre si ochelari de protectie. Ce altceva ne-ar mai trebui ca sa fim in regula, sau poate nu mai trebuie nimic?
Multumesc
Buna Ziua
Doresc sa emit o decizie prin care sa autorizez angajatii care au voie sa utilizeze anumite echipamente de munca mai speciale din incinta halei societatii noastre. Acestia au parcurs un program de instruire care s-a finalizat cu o testare. Care sunt cerintele din legislatie de care sa ma leg pentru emiterea deciziei
Multumesc
Cornel
La nivel de societate lunar actualizam o baza de date cu cei vaccinati. Ni se cere la nivel de grup, firma fiind multinationala. Intrebarea mea este daca statutul de vaccinat sau nevaccinat este o data cu caracter personal? Adica se incalca GDPR-ul daca departamentul SSM colecteaza numele celor vaccinati? Mentionez ca nu se face presiune de niciun fel, doar se intreaba via email cine s-a mai vaccinat, cu nume si prenume, fara CNP, adresa, etc.
Buna Ziua

Lucrez intr-o multinationala, la nivel de grup regulat trebuie sa actualizam anumite liste cu personalul vaccinat, nu se impune nimic, doar se cere la departamentul SSM sa spunem cine s-a vaccinat (doar numele). Este acest lucru legal? Au dreptul angajatii sa refuze sa spuna daca s-au vaccinat sau nu? Este statusul de vaccinat sau nevaccinat o data cu caracter personal?
Multumesc
Am încheiat promisiune de vânzare pentru achiziționare garsoniera și am dat un avans. Predarea trebuia sa fie făcută pana la sfârșitul lunii 11.2020. Au venit cu prelungire noul termen 29 Februarie 2020. Nu s-a încheiat nici la aceasta data, dar in schimb mi-au trimis o adresa ca pana la 20.05 2020 sa-i contactez pentru a merge la notariat pentru încheierea contractului v/c. Datorită crizei nu mai pot strânge toți banii și vreau sa-mi cer avansul deci sa reziliez contractul. Dacă se concretiza contractul de v/c pana la 28.02.2019 puteam face rost de bani, după începutul crizei situația s-a schimbat
Cum trebuie sa procedez, Înștiințare pe mail, sau adresa prin notariat, etc
Mulțumesc
Cornel
Discuție GDPR
Numele meu apare pe internet ca urmare a unui conflict de munca încheiat in 2016. Acest lucru determina angajatorii care văd postarea de la Jurisprudența sa refuze sa ma mai angajeze fiindcă in trecut am dat compania in judecată