avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate stelyan 01

Activitate stelyan 01

Multumesc!
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii rurale

Cornel Vasile a scris:

Despre ce minister este vorba?

Am fost admis pentru ocuparea functiei de auditor public intern.
La inscrierea in concurs nu mi s-a soliciatat si avizul din cadrul compartimentului public de audit al ministerului respectiv. Acum cand sa ma incadreze pe post, mi s-a spus ca trebuie sa depun si acel aviz si ca nu voi fi platit pana nu-l obtin.

Intrebarea mea este daca este obligatoriu acel aviz, daca da, daca exista un termen pentru depunerea lui si care va fi situatia mea pana la obtinerea acelui aviz. Mentionez inca o data ca acest aviz, nu a fost o conditie pusa la inscrierea in concurs.

Va multumesc mult, pentru raspuns!

Este vorba, cred, de art 301 ,din Codul de Procedura Penala!

Art. 301
Conflictul de interese
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.

Si mai am o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati, cum ar fi trebuit sa procedeze, directorul in cauza, tinand cont de faptul, ca, legal, dosarul respectiv indeplinea conditiile finantarii?
Daca un director al unei institutii publice cum este APIA, aproba , acordarea unei subventii mamei lui ( aproba prin semnatura si parafa dosarul pentru subventia respectiva), pentru infiintarea unei culturi, este un caz de conflict de interese?
Buna ziua!

Sunt insarcinata in 6 luni, lucrez de 2 ani la o institutie privata si intentionez sa depun un dosar pentru accesare fonduri europene, prin masura 6.1, "instalare tineri fermieri".

Mentionez faptul ca de 1 an, am un II (Intreprindere Individuala), in domeniul culturii cerealelor.

Intrebarea mea este, daca dupa nastere, mai pot beneficia de indemnizatia pt crestere copil, daca accesez fonduri UE?
Am pierdut un proces civil pe litigiu de munca si la fond si la apel. Vreau sa cer o revizuire a dosarului pe motiv ca , instanta de fond, nu a folosit si proba cu martori ci numai pe cea cu inscrisuri, chiar daca la chemarea in judecata , am invocat ca si probe atat proba cu inscrisuri cat si pe cea cu martori( 2 martori cu nume si prenume si adresa de contact).
E admis un astfel de motiv, la cererea de revizuire a dosarului?
Buna dimineata!

Am pierdut un proces pe fond si nu mai am instiintarea ( mi s-a furat diplomatul cu acte si instiinarea primita de la tribunal). Am termen de 15 zile, pentru depunerea apelului. Dupa cate imi amintesc eu, termenul ar expira cam pe 15 martie.
Intrebarea mea este daca pot sa depun apel si fara acea instiintare. E obligatoriu sa o pun la dosar?
Va multumim pentru raspuns!
Eram curios daca cineva a mai trecut printr-o situatie asemanatoare sau daca are cineva cunostinta depre un proces, care sa fi avut castig de cauza pe acest subiect.