avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Activitate georgehari

Activitate georgehari

Poate vă ajută acest articol: www.avocatnet.ro/articol_555...
Mai găsiți aici niște răspunsuri: www.avocatnet.ro/articol_555...
Mai găsiți aici niște răspunsuri: www.avocatnet.ro/articol_555...
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Penal
CAPITOLUL III
Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii
Art. 238
Abuzul de încredere
(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Exemplu: [ link extern ]
Dreptul de autor durează 70 de ani și după moartea autorului, caz în care e deținut de moștenitori. Dacă nu sunt moștenitori, dreptul de autor revine organismului de gestiune colectivă mandatat în timpul vieții de către autor sau, în lipsa unui mandat, organismului de gestiune colectivă cu cel mai mare număr de membri, din domeniul respectiv de creație (în acest caz, Uniunea Scriitorilor).
Răspuns la discuția GDPR
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îi puteți cere datele necesare ducerii la bun sfârșit a comenzii: numele, adresa de facturare, telefonul, adresa de livrare, e-mail-ul etc. Acordul și-l dă verbal, în cadrul conversației telefonice, înainte de a-i cere dvs. datele. Dacă e de acord, îi puteți trimite comunicări comerciale prin e-mail sau telefon.
Răspuns la discuția Audiobook - Drepturi de autor
Puteți înregistra și difuza fragmente din fiecare carte, cu titlu de exemplificare sau pentru critică, în limita utilizării rezonabile (legea nu spune exact cât, dar limitați-vă la maximum 10% din carte), dar nu puteți înregistra și difuza întreaga carte.
Exemplu: [ link extern ]

Din lege:
Art. 33. - (1) Sunt permise, fără consimţământul autorului şi fără plata vreunei remuneraţii, următoarele utilizări ale unei opere aduse anterior la cunoştinţă publică, cu condiţia ca acestea să fie conforme bunelor uzanţe, să nu contravină exploatării normale a operei şi să nu îl prejudicieze pe autor sau pe titularii drepturilor de exploatare:

a) reproducerea unei opere în cadrul procedurilor judiciare sau administrative, în măsura justificată de scopul acestora;
b) utilizarea de scurte citate dintr-o operă, în scop de analiză, comentariu sau critică ori cu titlu de exemplificare, în măsura în care folosirea lor justifică întinderea citatului;
c) utilizarea de articole izolate sau de scurte extrase din opere în publicaţii, în emisiuni de radio sau de televiziune ori în înregistrări sonore sau audiovizuale, destinate exclusiv învăţământului, precum şi reproducerea pentru învăţământ, în cadrul instituţiilor publice de învăţământ sau de ocrotire socială, de articole izolate sau de scurte extrase din opere, în măsura justificată de scopul urmărit.
([ link extern ] )
Ați fi putut primi bani pentru comerț cu amănuntul (cu excepția autovehiculelor și motocicletelor), dacă PFA-ul era înregistrat înainte de 1 februarie 2020. Lista completă a domeniilor este la www.avocatnet.ro/articol_554... .