avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Activitate frem

Activitate frem

Buna,
In 2016 societatea a incheiat 2 contracte de munca. La momentul semnarii contractelor de munca angajatii au prezentat adeverinta de la medicul de familie ca sunt apti pt munca. Adeverintele sunt cu data de dinaintea inceperii contractului de munca. Dar nu au fost trimisi la medicina muncii. Sunt valide contractele de munca ? Mentionez insa ca in fiecare an se face examen medical periodic la medicina muncii.

Multumesc.
Buna,

Legat de legea nr.239/2020 privind deductibilatea cheltuielilor pt sprijinirea educatiei timpurie, firma noastra are angajati ai caror copii sunt la gradinite de stat. Daca firma se hotaraste sa plateasca pt acesti copii cheltuielile cu gradinita de ce documente are nevoie ? Adica angajatii respectivi tb sa aduca facturi sau chitante de la gradinitele copiilor pt ca aceste cheltuieli sa devine deductibile sau pur si simplu ajunge daca face un tabel nominal cu numele copiilor si pur si simplu transfera banii in contul parintilor ?

Multumesc
Buna,
Firma mea emite lunar factura de servicii soft orientate catre client in baza unor contracte. La final de luna emitem factura cu suma stabilita in contract. Mai trebuie sa atasez ceva la factura ? gen deviz? Clientul nu imi cere asa ceva, dat fiind faptul ca noi comunicam zilnic, avem meetinguri zilnice de 10-15 min referitoare la procesul de lucru.

ms
Buna ziua,
Microintreprindere platitoare de tva trimestrial achizitionam servicii de stocare a datelor furnizate de catre o firma din UE. Trebuie sa trecem la tva de plata lunar ? Pentru ca eu am citit ca numai cei ce fac achizitii de bunuri din UE trebuie sa treaca.

multumesc
Buna ziua,
Firma noastra functioneaza intr-un apartament care este proprietatea unuia din cei doi asociati. Firma si asociatul au incheiat un contract de comodat. Pana acuma toate facturile de apa, energie electrica si gaz erau emise pe numele asociatului proprietar si erau platite de catre acesta. Intrebarea este daca firma poate deonta toate aceste cheltuieli daca facturile sunt emise pe numele asociatului sau nu ?

Multumesc.
Buna,
Microintreprindere neplatitoare de tva doreste sa achizitioneze o masina cu 5 locuri. Masina va fi condusa de catre unul dintre asociati in scopuri personale si ale activitatii economice. Intrebarea ar fi daca asociatul care nu detine nici o alta functie in firma respectiva si care va conduce masina are nevoie de imputernicire din partea firmei pt a conduce masina sau nu. Si daca da trebuie facuta la notar imputernicirea?

ms
multumesc
Buna,
O persoana fizica angajata la o firma americana a primit actiuni cu titlu gratuit de la firma respectiva din care angajatul a vandut o parte in cursul anului 2018. El nu a depus nici o declaratie in privinta aceasta la anaf. Cum se declara vanzarea de actiuni, ce declaratie trebuie depusa si cum se achita impozitul respectiv contributia sociala, daca este cazul ?
multumesc
Buna, suntem o microinreprindere de it, si patronul firmei ar dori sa asigure hrana pe parcursul zilei angajatilor, adica frigiderul firmei sa fie intotdeauna plin cu ex.: fructe, lactate, dulciuri, apa, diverse. Cum as putea sa contabilizez aceste alimente cumparate? Patronul nu vrea sa apeleze la firme de catering, alimentele le-ar procura el fie din piata fie din magazine. Noi suntem o firma neplatitoare de tva.
Multumesc