avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Activitate Mara8912

Activitate Mara8912

Am avut un accident in felul urmator: trebuia sa ies dintr-o parcare(genul de parcare unde masinile sunt paralele), avand vizibilitate redusa tinand cont ca a fost intuneric afara si ploua m-a dirijat o persoana de afara. Eu dadeam incet cu spatele intrand pe banda cu sens opus, intre timp masina care stationa pe avarii 3-4 metri mai in fata a dat sa mearga inainte 1-2 metri(in sensul corect de mers inainte) si dupaia in viteza a dat cu spatele neasiguranduse in absolut nici o oglinda si nici in camera spate a masinii, astfel el a dat cu spatele vreo 3-4 metri in viteza si nici macar nu a vazut omul din spatele lui, cel care m-a dirijat. A dat cu spatele in viteza si era sa loveasca persoana care ma dirija pe mine, intre timp persoana respectiva s-a tras sa nu fie lovita si a apucat sa imi strige sa opresc. Am oprit insa el a continuat sa dea cu spatele si mi-a frecat bara din spate.
Cine considerati ca a fost vinovat in situatia data cu aceste detalii? Mi se pare incredibil ca initial a dat sa plece de pe loc dupa ce a stationat pe avarii si ulterior s-a razgandit si a dat cu spatele atat de mult si cu viteza, manevra neasteptata de nimeni. Totul a fost o fractiune de secunda. Nimeni nu a patit nimic fizic.
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc mult!
Este nevoie sa fac doar un contract de comodat între mine si PFA? si presupun combustibilul trebuie emis pe CUI-ul PFA-lui.
Ce alte Chieltuieli mai pot deduce, am cod CAEN 7420. Chieltuieli cu albumepe foto, dvd, printare foto, echipamente foto etc? Este posibil sa imi pun și abonamentul mobil pe PFA ca si chieltuiala?

Pentru persoane fizice este nevoie de a emite bon fiscal+ factura susținut de un contract de prestare servicii sau este ok si contract+bon fiscal? Sau doar contract+ chitanță normală?

Sunt angajata full time la o firma, insa recent am devenit PFA cu CAEN 7420,ce declaratii trebuie sa depun la ANAF?
Am înțeles ca trebuie sa depun o declarație cu estimarea venitului pe anul acesta. In afara de asta, este nevoie sa declar undeva cum ca sunt angajata full time si taxele cum ar fi pensia si sănătatea imi sunt achitate de firma unde lucrez? Astfel eu voi plati doar 10% din profit in cazul PFA. Corect?

Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
O sa deschid un PFA cu cod CAEN 7420 Activitati fotografice, fiind fotograf/videograf la diferite evenimente. Voi colabora cu o firma care imi va face factura pe PFA, insa am nevoie de un cod CAEN, care imi permite sa vand mai departe albumele foto si accesoriile la un pret care contine si adaosul meu.
La sediul social nu se vor desfasura activitati, si voi avea casa de marcat portabila.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
O sa am concediu medical pentru data de 31.01 si 01.02, adica maine si poimâine. Si in acest caz tot pana in 5 ale lunii următoare pot depune concediul medical? Adica pana in 5 februarie? Eu nu am medicul de familie in oras, si o să-l trimit prin curier ca să-l semneze, dupa care mi se trimite sa dau la angajator. Problema este ca probabil voi primi concediul inapoi luni, adica in data de 4. Iar sefii mei trebuie sa trimita mai departe concediul la București. Posibil ca sa nu ajunga acolo pana in 5. Asta ar mai fi problema mea?
O alta întrebare ar fi, ma ajuta daca trimit scanat ambele exemplare? Astfel se pot face salariile si nu as iesi din termenul de 5 febr.
Am un cont la BCR si doresc sa-mi inchid contul la ei, precizes ca este vb despre un card de debit.
Se poate inchide acest cont si fara predarea cardului? Deoarece este distrus total, si nu am posibiliatea de a-l preda fiindca nu mai exista.
As accepta taxa pt nepredarea cardului desigur.
Mulțumesc!
Am o problema de sănătate și nu ma aflu în județul în care am medicul de familie. Asa ca m-am dus la spitalul la care am asigurare medicala contractata de firma unde sunt angajata. Medicul generalist de la clinica respectiva mi-a rezervat o foaie de medical săpt. trecuta în ultima zi lucrătoare, după care urmează mâine să-i duc adeverinta de la servici prin care rezulta dacă am avut sau nu pana acuma concediu medical. Nu am putut merge nici azi la servici, întrebarea ar fi dacă medicul îmi poate da MAINE medical și pt. ziua pe care mi-a rezervat-o, și pentru azi? Gen cu o zi in urma.
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!