avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Activitate nikepsh

Activitate nikepsh

Dispozitiv cu electrosocuri
Bună seara, deși am citit legea referitoare la dispozitive/arme folosite în scop de autoaparare nu sunt lămurit dacă folosirea unui dispozitiv cu electrosocuri în scopul autoapararii /conform legii necesita un permis special sau o autorizatie. Menționez ca nu este pistol . Este dispozitiv cu electrosocuri achiziționat din magazin.
DREPT DE PROPRIETATE PRIVATA

Buna ziua, speta mea este urmatoarea:

Parintii au un teren cadastrat si intabulat in anul 2007 (inscris in cartea funciara) pe care doresc sa il vanda.
Este un teren pe care il au de mult timp si care in anul 1996 a fost declarat de la primarie ca fiind total in intravilan (cu adresa scrisa).
Acum la vanzare li s-a cerut actualizarea cadastrului si introducere geometrie si repozitionare. S-au conformat si s-au dus ptr reinnoirea acestor acte dar s-a constatat ca numarul cadastral vechi a fost anulat si actuala suprafata este in minus cu 21 metri (explicatia a fost ca s-a vandut terenul alaturat si acum este lipsa). In plus de asta li s-a transmis ca nu mai este tot terenul intravilan ci doar jumatate din suprafata restul intrand in extravilan!

ESTE POSIBIL CA VECHIUL CADRASTRU SA NU FIE LUAT IN CONSIDERARE? Si doar jumatate din teren sa fie intravilan cand ei au adresa de la primarie (din 1996)ca tot terenul este intravilan?
sa inteleg ca 30 de zile cat este perioada maxima ptr a inmatricula masina sunt valabile cele existente?
rca si casco valabile dupa cumpararea unui auto second hand?

Buna ziua,
As dori sa ma lamuresc intr-o speta care suscita multe discutii printre cumparatorii de auto second hand. In cazul in care doresc sa cumpar un auto second hand in care proprietarul scrie in anunt: „RCA si Casco valabil 2022” dupa ce am platit fostului proprietar costul autovehiculului si am obtinut certificatul fiscal cat mai este valabil RCA si CASCO de la fostul proprietar? 30 de zile pana il inmatriculez pe numele meu? sau deloc? sau pe tot anul 2022?
Speta este urmatoarea: am facut un act de donatie baiatului meu pentru a evita un partaj cu discutii inutile si obositoare. Este specificat ca voi locui un an de zile iar el a confirmat notarului ca este de acord cu aceasta alegere. Acum face presiuni ptr a-i da un rand de chei si pentru a veni si a se muta cu mine aici impreuna cu concubina lui. I-am spus ca nu sunt de acord si face presiuni. Ce as putea sa fac? Actul s-a incheiat marti 7 decembrie. Se poate anula donatia sau ce ma sfatuiti?
Mașina este în București înregistrată iar cartea de identitate are adresa din provincie.

gi-jane2 a scris:

persoana are un singur domiciliu ca toata lumea si o resedinta, poate avea si mai multe. Masina e inregistrata unde are domiciliu, corect.

Auto. Pentru o persoana care are 2 domicilii_un imobil în București și unul în tara iar cartea de identitate / resendinta este în tara iar mașina este înscrisă pe adresa din Bucuresti este vreo problema? Trebuie sa o înscriu pe adresa de reședință?
Pot exista riscuri atunci cand copilul face o firma cu sediul social in apartamentul parintilor?

Buna ziua, speta mea este urmatoarea: sunt divortata, locuiesc intr-un apartament la bloc care nu a fost partajat (motivele nu fac acum obiectul discutiei) si am un copil major care locuieste cu chirie in alt imobil. Solicitarea lui este sa ii acord dreptul de a deschide pe adresa unde locuiesc o firma/sediul social al unei firme.
Exista riscuri de ii acord acest drept?
In conditiile in care firma lui da faliment ce riscuri imobiliare ar exista?
O sa va spun pe scurt speta si poate o sa ma ajutati sa inteleg ce s-ar putea face. In anul 2014 am divortat amiabil de sotul meu la un notar public fara a face partajarea apartamentului si a autoturismelor la cererea expresa a acestuia (motivul invocat de el fiind unul financiar). A iesit din casnicie lejer fara prea multe blocaje promitand in fata notarului ca va dona baiatului sau partea lui . Deci a plecat pe cuvant de onoare cu toti banii din conturi si cu o pensie alimentara de nimic promitand ca va onora tot ce a sustinut cand a ales varianta lui de viata langa o alta "ea". Dificultati legate de divort au existat cu adolescentul insa el a ales o alternativa de a trena lucrurile de cate ori i s-a cerut ajutorul sau implicarea in orice vis a vis de fosta relatie.
A ales sa vanda un autoturism scump pe care il achizitionasem in timpul casniciei /leasing si cand a fost intrebat despre bun care trebuia partajat a raspuns scurt..."da-ma in judecata". Acum, dupa 6 ani revine cu cerere de vanzare a partii lui de apartament. Solicita sa ii dau bani sau sa vand apartamentul . Si ameninta ca scoate la vanzare "jumatatea lui de apartament". Este posibil asa ceva? Sa poata vinde cineva jumatate de apartament cand doreste mai ales ca totul in apartament a fost schimbat/reamenajat pe banii mei?
ar putea exista un "partaj fortat "/fara acordul ambilor parteneri?